Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Listy do Redakcji - nr 3/2003

Gajka

Recommended Posts

"Jestem przerażony" tak jest zatytułowany list na ktory

zwróciłam uwagę.

Autor otrzymał pozwolenie na budowę i jest w wielkim stresie

przed rozpoczęciem budowy własnego domu.

Cyt.:" ... aż mnie mdli, gdy czytam te wszystkie zachwyty nad własnym domem, jego budową. ... nie rozumiem entuzjamu ludzi,

Waszego (tj.Muratora) zresztą tez.

... aż głowa mnie boli i jestem wściekły na sama myśl o fizycznym

rozpoczęciu budowy.Zatrudnianie kolejnych ekip to walka z pijakami na budowie, niekompetencją, brakiem szacunku, wciskaniem kitu, że tak jest lepiej. Ja jestem przerazony perspektywą budowy, wykonczenia, remontu i smierci na atak serca

ze stresu spowodowanego marzeniami o wlasnym domku."

Nie wiem, smiać się czy płakać.

Nie każdy musi mieć dom. Ktos z takim nastawieniem powinien

zamieszkac w bloku.

Tacy ludzie nie nadają sie do działania, ich to po prostu przerasta.

Ja proponowałabym sprzedanie działki wraz z pozwoleniem i wszelkie strachy miną.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zawisc,zazdrosc kieruje niektorymi, a nie prawdziwa chec posiadania wlasnego domu z ogrodkiem. fobie, na ktore juz cierpi

piszacy ten list, przerodza sie w chorobe, to pewne.

kto powiedzial, ze wszyscy musza miec domy? to nieprawda!

tak jak nie wszyscy moga byc skoczkami, spadochroniarzami itp.

zal mi tego czleczka.

A może czeka na zachętę??? Może trafił na kogoś "życzliwego" kto stara mu się wybić z głowy marzenie o własnym domu???

Grupa wsparcia to być może to o co mu chodzi, pogadać z kimś kto nie jest czarnowidzem i etatowym maruderem-zniechęcaczem???

Dawać go na forum!!! :wink: Jak przeczyta Dzienniki to mu się polepszy!!!

No dobrze, facet przesadza. Problem w tym, że większość z nas budujących czy remontujących naprawdę musi sie borykac z budowlancami-popaprańcami. Przewineło się u nas już sporo rzemieślników i ekip, niektórzy całkiem sympatyczni, ale zastrzeżenia zawsze jakieś były. I wcale nie jestesmy wymagający, niemniej prawie wszyscy z nich widzieli w nas przede wszystkim osoby, których portfele należy mocno podrenować.

Przeciez to oczywiste i normalne przy bezrobociu 20%. Fachowcem robi sie kazdy bezrobotny - gdzies sie musi nauczyc.

A to ze mamy kapitalizm "lupany" - czyli kazdy lupie kazdego, takie sa konsekwencje.

Po za tym dobry fachowiec kosztuje a u kazdego Inwestora kryterium podstawowe "ile to bedzie kosztowac".

On 2003-02-26 13:18, pitbull wrote:

To mi sie podoba ale skoro problemy egzytstencjalne w zaraniu swej egzystencji sa tak przytlaczajace to o czym to swiadczy :smile:

Zgadzam sie z Toba "Festina lente" :wink:

Czy chodzi Ci o architekturę tego domu w Krakowie, czy o "Śpiesz się powoli. :wink:

Pewnie że tak ,skoro pomyslał o budowie to coś znaczy a obawy-któż ich nie ma tylko,że nawet na forum jest wielu bajkopisarzy......facet jest szczery , ja solidaryzuję się w opinii z Dziubą

On 2003-02-25 21:23, dziuba wrote:

A może czeka na zachętę??? Może trafił na kogoś "życzliwego" kto stara mu się wybić z głowy marzenie o własnym domu???

Grupa wsparcia to być może to o co mu chodzi, pogadać z kimś kto nie jest czarnowidzem i etatowym maruderem-zniechęcaczem???

Dawać go na forum!!! :wink: Jak przeczyta Dzienniki to mu się polepszy!!!