szwedka 29.04.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 kochani nareszcie znalazłam ziomali na formum!!! moze ktos z Was mi doradzi. jestem w trakcie budowy domu w Tyńcu Małym. Obecnie usiłuje sie z marnym skutkiem dowiedziec co moge zrobic w taki oto temacie. 1. chciałabym zrobic drenaż opaskowy wokół budynku czy powinnam sie o to zwrócic do kogoś i do kogo o pozwolenie? 2. chciałabym podwyzszyc grunt na swojej posesji. Moja działka sąsiaduje z dwiema innymi. Po jednej stronie sąsiad podniósl grunt w stosunku do mojego o ok 50 cm a drugi ma grunt równo z moim. Poza tym moja działka jest w kształcie wąskiego prostokąta (tak jak i sąsiadów) dom stoi blizej ulicy a za nim ogród - zresztą wszyscy mam tak samo ustytuowane budynki i zarówno ja jak i sąsiedzi mam spadek działki w stosunku do ulicy o ok 1 m - w ten sposób, ze im dalej ulicy tym nizej - muszę podwyższyc teren tak czy inaczej zeby na końcu ogrodu nie zrobiło mi sie samo "oczko wodne" ) do kogo powinnam sie zwrocic o pozwolenie? poza tym szukam sprawdzonej ekipy do dokończenia prac budowalnych tzn tarasu, ocieplenia poddasza, ocieplenia wełna i otynkowania domu, tynkarza wewn. do tynków tradycyunych cementowo-wapiennych a później do wykończeniówki - czy mozecie kogoś polecic?? w misiach juz sprawdzałam ale moze macie kogoś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts