Gajka 25.02.2003 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 "Jestem przerażony" tak jest zatytułowany list na ktoryzwróciłam uwagę.Autor otrzymał pozwolenie na budowę i jest w wielkim stresieprzed rozpoczęciem budowy własnego domu. Cyt.:" ... aż mnie mdli, gdy czytam te wszystkie zachwyty nad własnym domem, jego budową. ... nie rozumiem entuzjamu ludzi,Waszego (tj.Muratora) zresztą tez.... aż głowa mnie boli i jestem wściekły na sama myśl o fizycznymrozpoczęciu budowy.Zatrudnianie kolejnych ekip to walka z pijakami na budowie, niekompetencją, brakiem szacunku, wciskaniem kitu, że tak jest lepiej. Ja jestem przerazony perspektywą budowy, wykonczenia, remontu i smierci na atak sercaze stresu spowodowanego marzeniami o wlasnym domku." Nie wiem, smiać się czy płakać. Nie każdy musi mieć dom. Ktos z takim nastawieniem powinienzamieszkac w bloku.Tacy ludzie nie nadają sie do działania, ich to po prostu przerasta. Ja proponowałabym sprzedanie działki wraz z pozwoleniem i wszelkie strachy miną.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.02.2003 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 zawisc,zazdrosc kieruje niektorymi, a nie prawdziwa chec posiadania wlasnego domu z ogrodkiem. fobie, na ktore juz cierpipiszacy ten list, przerodza sie w chorobe, to pewne.kto powiedzial, ze wszyscy musza miec domy? to nieprawda!tak jak nie wszyscy moga byc skoczkami, spadochroniarzami itp.zal mi tego czleczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.02.2003 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 A może nie ma chłopina wyjścia,bo mu żona kazała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 25.02.2003 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 A może czeka na zachętę??? Może trafił na kogoś "życzliwego" kto stara mu się wybić z głowy marzenie o własnym domu??? Grupa wsparcia to być może to o co mu chodzi, pogadać z kimś kto nie jest czarnowidzem i etatowym maruderem-zniechęcaczem??? Dawać go na forum!!! Jak przeczyta Dzienniki to mu się polepszy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hipcio 25.02.2003 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Za kilka złotych chętnie gościowi pomogę, myślę, że wkurza go także ten nadmiar kasy, który ma do wydania, a tak trudno się przecież zdecydować.Zależność działa, im więcej kasy, tym więcej możliwości, trudniejsza decyzja, wieczny ból głowy. Przerąbane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.02.2003 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Dziuba jak przeczyta dzienniki budowy , to bedzie potrzebny nie psycholog...a psychiatra i kaftanik:smile:zdecydowanie niech sprzeda działeczke i do bloku:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 25.02.2003 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 A może nie kaftanik, ale zorientuje się, że nie on jeden ma obawy, problemy i dylematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hipcio 25.02.2003 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 On 2003-02-25 21:34, dziuba wrote: A może nie kaftanik, ale zorientuje się, że nie on jeden ma obawy, problemy i dylematy. Oj tak, i ból głowy ... Głowa do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.02.2003 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 ale mimo wszystko chce sie budowac...pomyslał o tym...to Ja zycze mu powodzenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 26.02.2003 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 "Memento morii" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 26.02.2003 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Pit nie dołuj gościa, bo jeszcze faktycznie mu serce nie wytrzyma. Proponuję "Memento vitae" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 26.02.2003 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 To mi sie podoba ale skoro problemy egzytstencjalne w zaraniu swej egzystencji sa tak przytlaczajace to o czym to swiadczy Zgadzam sie z Toba "Festina lente" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanRopuch 26.02.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 No dobrze, facet przesadza. Problem w tym, że większość z nas budujących czy remontujących naprawdę musi sie borykac z budowlancami-popaprańcami. Przewineło się u nas już sporo rzemieślników i ekip, niektórzy całkiem sympatyczni, ale zastrzeżenia zawsze jakieś były. I wcale nie jestesmy wymagający, niemniej prawie wszyscy z nich widzieli w nas przede wszystkim osoby, których portfele należy mocno podrenować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 26.02.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Przeciez to oczywiste i normalne przy bezrobociu 20%. Fachowcem robi sie kazdy bezrobotny - gdzies sie musi nauczyc.A to ze mamy kapitalizm "lupany" - czyli kazdy lupie kazdego, takie sa konsekwencje.Po za tym dobry fachowiec kosztuje a u kazdego Inwestora kryterium podstawowe "ile to bedzie kosztowac". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 26.02.2003 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 On 2003-02-26 13:18, pitbull wrote: To mi sie podoba ale skoro problemy egzytstencjalne w zaraniu swej egzystencji sa tak przytlaczajace to o czym to swiadczy Zgadzam sie z Toba "Festina lente" Czy chodzi Ci o architekturę tego domu w Krakowie, czy o "Śpiesz się powoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 26.02.2003 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 No niezle, niezle w zasadzie to chodzilo mi o "Carpe diem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 26.02.2003 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Dla budowlańców to Carpe diem z każdego dnia promocji a obecnie na mojej budowie powinno brzmieć korzystaj z każdego dnia słonecznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 26.02.2003 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Dni sloneczne przyjdźcie szybciej, wszyscy czekamy "Kapitalizm łupany", hehehe, dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.02.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 Edzia a co powiesz na |"Qui scribit bis legit" - troche mniej popularne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 27.02.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 Pewnie że tak ,skoro pomyslał o budowie to coś znaczy a obawy-któż ich nie ma tylko,że nawet na forum jest wielu bajkopisarzy......facet jest szczery , ja solidaryzuję się w opinii z Dziubą On 2003-02-25 21:23, dziuba wrote: A może czeka na zachętę??? Może trafił na kogoś "życzliwego" kto stara mu się wybić z głowy marzenie o własnym domu??? Grupa wsparcia to być może to o co mu chodzi, pogadać z kimś kto nie jest czarnowidzem i etatowym maruderem-zniechęcaczem??? Dawać go na forum!!! Jak przeczyta Dzienniki to mu się polepszy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts