Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 167
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kurcze mój mąż boi się prądu.

Rozumiem, że większość wybiera prąd bo to tańsza inwestycja?

Czy jeśli kominek to z płaszczem?

Podobno nie bardzo wychodzi ta współpraca z kominkiem?

Może to się zmieniło? Poprawili coś? Wiesz cos o tym?

W sumie to byłoby niegłupie z tym kominkiem.

Frosch czy ty się już zdecydowałaś na 100%? :o

Ja to będę chyba musiała to ukryć przed rodziną :D , bo mnie ziemią zrównają.

Misio! Śpisz?

Mika siedzialam tutaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=32400&start=360&postdays=0&postorder=asc&highlight=legalett

calymi tygodniami i przekonalismy sie ,ze jest to fantastyczne rozwiazanie ogrzewania domu.Bez wzgledu na Legalett i tak chcielismy stawiac dom na plycie,w Niemczech wiekszosc domow tak stawiaja ,zatem koszt plyty mozna odliczyc od Legalettu.Za projekt takiej plyty musielibysmy komus zaplacic,tutaj mamy to za frico.Ogolnie chcielismy piec na groszek,ale z powodu czestych wyjazdow,potrzebujemy zautomatyzowanego ogrzewania.Wykluczylismy wszelkie butle z gazem i olejem na dzialce,gazu ziemnego nie ma i nie bedzie,pozostal prad.Plyta legalettu kumuluje cieplo,wiec bedzie podtrzymywac plusowa temperature w domu podczas nazej nieobecnosci(wiele ludzi jedzie tylko na nocnej taryfie i wyrabiaja).Z kolei uwielbiamy kominek i tutaj legalett posiada wymiennik ciepla(podobno poprawiony i dzialajacy nienagannie).Problem w tym,ze my zamieszkamy w naszym wymarzonym domku dopiero za pare lat ,ale ogrzewac trzeba (przynajmniej do utrzymania paru stopni).Tak wiec legalett wygral.Tylko ta cena :evil: .Coz za luksus trzeba placic.Ostatnio wynikl jeszcze problem z moim DG10 :cry: :cry: :cry: .Nie miesci sie na naszej waskiej dzialce(20m).Mielismy ustna zgode sasiada na przysuniecie sie do granicy,niestety ostatnio jego zona kreci nosem :evil: .Moze lepiej poszukac czegos innego?Jestem zalamana :( .jednak cokolwiek sie wydarzy bede kibicowac ludziskom,ktorzy buduja moje marzenie(jesli pozwolicie naturalnie).Jak sie wybudujecie porobie sobie fotki waszych domkow i powiesze w ramkach :D

W tym roku zamierzamy zrobic ogrodzenie i zbierac kasiorke na plyte (chcemy sprobowac budowac bez kredytu)

Kurcze,ale smutno mi sie zrobilo :( ....mam lzy w oczach...ten dom mialam juz oczami wyobrazni urzadzony i ogrod wokol :cry:

siet!!!zycie jest wredne :evil:

pozdrawiam serdecznie jednoczesnie zwracam sie z uprzejma prosba do Misia:ODEZWIJ SIE!!!TESKNIMY ZA TOBA!!! :D :D :D

jeszcze problem z moim DG10 :cry: :cry: :cry: .Nie miesci sie na naszej waskiej dzialce(20m).Mielismy ustna zgode sasiada na przysuniecie sie do granicy,niestety ostatnio jego zona kreci nosem :evil: .

chciałam powiedziec, ze sąsiad niewiele może w tej sytuacji.

Musisz dzialac z godnie z prawem budowlanym (tez mam dzialke 20m....)

Witajcie Moje Drogie :lol:

nie pisałem tak długo , bo chciałem się podzielić dobrą nowiną :(

a tu kicha :( chyba sprawa skończy sie w sądzie bo ja mam już serdecznie dość :evil:

Nie chce się ...... piiii zgodzić na przejazd , ane nie chce mi sprzedać tych brakujących mi i niezbędnych 20 m2 , tylko chce sprzedać całą działkę -2,5 ara za tak niebotyczną cenę że aż mi się nie chciało się śmiać :(

jeszcze w piątek podadzą ostateczną cene - zobaczymy -

A może spotkałyście się z taką sytuacją ?? gdzie sądownie ustala się dojazd do działki budowlanej ??

A tymczasem... żebym się nie nudził robie sobie drogę ihihih

http://img355.imageshack.us/img355/9365/tobiasz0681gh.th.jpg

http://img355.imageshack.us/img355/1977/tobiasz0694sl.th.jpg

NA prawo od tej "drogi " jest moja "łąka"

Pozdrawiam wszystkie trzy ihih Gosię , Mikę i Xenę :)

• 2 weeks później...

Witajcie Moje drogie :)

Niestety niemożliwe stało się prawdziwe :(

Oddałem sprawę do kancelarii prawniczej o wyznaczenie "Służebności przejazdu "

Troszkę to potrwa ale wydaje się że wynik bedzie pozytywny :lol:

Nie omieszkam powiadomić jak sprawy idą dalej ihih

NA razie jadę na wczasy - czego i Wam życzę

Miłego odpoczynku na wakacjach

Michał :)

• 2 weeks później...
  • 1 month później...