Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

My wychowalismy sie w domach pietrowych wiec schody nam zupelnie nie przeszkadzaja... Jak znalazlam ten projekt to tak na szybko nakreslilismy zmiany i jestesmy pewni, ze to jest ten projekt :wink:

Misio973 ty juz masz projekt - jak doswiadczenia z biurem? Pokazales juz projekt architektowi?

I mam jeszcze jedno male pytanko - gdzie jest to osiedle w Bielsku - Bialej? Chetnie bysmy zobaczyli te domki na zywo, tym bardziej, ze z Gliwic do Bielska daleko nie mamy.

• Odpowiedzi 167
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dhr witaj :)

ładny Twój projekcik też jest ihih

tyle samo meterków u NAs tylko wszystko na parterze :)

Z architektem jestem umówiony - jak będzie po to napiszę co on na zmiany , które chcę wprowadzić --

Osiedle o którym pisałem to za dużo powiedziane hiih

(6 domków ) jest w B-B na ulicy Hałcnowskiej

Michał [/img]

• 2 weeks później...

nie pisałem , bo chciałem wyskoczyć z dobrą wiadomością - a tu klapa :cry:

Nie mogę zobić podziału działki , bo okazało się że w drodze dojazdowej do mojej działeczki jest pasek - 0,5ara - prywatnej osoby :cry: a reszta miasta .Teraz muszę wyprosić zgodę na przejazd lub wykupić ten fragment :evil:

JAk bede po ,to napiszę a na razie musze sie napić :lol:

Do zaś :)

Hej Misio973

Projektu jeszcze nie kupiłam, ale DG10 intensywnie przerabiam.

Podstawa to likwidacja tej łazienki przy sypialni i powiększenie "dużej" łazienki.

Podejrzewam, że ty też tak planujesz zagospodarowanie tej sypialnianej łazienki.

Co myślisz o przeniesieniu przy okazji kominka na komin między "dużą" łazienką a pom.gosp.? A ten stary komin oczywiście sru...

Te pokoje sypialne też inaczej podzieliłabym, ale to już nie problem.

Potrzebuję malutkiego gabineciku-tak ok.5m2 a reszta na 3 sypialnie.

Jeszcze elewacja. Bardzo podoba mi się ta gołębio-siwa elewacja u Bauherr'a i te bonie i ten czerwony klinkier. Klinkier to może sobie poczeka, ale bonie na pewno zrobię.

Pozdrawiam fanów Bauherr'a

nie pisałem , bo chciałem wyskoczyć z dobrą wiadomością - a tu klapa :cry:

Nie mogę zobić podziału działki , bo okazało się że w drodze dojazdowej do mojej działeczki jest pasek - 0,5ara - prywatnej osoby :cry: a reszta miasta .Teraz muszę wyprosić zgodę na przejazd lub wykupić ten fragment :evil:

JAk bede po ,to napiszę a na razie musze sie napić :lol:

Do zaś :)

hallo Michal!!!

przykro nam z powodu twoich klopotow(nie zalamuj sie...wszystko bedzie ok)

jak bedziesz po to zaraz napisz

a my wczoraj zostalismy prawomocnymi wlascicielami dzialeczki :D (czekalismy na decyzje gminy,ktora miala prawo do jej pierwokupu),zatem napijemy sie razem z toba :wink:

pozdro Goska§Bodzio

Hej Misio973

Projektu jeszcze nie kupiłam, ale DG10 intensywnie przerabiam.

Podstawa to likwidacja tej łazienki przy sypialni i powiększenie "dużej" łazienki.

Podejrzewam, że ty też tak planujesz zagospodarowanie tej sypialnianej łazienki.

Co myślisz o przeniesieniu przy okazji kominka na komin między "dużą" łazienką a pom.gosp.? A ten stary komin oczywiście sru...

Te pokoje sypialne też inaczej podzieliłabym, ale to już nie problem.

Potrzebuję malutkiego gabineciku-tak ok.5m2 a reszta na 3 sypialnie.

Jeszcze elewacja. Bardzo podoba mi się ta gołębio-siwa elewacja u Bauherr'a i te bonie i ten czerwony klinkier. Klinkier to może sobie poczeka, ale bonie na pewno zrobię.

Pozdrawiam fanów Bauherr'a

halo Mika

cieszymy sie ,ze ktos jeszcze do nas dolaczyl :D :D :D

z ta lazienka myslimy podobnie,potrzebujemy tylko jedna,ktora bedzie wiesza od tej w projekcie a jeszcze chce pralnie w tym kaciku

my tez nie mamy jeszcze tego projektu.mamy waska dzialke i nie wiemy czy zgoda sasiada na przysuniecie sie do jego granicy wystarczy do wydania zgody na budowe :cry:

kominek zostawiamy(ale komin chcemy wykozystac jeszcze do kominka na tarasie)

pozdro

Witam witam :)

Czołem Mika 31 witaj wśród fanów BAuherra

jakoś bede przepechał moją sprawę :evil:

a tymczasem !!! projekcik jest w adaptacji , czyli zmiany , zmiany , zmiany hiih.

Likwidujemy łazienkę z sypialni - z połowy robimy garderobę a z drugiej powiększamy łązienkę

troszkę przesuwamy ścianki działowe pomiędzy pokojami ,

zastanawiam się nad oknem w łazience ??,

wyrównuje wszystkie okna na bocznych elewacjach do jednego wymiaru 1465x1435 ,

i najważniejsze projekt stropu betonowego :o + przeliczenie po tym więżby na lżejszą

To na razie tyle

Gosiu cieszę się że macie już działkę ,a napić się zawsze zdążymy hiihihihihih

Pozdrawiam

Do lepszych czasów :)

Michał

Witaj fanclubie!!!

Przesyłam dla was życzenia z Bauherr'a.

Wyobraźcie sobie, że poprosiłam dziś o materiały dotyczące 4 projektów

i dostałam je po upływie niecałej godziny. Normalnie kocham tych ludzi.

Oczywiście jeśli ktoś chętny to służę.

Mam DG10 oczywiście-ale to głos mojego męża,

DM11-trochę romansuję na boku w innym wątku-to głos rozumu, no może coś więcej,

poza tym DG06

i DM01-głos serca/rozum śpi.

W niedziele pokazuję te projekty znajomemu z branży do oceny oczywiście natychmiast się z wami podzielę jego uwagami.

Pozdr.

Acha, mam też DG01, który przerabiałam jakiś czas temu.

Witam ponownie!

Po konsultacjach DG10 wysunął się na prowadzenie, więc czekam tylko na zmianę planu zagosp. w mojej gminie i kupuję.

Oczywiście jak wiecie procedura ta może być baaardzo długa, więc po drodze może mi się gust zmienić.

U nas ogrzewanie raczej olejowe, więc przestawiam kotłownie.

1 pomysł jest taki, żeby ten ganek zamknąć, na 2/3 powierzchni od lewej kotłownia;

dodatkowo przenieść wc na lewo co da mi 1 komin pod kotłownię, łazienkę i kuchnię;

wejście bliżej garażu.

2 pomysł: Zrobić kotłownię na 1/2 powierzchni gabinetu.

Co wy na to?

Witaj mika :)

ja bym optował przy drugiej wersji

zabierzesz troszkę gabinetu na kotłownie , ale możesz z tej drugiej połówki powiękrzyć dwa pokoiki :)

Nie zmieniałbym wejścia bo zmieni się bryłka domu .

Zamiana WC z wiatrołapem jest oki.

Ja dołozyłem jeszcze inną zmianę - zrezygnowałem z drzwi od garażu przed wejściem a zrobiłem drzwi z garażu bezpośrednio do holu :)

Michał

Dalej walczę z papierami :(:(

Witam ponownie!

Po konsultacjach DG10 wysunął się na prowadzenie, więc czekam tylko na zmianę planu zagosp. w mojej gminie i kupuję.

Oczywiście jak wiecie procedura ta może być baaardzo długa, więc po drodze może mi się gust zmienić.

U nas ogrzewanie raczej olejowe, więc przestawiam kotłownie.

1 pomysł jest taki, żeby ten ganek zamknąć, na 2/3 powierzchni od lewej kotłownia;

dodatkowo przenieść wc na lewo co da mi 1 komin pod kotłownię, łazienkę i kuchnię;

wejście bliżej garażu.

2 pomysł: Zrobić kotłownię na 1/2 powierzchni gabinetu.

Co wy na to?

ciesze sie mika ,ze dg10 prowadzi :D

zycze jak najszybszego zalatwienia papierowych spraw

my zastanawiamy sie nad legalett-em(cena!!! :( )

wczesniej kotlownia miala byc w gabinecie(ekogroszek)

2-gi pomysl wydaje mi sie ciekawszy

pozdrawiamy :)

Witaj mika :)

ja bym optował przy drugiej wersji

zabierzesz troszkę gabinetu na kotłownie , ale możesz z tej drugiej połówki powiękrzyć dwa pokoiki :)

Nie zmieniałbym wejścia bo zmieni się bryłka domu .

Zamiana WC z wiatrołapem jest oki.

Ja dołozyłem jeszcze inną zmianę - zrezygnowałem z drzwi od garażu przed wejściem a zrobiłem drzwi z garażu bezpośrednio do holu :)

Michał

Dalej walczę z papierami :(:(

hey Michal!!!

pomysl z garazem cool-chce zrobic dokladnie tak samo

a co w sprawie "twojej"drogi?pisz,bo jestesmy ciekawi.trzymamy naturalne kciuki

pozdowionka G&B

Więc, będzie w gabinecie.

Ale jeszcze 1 pytanie co do wejścia.

Jest tam przy garażu zaraz słup drewniany.

Czy nie uważasz że wygląda on głupio? Może przesunąć w te miejsce garaż co by trzymał dach?

Znalazłam gdzieś wątek, gdzie pytałeś o gont.

Nadal jesteś zainteresowany? Masz jakieś kalkulacje?

Może masz już jakieś inne kalkulacje? :lol:

Masz już jakieś pomysły na elewację? Ja zamierzam ściągnąć pomysły z innych projektów Bauherr'a- boniowanie, trochę okładziny klikierowej.

hey mika..telepatyczne spotkanie noca :D

wycena legalettu odjela nam mowe na pare godzin,jednakze doszlismy juz do siebie :wink:

cena pakietu materialow :o 58 746 zł +7%VAT :cry:(podsypka oraz praca koparki w gestii inwestora :evil: )

przy wykonaniu płyty we własnym zakresie koszt pakietu to 40 178 + 22% VAT

troche wystawili na wytrzymalosc nasze nerwy(mnie dorowadzono do chwilowej depresji,z ktorej juz na szczescie wyszlam :) ),jednak biorac pod uwage,ze jest to gotowy fundament+ogrzewanie nie wydaje sie to juz tak kosztowne...hmmm...

hey mika..telepatyczne spotkanie noca :D

wycena legalettu odjela nam mowe na pare godzin,jednakze doszlismy juz do siebie :wink:

cena pakietu materialow :o 58 746 zł +7%VAT :cry:(podsypka oraz praca koparki w gestii inwestora :evil: )

przy wykonaniu płyty we własnym zakresie koszt pakietu to 40 178 + 22% VAT

troche wystawili na wytrzymalosc nasze nerwy(mnie dorowadzono do chwilowej depresji,z ktorej juz na szczescie wyszlam :) ),jednak biorac pod uwage,ze jest to gotowy fundament+ogrzewanie nie wydaje sie to juz tak kosztowne...hmmm...