Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Dziennik Flowera&Scotty)

flowera

Recommended Posts

Przeczywałem własnie Wasz dziennik i od razu mnie zainteresował :D

Duży ten Wasz domek i musze powiedzież, że trochę nietypowy :D tzn. chodzi mi o to, że mało ludzi buduje podobne domki :D Ale przez to robi się jescze ciekawiej.

Z prac długoweekendowych pewnie nic nie wyszło :cry: :cry: :cry: pogoda okropna. Wiem coś o tym bo też miałem plany budowlane i wszystkie szlag trafił :cry: Ale przynajniej nie musze polewać nowo wylanego stropu - deszcz regularnie go podlewa od paru dni :D

No ale wracając do wasze projektu - możew jakieś rzuty wnętrz????

Pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy

Przeczywałem własnie Wasz dziennik i od razu mnie zainteresował :D

Duży ten Wasz domek i musze powiedzież, że trochę nietypowy :D tzn. chodzi mi o to, że mało ludzi buduje podobne domki :D Ale przez to robi się jescze ciekawiej.

Z prac długoweekendowych pewnie nic nie wyszło :cry: :cry: :cry: pogoda okropna. Wiem coś o tym bo też miałem plany budowlane i wszystkie szlag trafił :cry: Ale przynajniej nie musze polewać nowo wylanego stropu - deszcz regularnie go podlewa od paru dni :D

No ale wracając do wasze projektu - możew jakieś rzuty wnętrz????

Pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy

Witaj dzis troszke upiększyłam dziennik, domek to fakt jest duży,

ale maja sie tam zmiescic 2 Rodzinki my i moi Rodzice na górze

to prawda z prac weekendowych nic nie wyszlo.. deszcz pokrzyżował plany

fundamenty znów w wodzie tak jak po zimie na szczęscie tylko 5 cm...

dzis jedziemy w kaloszkach malowac górne bloczki

Dodałam rzut parteru postaram się jakoś na dniach dodac rzut piętra

pozdrawiam flowercia

Cieszę sie, że domek wydaje Ci sie ciekawy, ja tez nie mogę doczekac się efektu końcowego, postaram sie jak najwiecej informacji zamieszczać w dzienniku i dużo zdjątek -> bo bardzo lubię robić zdjątka...

generalnie do końca lipca powinien być ukończony stan surowy zamknięty wieć bedzie coraz więcej ciekawych zdjątek)

pozdrawiam flowercia

• 3 weeks później...
Nie wiedziałem że przez wylaniem podbetonu na ławę kładzie się folię, ale jak się tak zastawię to myślę, że to dobry pomysł :D Zaczyn betonowy nie ucieka wtedy w ziemię. Szkoda, że sam o tym nie pomyślałem :(

Tak trzymać :D :-? :D

Czekam na ciąg dalszy :D

witaj, myślę, że to dobry pomysł... nasz majster stwierdził, że dzięki temu jest też już pewne zabezpieczenie pierwszej posadzki przed wilgocią, tak samo postąpiliśmy z fundamentami..

Wszystkim generalnie polecam wylewanie wszelkich dużych betonów w folię, koszt naprawdę niewielki (na 180 m2 folia kosztowała nas ... 100 zł)

pozdrawiam i dziękuje))) ciąg dalszy wkrótce nastąpi .... bo w lipcu już idzie dach

pozdrawiam flowrcia

• 3 months później...
  • 4 months później...
Witaj Flowera,

co z dziennikiem? chciałam zobaczyć chociaż jakieś zdjątko. :wink: . Na forum już piszesz o wstawionych oknach a tu dopiero fundamenty :oops: . Wiem wiem, czas leci dużo obowiązków a na dziennik już czasu nie wystarcza.

Pozdrawiam

Agnieszka

No właśnie...dziennik zawisł od maja 2006 :( :(