Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wodociągi radomskie i SZOK

Gość M@riusz_Radom

Recommended Posts

Gość M@riusz_Radom

pojechałem dziś do Wodociągów Miejskich w Radomiu aby ponegocjować odnowienie przyłącza nieczynnego dobre kilka lat i w nadzieji, że uda mi się uniknąć całego zamieszania związanego z nowymi projektami przyłącza etc. etc. Słowem chciałem zaoszczędzić kilkaset PLN :lol:

Pojechałem, miło mnie przywitano, skierowano od razu tam gdzie trzeba, sympatyczna Pani, po sprawdzeniu kilku dokumentów i upewnieniu się, że mam to samo nazwisko co poprzedni właściciel nieruchomości, od ręki podpisała ze mną nową umowę czym wprawiła mnie w niemałe zdumienie.

A najdziwniejsze jest to, że później zaproponowano mi kawę a sympatyczna Pani stwierdziła, że przydałaby się kopia aktu notarialnego ale żebym się nie kłopotał to ona pójdzie i sama zrobi mi xero.

Teraz to mi już kopara opadła bo człek nieprzyzwyczajony do takiego traktowania petentów w instytucjach miejskich ;) Brawa dla Pań z Wodociągów Miejskich z Radomia.

Uff, wygadałem się i jest mi lżej, we wtorek odnowią mi nieczynne od 10 lat przyłącze wody na działce, za free :lol:

W maju ide negocjować odnowienie przyłącza prądu ;)

Gość M@riusz_Radom

Z prądem też chyba pójdzie bez większych problemów, jestem już po wstępnych negocjacjach telefonicznych.

Będę tylko musiał wyskoczyć z 600PLN za minimalną ilość "kylowatow" jak to mówi zaprzyjaźniony elektryk ;)

Potem zapłacę tylko za zwiększenie mocy, bez konieczności ponownego występowania o warunki i takie tam, przynajmniej taką mam nadzieję ..

Wodociągi chyba tak mają :p

Łódzkie mają Złoty Certyfikat Przedsiębiorstwa FAIR PLAY, i słusznie im się to należy.

Ostatnio byłam u nich częstym gościem z trudną sprawą i zawsze byłam

traktowana jak petent na którego się czeka. Ostatnio pan przeprosił mnie za to, że musialam czekać na napisanie umowy, choć to trwało zaledwie kilka minutek.

Jak z tamtąd wychodzę , to wierzę że tak będzie wszędzie. :D

Ha, ha ja dzisiaj miałam przyjemność z naszym urzędem miasta i jak czytam co piszecie to oczom nijak uwierzyć nie mogę :o :o :o

A może Wasze wodociągi to jednak sprywatyzowane dawno są? I trzy inne konkurencyjne firmy na rynku lokalnym działające mają?

Wtedy to bym może jakoś umysłem objeła takie dziwactwo, tradycji narodowej kłam zadające...

• 2 weeks później...