Gość M@riusz_Radom 28.04.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 pojechałem dziś do Wodociągów Miejskich w Radomiu aby ponegocjować odnowienie przyłącza nieczynnego dobre kilka lat i w nadzieji, że uda mi się uniknąć całego zamieszania związanego z nowymi projektami przyłącza etc. etc. Słowem chciałem zaoszczędzić kilkaset PLN Pojechałem, miło mnie przywitano, skierowano od razu tam gdzie trzeba, sympatyczna Pani, po sprawdzeniu kilku dokumentów i upewnieniu się, że mam to samo nazwisko co poprzedni właściciel nieruchomości, od ręki podpisała ze mną nową umowę czym wprawiła mnie w niemałe zdumienie. A najdziwniejsze jest to, że później zaproponowano mi kawę a sympatyczna Pani stwierdziła, że przydałaby się kopia aktu notarialnego ale żebym się nie kłopotał to ona pójdzie i sama zrobi mi xero. Teraz to mi już kopara opadła bo człek nieprzyzwyczajony do takiego traktowania petentów w instytucjach miejskich Brawa dla Pań z Wodociągów Miejskich z Radomia. Uff, wygadałem się i jest mi lżej, we wtorek odnowią mi nieczynne od 10 lat przyłącze wody na działce, za free W maju ide negocjować odnowienie przyłącza prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 28.04.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 No to należy przyklasnąć J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 28.04.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 może Cię wodą polać ? Albo uszczypnąć ? z prądem Ci tak nie pójdzie - chociaż życzę Ci żeby było równie bezproblemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 28.04.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Z prądem też chyba pójdzie bez większych problemów, jestem już po wstępnych negocjacjach telefonicznych. Będę tylko musiał wyskoczyć z 600PLN za minimalną ilość "kylowatow" jak to mówi zaprzyjaźniony elektryk Potem zapłacę tylko za zwiększenie mocy, bez konieczności ponownego występowania o warunki i takie tam, przynajmniej taką mam nadzieję .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babajaga 28.04.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Wodociągi chyba tak mają Łódzkie mają Złoty Certyfikat Przedsiębiorstwa FAIR PLAY, i słusznie im się to należy. Ostatnio byłam u nich częstym gościem z trudną sprawą i zawsze byłam traktowana jak petent na którego się czeka. Ostatnio pan przeprosił mnie za to, że musialam czekać na napisanie umowy, choć to trwało zaledwie kilka minutek. Jak z tamtąd wychodzę , to wierzę że tak będzie wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 28.04.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Ha, ha ja dzisiaj miałam przyjemność z naszym urzędem miasta i jak czytam co piszecie to oczom nijak uwierzyć nie mogę A może Wasze wodociągi to jednak sprywatyzowane dawno są? I trzy inne konkurencyjne firmy na rynku lokalnym działające mają? Wtedy to bym może jakoś umysłem objeła takie dziwactwo, tradycji narodowej kłam zadające... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babajaga 30.04.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 mww bo to dotyczy tylko wodociągów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.05.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Jak się to czyta, to się myśli - wody to oni nie pili! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 15.05.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Natomiast w wodociągach w Jaworznie jest zupełnie inaczej.Panie tam pracujące wcale nie pałają ochotą do pomocy petentom.Wchodząc do nich zamiast -Dzień Dobry -wypadałoby powiedzieć -Przepraszam że przeszkadzam.Ot, smutna rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts