Gość justyna_m 14.11.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Kilka dni temu przez zupełny przypadek trafiłam na projekty pracowni BAUHERR i muszę przyznać, że projekty są wspaniałe. Wcześniej mysleliśmu o M02 z Muratora. Jednak po kilku dyskusjach zdecydowaliśmy się na dom parterowy.Po obejrzeniu wszystkich parterówek z garażem padło na dg10, duży wpływ miały również Państwa wypowiedzi na forum. Może teraz kilka słow o nas: Będziemy budować 8km od Kołobrzegu, na cudnej działce o powierzchni 60ciu arów. (My również mieliśmy nie małe kłopoty z działką! ale o tym może innym razem). Również planujemy kilka nieznacznych zmian w projekcie:1. Łazienka przy sypialni zostanie zamieniona na garderobę2. Z pokju obok (11,5m2) zrobimy łazienkę z wejściem tylko z sypialni3. Nie będzie WC przy wejściu4. Kominek na scianie łazienki i pomieszczenia gospodarczego5. chcemy też oddzielic kuchnię od salonu, może nie pełną ścianą, ale z pewnością to zrobimy6. Prawdopodobie rezygnacja ze spiżarni Na tej stronie umiściliśmie pierwsze zdjęcia naszej działki:http://picasaweb.google.pl/justek.m Pozdrawiam wszystkich budujących!!! Justyna[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misio973 15.11.2007 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witaj Justynko Bardzo dobry wybór Powodzenie w budowaniu ihih Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 15.11.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Właśnie dziś prześledziłam punkt po punkcie plan zagospodarowania i warunki zabudowy, żeby później nie okazało się, że dg10 nie pasuje do "wymysłów" gminnych urbanistów. Jak na razie się zgadza, ale dla pewności jedziemy do gminu dowiedzieć się jeszcze kilku rzeczy. Robimy też wstępny kosztorys, nie chcemy wydać więcej niż 250tyś. Mam nadzieję, że nam starczy. Czy buduje ktoś może dg10 na pomorzu zachodnim? Bardzo chciałabym zobaczyć domek "na żywo:-)". My ruszamy na wiosnę...więc latem będzie już co oglądąć i już dziś zapraszamy chętnych do oglądania Pozdrawiam!! Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 23.11.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Decyzja zapadła!!! Budujemy dg10 Bauherr'a. Pan z urbanistyki w gminie powiedział, że projekt jest ok więc...za kilka dni zamawiamy:-) Rozmawialiśmy też już z naszą znajomą architekt wnętrz, zaproponowała nam kilka fajnych rozwiązań. Jak już będziemy w posiadaniu projektu powstaną wstępne projekty wnętrz...i niezwłocznie podzielimy się tym z wami:-) A od jutra "papierologia" i załatwianie ekipy:-) Pozdrawiam Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.11.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 justyna gratuluje dobrego wyboru i zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 23.11.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 dziekuję!!! Pozdrowienia znad morza Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 23.11.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 My tez budujemy domek z kolekcji BAUHERa - tyle, ze DG11. Trzymamy kciuki za powodzenie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misio973 24.11.2007 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Witajcie Moje Drogie a ja dostałem kolejny termin "ostatniej " rozprawy 10 styczeń :( ale może naprawdę ostatnia POzdrawiam Justynko buduj i pokazuj zdjęci a - choć to pooglądam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 25.11.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witajcie, u nas w Kołobrzegu paskudna pogoda, nosa z domu nie chce się wystawiać...więc siedzę przed monitorem. Jutro jesteśmy umówieni w geodezji, ponieważ nasza działka jest rolna (mamy plan zagospodarowania) to musimy wyznaczyć działkę budowlaną...okazało się że z 60ciu arów wyjdą nam ładnie dwie działki jedna 1700m2 druga około 1400m2 reszta to niestety część rolna, na dzień dzisiejszy nie można jej przekształcić. Musimy też się dowiedzieć jak to będzie z kanalizacją - studzienka jest jakieś 30m od naszej działki, prąd, gaz i wodę mamy przy drodze. Misio - mam nadziję, że wszystko potoczy się po Twojej mysli - my na naszą działkę czekaliśmy rok!!! Pozdrawiam Wszystkich Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 25.11.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 misio , nosz k%§/&a mac !!!! troche przeginaja w tym sadzie chyba biora cie na wytrzymalosc badz twardy a nie mientki mam nadzieje , ze teraz to juz Na pewno OSTATNIA i pozytywnie dla ciebie zalatwiona rozprawa sie odbedzie !!!!!! jak nie , to zrobimy pikiete przed gmachem trzymaj sie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.12.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Misku !!Na scyńści na zdrowiena to Boże NarodzyniCobyście byli zdrowi weselijako w niebie janieliCobyście mieli pełno gościjako na gałonzce łościCobyście mieli pełne łobory pełne pudłacoby wom gospodyni przy piecu nie schudłaCoby sie Wom darzyło kopiłodyślem do stodoły łobruciłoTak Wom Boze dejHEJ HEJ HEJ http://img91.imageshack.us/img91/9103/thumb5501crazyfrogxmasoef3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misio973 31.01.2008 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 NO wreszcie !!!!! wygrałem !!!!!! Trza poczekać aż sie wyrok uprawomocni i ..... Chyba że się odwołąja Jak coś to dam znać znów Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 31.01.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 hura !!!!! hura !!!!! serdecznie gratuluje misio no teraz juz tylko .....Kokodżambo i do przodu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łosie 25.03.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 gratulacje misio !!! to goń nas teraz a ja korzystam z chwilki wolnego i wstawiam skan planu z naszymi przeróbkami... http://images24.fotosik.pl/183/b169943f642abfedmed.jpg podstawowe zmiany to - brak bocznych drzwi do garazu -powiekszenie sypialni kosztem korytarza , z sypialni wejscie do oddzielnej lazienki oraz do małej garderoby -powiekszenie lazienki w srodku domu - otwarcie wiatrołapu są tez zmiany w wielkosci okien- jak będą wstawione to wkleję zdjęcia... na razie kładzie się dachowka ( gont bitumiczny ) ,są tynki w srodku, czekamy na wylewki a potem okna...oraz na większy kredyt aha i ogrodzenie się robi http://images32.fotosik.pl/191/6ec73955fa8b8c42med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łosie 26.03.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 skusiliśmy się w końcu na własny dziennik budowy zapraszamy komentarze mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misio973 27.03.2008 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Uff ale teraz to sie dopiero zaczeło jeszcze nic nie zrobiłem a już wszyscy chca moich pieniążków ihih ale to nic : notariusz za mną , teraz czekam na zgodę na podział działki i wytyczenie dróg a potem ???? pozwolenie na budowe Łosiu zazdroszczę tam za tymi sosenkami stoi domek cudny jeszcze nie zerknąłem do dziennika ale zaraz to zrobie Pozdrawiam :) Łosiu czy ?? mam prośbę czy macie kosztorys jakiś wstępny ??????? byłbym zobowiązany , bo wystraszyłaś mnie tym powiększeniem kredytu hehe Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łosie 02.04.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 na poczatku budowy robiłam jakieś zapiski, co za ile . pamiętam , ze zanim dostaliśmy pozwolenie na budowę wydaliśmy juz ponad 10 tys zł - na pozwolenia,urzędy,geodetów,projekt,adaptacje.... a jak się zaczęła prawdziwa budowa to nie było czasu na pisanie,Konrad zamawiał cos co chwile,jakieś deski,piach,cement i zaczelo nam sie wszystko mieszac po kilku dniach juz sie gubiliśmy ile tego było... takie większe kwoty to pamiętam, ale diabeł tkwi w szczegółach o których sie na początku nie mysli... jak pan inwestor wróci z działki to mi podrzuci jakieś cyferki bo ja zupełnie nie mam pamięci do liczb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misio973 03.04.2008 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 OK poczekam i tak usze czekać na geodetę - może w przyszłym tygodniu Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łosie 12.04.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 chciałam przymusić męza ,żeby w koncu podyktował te wydatki tak z grubsza, ale wrócił z budowy i śpi jak kamień . a drzewka przesadzał tylko ale pracuję nad tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misio973 12.04.2008 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Dzięki Łosiu ihih będę wdzięczny jak sobie przypomne wklejanie to wkleje moją wersję przeróbek projektu a nazmieniałem tam że hoho Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts