marcinpszczyna 29.04.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Aktualnie jestem na etapie ocieplania skosów poddasza w moim domu. Dach przykryty jest papą na sztywnym deskowaniu. Pomiędzy krokwiami mam położone 15 cm wełny (z szczeliną powiętrzną pomiędzy deskowaniem a wełną). Zamierza jesze od wewnątrz do krokwi zamocować rusztowanie a pomiędzy nim 5 cm wełny. Na to wszystko folię. I tutaj pojawia się moje pytanie. W jaki sposób zabezpieczyć się aby od strony wewnętrznej na folii nie skraplała się para wodna i nie spływała na ściany (po skosie dachu). Prosze o wyjaśnienie w jaki sposób zabezpieczyć się przed czymś takim (wydaje mi się że skuteczna wentylacja nie załatwi sprawy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 29.04.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Utrzymywać wilgotność w pomieszczeniu nie większą niż 55%.Resztę załatwi płyta gk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinpszczyna 30.04.2006 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Czyli jeżeli wywinę folie paroizolacyjna na ścinę to będzie wszystko w porządku. Czy może trzeba to zrobic w jakiś specjalny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 30.04.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 wejdz na stronę rigipsu tam jest wszystko pokazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts