mika31 20.06.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Napisałam. Odpisali.Wyceny jeszcze nie mam, ale w cenę nie wchodzą tarasy i garaż.Musiałam podac więcej szczegółów. Między innymi źródło ciepła.Jakie wybrałaś? Ja sama nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 20.06.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 wybralam prad(gazu nie posiadam) ze wspolpraca kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 21.06.2006 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Kurcze mój mąż boi się prądu. Rozumiem, że większość wybiera prąd bo to tańsza inwestycja? Czy jeśli kominek to z płaszczem? Podobno nie bardzo wychodzi ta współpraca z kominkiem? Może to się zmieniło? Poprawili coś? Wiesz cos o tym? W sumie to byłoby niegłupie z tym kominkiem. Frosch czy ty się już zdecydowałaś na 100%? Ja to będę chyba musiała to ukryć przed rodziną , bo mnie ziemią zrównają. Misio! Śpisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.06.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Mika siedzialam tutaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=32400&start=360&postdays=0&postorder=asc&highlight=legalett calymi tygodniami i przekonalismy sie ,ze jest to fantastyczne rozwiazanie ogrzewania domu.Bez wzgledu na Legalett i tak chcielismy stawiac dom na plycie,w Niemczech wiekszosc domow tak stawiaja ,zatem koszt plyty mozna odliczyc od Legalettu.Za projekt takiej plyty musielibysmy komus zaplacic,tutaj mamy to za frico.Ogolnie chcielismy piec na groszek,ale z powodu czestych wyjazdow,potrzebujemy zautomatyzowanego ogrzewania.Wykluczylismy wszelkie butle z gazem i olejem na dzialce,gazu ziemnego nie ma i nie bedzie,pozostal prad.Plyta legalettu kumuluje cieplo,wiec bedzie podtrzymywac plusowa temperature w domu podczas nazej nieobecnosci(wiele ludzi jedzie tylko na nocnej taryfie i wyrabiaja).Z kolei uwielbiamy kominek i tutaj legalett posiada wymiennik ciepla(podobno poprawiony i dzialajacy nienagannie).Problem w tym,ze my zamieszkamy w naszym wymarzonym domku dopiero za pare lat ,ale ogrzewac trzeba (przynajmniej do utrzymania paru stopni).Tak wiec legalett wygral.Tylko ta cena .Coz za luksus trzeba placic.Ostatnio wynikl jeszcze problem z moim DG10 .Nie miesci sie na naszej waskiej dzialce(20m).Mielismy ustna zgode sasiada na przysuniecie sie do granicy,niestety ostatnio jego zona kreci nosem .Moze lepiej poszukac czegos innego?Jestem zalamana .jednak cokolwiek sie wydarzy bede kibicowac ludziskom,ktorzy buduja moje marzenie(jesli pozwolicie naturalnie).Jak sie wybudujecie porobie sobie fotki waszych domkow i powiesze w ramkach W tym roku zamierzamy zrobic ogrodzenie i zbierac kasiorke na plyte (chcemy sprobowac budowac bez kredytu) Kurcze,ale smutno mi sie zrobilo ....mam lzy w oczach...ten dom mialam juz oczami wyobrazni urzadzony i ogrod wokol siet!!!zycie jest wredne pozdrawiam serdecznie jednoczesnie zwracam sie z uprzejma prosba do Misia:ODEZWIJ SIE!!!TESKNIMY ZA TOBA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 21.06.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Szkoda, że rezygnujesz z dg10Zwróć jednak uwagę na dm11, który buduje xena. Garaż zawsze można doprojektować. Z tego z kolei ja zrezygnowałam. Mąż, ilość przeróbek itd.Dam znać jak z legalettem u mnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.06.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 zobacze mika niestety jestem na takim etapie,ze NIC INNEGO mi sie nie podoba trzymam za was kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.06.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 widzialam dach mojemu nie pasuje chcialam kuchnie od frontu totalna zalamka daj znac co u ciebie ryyyycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 21.06.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Dostałam ofertę. Cena jest identyczna . Może ta płyta musi wystawać z metr poza obręb budynku? Zobaczymy co odpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 22.06.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 jeszcze problem z moim DG10 .Nie miesci sie na naszej waskiej dzialce(20m).Mielismy ustna zgode sasiada na przysuniecie sie do granicy,niestety ostatnio jego zona kreci nosem . chciałam powiedziec, ze sąsiad niewiele może w tej sytuacji. Musisz dzialac z godnie z prawem budowlanym (tez mam dzialke 20m....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 22.06.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 xena no wlasnie.twoj domek tez jest fajny,ale moj chce czterospadzisty dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misio973 23.06.2006 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witajcie Moje Drogie nie pisałem tak długo , bo chciałem się podzielić dobrą nowiną a tu kicha chyba sprawa skończy sie w sądzie bo ja mam już serdecznie dość Nie chce się ...... piiii zgodzić na przejazd , ane nie chce mi sprzedać tych brakujących mi i niezbędnych 20 m2 , tylko chce sprzedać całą działkę -2,5 ara za tak niebotyczną cenę że aż mi się nie chciało się śmiać jeszcze w piątek podadzą ostateczną cene - zobaczymy - A może spotkałyście się z taką sytuacją ?? gdzie sądownie ustala się dojazd do działki budowlanej ?? A tymczasem... żebym się nie nudził robie sobie drogę ihihih http://img355.imageshack.us/img355/9365/tobiasz0681gh.th.jpg http://img355.imageshack.us/img355/1977/tobiasz0694sl.th.jpg NA prawo od tej "drogi " jest moja "łąka" Pozdrawiam wszystkie trzy ihih Gosię , Mikę i Xenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.06.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 misio.....bedzie dobrze,glowa do gorynapisz do dzialu prawo-pieniadze,tam na bank ktos kumaty w prawie budowlanym ci podpowietrzymam kciukiZALAMANA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 26.06.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Ja chyba też zdradzę DG10.DM11 wraca na tapetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 26.06.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 co do drogi - zadaj pytanie na forum - w osobnym temacie. Mozec ktos mial podobna sytuacje lub wie jak do tego podejsc. Mnie sie wydaje ze kazda dzialka musi miec dojazd. Od kogo ją kupowales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 27.06.2006 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Na wieści od Misia trzeba poczekać pewnie do piatku.Lecę do twoich komentarzy Xena znowu cię pomolestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misio973 07.07.2006 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Witajcie Moje drogie Niestety niemożliwe stało się prawdziwe Oddałem sprawę do kancelarii prawniczej o wyznaczenie "Służebności przejazdu " Troszkę to potrwa ale wydaje się że wynik bedzie pozytywny Nie omieszkam powiadomić jak sprawy idą dalej ihih NA razie jadę na wczasy - czego i Wam życzę Miłego odpoczynku na wakacjach Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 18.07.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 milego wypoczynku na wczasach misio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.08.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Misio973,ile mozna sie wczasowac? napisz co u ciebie nowego co z droga? co z projektem? co u ciebie? zyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misio973 22.08.2006 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Witam moje Drogie Budowniczki juz po wczasach zapomniałem wogóle o problemikach z budową :) Jedna dobra wiadomość : mediacje Kancelarii Prawniczej nic nie dały ihih i mam wyznaczoną datę pierwszej - może ostatniej - rozprawy w sądzie na 10 pażdziernika Zobaczymy Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misio973 22.08.2006 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 I jeszcze jedno - dopiero wczoraj wróciłem - troszkę sobie przedłużyłem hiihih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts