kamikazeeeee 28.04.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 właśnie ciąłem drzewo kominkowe i nie wiem co zrobić z pozostałymi mi trocinami?? Czy mogę je podsypać pod iglaki i brzozy? czy to coś da?? a może wykorzystać w inny sposób. Proszę o pomoc i ewentualne propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 29.04.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 kamikazeeeee,Trociny możesz zużyć na kilka sposobów, właśnie tak jak piszesz, ale pod krzewy iglaste, lub inne kwasolubne. Oba te drewna, dębowe i bukowe zawierają garbniki i niektóre rośliny tego nie lubią tylko iglaki.Możesz przekompostować na pryzmie, lub w worku, lekko wilgotne z dodatkiem nawozów, ewentualnie z dodatkiem wapna i torfu, lub ziemi, po paru miesiącach w cieniu swój kompościk jak marzenie. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts