Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

MOje Drogie :)

moja wycenka pewno będzie ciekawa :) jak zaczne :(

została mi jeszcze jedna kobiecinka odnośnie wyrażenia zgody na korzystanie z dojazdu i ZACZYNAM ihih ( ciekawe kiedy ??)

Jeśli chodzi o słup - wg. mnie jest konieczny ze wzg.estetyki :) - zauważcie , że patrząc na drzwi wejściowe są one idealnie w srodku między tymi dwoma słupami .Jak zrezygnujemy z jednego - to trzeba by było przesuwać drzwi( środkować ) żeby zachować formę ( wg mnie oczywiście ihih )

Jeszcze jedno - JA nie jestem "budowlaniec " więc nie wiem co to ten wasz Legaleet ??? hiihih

jak bedę wiedział to wam podam moją cenę :)

Co do dachu- gont bitumiczny troszkę drożej wychodzi niż inne materiały , ale mni najbardziej się podoba .MAm parę wycen , ale średnio wychodzi : ok.30 zł/m2 gont + ok 7zł / m2 papa + ok. 10 zł/m2 deski co daje razem jakieś 47 zł/m2 na moje 280 m2 = około 13100 zł plus do tego więżba ok.6000 + robocizna jakieś 20-25 zł / m2 ( tu jest najwięcej do negocjacji :)).Daje mi to zbiorczo około 25 000 zł za dach - dla mnie do przyjęcia hiih

Nie liczę oczywiście płacy Głównego pomocnika hiih - czyli mnie :lol:

Pozdrawiam

Michał

• Odpowiedzi 167
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Misio teraz to ja tak prawdziwie, szczerze, z całego serca będę trzymała kciuki za twoją drogę.

Mnie się też gont bardzo podoba-takie cegiełki. Ewentualnie blacha z posypką. Zobaczę Misiu jak to u ciebie wyjdzie. Może i Frosch już coś zrobi...?

Misio a jak ci wyszła wycena z blachą?

I jeszcze pytanko myślałeś o płytach OSB przy tym goncie? Może wtedy robocizna byłaby tańsza?

No a jaką wy planujecie elewację? Będą jakieś bajery?

MOje Drogie :)

moja wycenka pewno będzie ciekawa :) jak zaczne :(

została mi jeszcze jedna kobiecinka odnośnie wyrażenia zgody na korzystanie z dojazdu i ZACZYNAM ihih ( ciekawe kiedy ??)

Jeśli chodzi o słup - wg. mnie jest konieczny ze wzg.estetyki :) - zauważcie , że patrząc na drzwi wejściowe są one idealnie w srodku między tymi dwoma słupami .Jak zrezygnujemy z jednego - to trzeba by było przesuwać drzwi( środkować ) żeby zachować formę ( wg mnie oczywiście ihih )

Jeszcze jedno - JA nie jestem "budowlaniec " więc nie wiem co to ten wasz Legaleet ??? hiihih

jak bedę wiedział to wam podam moją cenę :)

Co do dachu- gont bitumiczny troszkę drożej wychodzi niż inne materiały , ale mni najbardziej się podoba .MAm parę wycen , ale średnio wychodzi : ok.30 zł/m2 gont + ok 7zł / m2 papa + ok. 10 zł/m2 deski co daje razem jakieś 47 zł/m2 na moje 280 m2 = około 13100 zł plus do tego więżba ok.6000 + robocizna jakieś 20-25 zł / m2 ( tu jest najwięcej do negocjacji :)).Daje mi to zbiorczo około 25 000 zł za dach - dla mnie do przyjęcia hiih

Nie liczę oczywiście płacy Głównego pomocnika hiih - czyli mnie :lol:

Pozdrawiam

Michał

Misio...kobiecinka MUSI sie zgodzic.

Co do slupow,mnie sie podobaja(przydadza sie jako podporki na pnacza :D )

Legalett... jest połączeniem konstrukcji płyty fundamentowej z systemem ogrzewania podłogowego powietrzem w obiegu zamkniętymhttp://www.legalett.com.pl/ tu mozesz sobie poczytac.

Co do dachu :D :D :D ....sama musze poczytac :oops: ,nie wiem co to wasz gont :D (ale cena tez mi sie podoba)

Misio teraz to ja tak prawdziwie, szczerze, z całego serca będę trzymała kciuki za twoją drogę.

Mnie się też gont bardzo podoba-takie cegiełki. Ewentualnie blacha z posypką. Zobaczę Misiu jak to u ciebie wyjdzie. Może i Frosch już coś zrobi...?

Misio a jak ci wyszła wycena z blachą?

I jeszcze pytanko myślałeś o płytach OSB przy tym goncie? Może wtedy robocizna byłaby tańsza?

No a jaką wy planujecie elewację? Będą jakieś bajery?

mika...trzymajmy razem (co 2 kciuki to nie 1 :D ).

Niestety musze Cie rozczarowac,nie robie narazie nic poza czytaniem,czytaniem,czytaniem... Forum :D .Ale obiecuje kiedys "wziasc sie do ROBOTY" i dam cynk co,jak i za ile(mysle,ze nie predzej niz w przyszlym roku niestety :( )

Elewacji jeszcze nie obmyslalam (mial byc od zawsze maly bialy domek z czerwonym dachem).Podoba mi sie ten zielony z projektu,ale Bogdan sie nie zgadza.Jemu podoba sie ten ciemny dach,ja sie nie zgadzam :D (pomogli mi Ci z Urzedu:dach musi byc czerwonopodobny lub brazowy).Chetnie poczytam o Twoich bajerach.

Do zas :D

Bonie ściągnęłabym z innych projektów Bauherr'a:

ten cypelek garażowy przód i lewe strona w boniach i ściana sypialni przy tarasie.

Jakaś okładzina klinkierowa: ta ściana przednia przy wejściu i ściany salonu. Zerknij na DG01 to mniej więcej coś takiego.

Zacznę od boni, a jak starczy kasy lub kiedyś dojdzie to zrobię klinkier.

a ja bym chciala maly bialy domek......z czerwonym dachem :wink:

...Michal...cwicz wklejanie fotek! :evil:

http://foto.icp.pl/albums/userpics/10379/Micha%B3%20088~0.jpg

:D :D :D

..te majtki bylyby obrzydliwe :-? :) .golebio siwe to beda moje wlosy po zakonczeniu budowy :D,a siwo brudne elewacje to ja widze na codzien w Bytomiu... :evil: :evil: :evil: ,tez obrzydliwe.Dlatego chce bialy albo cos kolo ecriu :D :D :D

pozdro

Biały też jest okey. Z cieniowanym, czerwonym gontem...,z drewopodobnymi oknami...cudo. Nawet widziałam takie cudo gdzieś tu w galerii. Nie powiedziane, że na sam koniec budowy bedę miała jej na tyle dość, że te siwe bonie sobie odpuszczę. Może za parę lat i tak na siwo mi się samo zrobi :D .

Apelujemy do Pani Kobiecinki o pozytywne rozpatrzenie sprawy :evil: .

Misio urodziło mi się jedno pytanko do ciebie i jedna prośba.

Pytanko: Czy garaż jest obniżony, bo coś mi z rzutów to wychodzi.

Prośba: nie przesłałbyś, albo tu wstawił swoich rzutów już po zmianach, proszę?

Tu masz bardzo prostą instrukcję wklejania zdjęć. Sama skorzystałam z powodzeniem:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=72851

Mika

Nie mam bladego pojecia.Napisz jeszcze raz.Mnie odpisali za drugim razem.Podalam im miejsce polozenia dzialki,rzut projektu.zaznaczyli,ze to jest tylko orientacyjna cena,poniewaz kazdy projekt rozpatrywany jest indywidualnie.Napisz prosze,ciekawa jestem co odpisza Tobie.

Pozdrowionka :D