zaborowm 25.02.2003 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Poszukuję oprogramowania do projektowania budynków i wnętrz. Nie mam dobrej wyobraźni przestrzennej, więc chcę sobie wszystko wyrysować, poukładać. Mój dom już prawie osiągną stan surowy zamknięty. Nie chodzi mi więc o wyliczanie obciążeń, ale o wizualizację, najlepiej 3D łącznie z obiektami typu szafki, kibelki, kolory ścian i tynków łącznie z możliwością kombinowania - różne kolory, wykorzystanie kamieni, podmurówek, kształtów ze steropianu pod tynk np. wokół okien, dachówki, ściany, drzwi, okna, okiennice itp. Świetnie by było, gdyby można było w tym projektować sobie szafy przesuwne, kuchnie i łazienki. Czy ktoś może doradzić mi coś ciekawego w tym temacie.Bardzo zależy mi na jak możliwościach graficznych i możliwości naniesienia swoich pomysłów na przerysowany z projektu dom, czyli, żebym mogła w łatwy sposób wykorzystać podane w projekcie wymiary, grubości, rodzaje ścian itp. PozdrawiamGosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 25.02.2003 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Ja korzystam z Archona 5+. Przy dużej wprawie (której niestety nie mam czasu zdobyć) mozna uzyskiwać prawdziwe cudeńka. Trzeba uzbroić się w cierpliwość, bo proces tworzenia projektu zabiera sporo czasu, ale efekty są warte trudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ipm111 25.02.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Polecam intersoft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 25.02.2003 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Intersoft to firma która produkuje Archona, więc mówimy o tym samym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaborowm 25.02.2003 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 A czy macie może wersję instalacyjną do przesłania? Choćby demo.DziękiGosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 25.02.2003 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 do zabawy? - 3Dhomearchitekt 3Dhomedesignerdo powaznych zadan? - AutoCad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaborowm 25.02.2003 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Powiedzmy do zabawy. Tzn. nie chcę tutaj wykonywać obliczeń wytrzymałościowych ani kosztorysów. Chcę zaprojektować wnętrza swojego domu, który w łatwy sposób przerysuję z projektu oraz kolorystykę domu z zewnątrz - z możliwością tworzenia wzorów, np. obramowania okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 25.02.2003 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Najgorzej, że wszystkie te "3dhome" są w calach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 25.02.2003 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Na stronie http://www.intersoft.pl można pobrać dema kilku programików, ale nie znam ich, w kazdym razie nie jest to Archon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 25.02.2003 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Oczywiście, program nazywa się Arcon, a nie Archon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 25.02.2003 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Program Profesional Home Designer Suite jest stosunkowo prosty w obsłudze i ma dosyć duże możliwości. Przy czym to Profesional w tytule to jednak przesada. Program pracuje również w układzie metrycznym. Na stronie firmy http://www.punchsoftware.com można ogladnąć co ten i inne programy tej firmy mogą. Niestety nie ma demo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.02.2003 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Witam ! Ja polecam ArchiCad 6,5 lub 7. Możesz tym programem wszystko zrobić. Ma bogatą bibliotekę mebli, łazienka, lampy i setki innych. Ten program jest najlepszym na rynku. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.02.2003 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Wszystkie programy do nabycia w sklepie "STADION" w cenie promocyjnej 20 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 26.02.2003 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Wersja demonstracyjna Arcona (bez możliwości zapisu projektu) była kiedyś dostępna na http://ftp.idg.pl/. Poszukaj w innych wątkach wyszukiwarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts