wari 30.04.2006 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Kto budował dom według projektów krakowskiej firmy KB Projekt. Wstępnie zdecydowałem się na projekt Radłówek/Pietraszyn (dwie nazwy dotyczą wersji tego samego projektu, ale normalnej i lustrzanym odbiciu):http://www.kbprojekt.pl/projekt.php?pro=3&spuod=120&spudo=123 Jest może osoba, która budowała ten dom i mogłaby się podzielić wrażeniami, szczególnie co do kosztów budowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 03.05.2006 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Czyżby nikt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 03.05.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 [quote="wari]Czyżby nikt... Pewnie nie ma amatorów ekwilibrystyki samochodowej... Nie rozumiem rozwiazania wjazdu do garażu. Na rysunkach dot. elewacji: garaż jest na elewacji bocznej na planie parteru - to front budynku i te kolumny czy słupy........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 03.05.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Trzy kominy- na mały dom-drogo, samochod też mi tu nie pasi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 04.05.2006 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Co do kierunków elewacji to chyba jest dośc jasne. Według projektanta elewacja przednia to drzwi wejściowe do domu, na tej samej ścianie co wejście do domu są też dwa okna do garażu. Duży podcień to jest to, co lubię, poza tym w pewnych sytuacjach można drugie auto zostawić pod tym podcieniem. Garaż w bryle budynku, a nie taki dostawiany tez mi się podoba. No i w ogóle taki nieco "bałkański" styl, podobne do budowanych np. w Rumunii.Obawiam się tylko ceny, bo ten ogólny kosztorys stanu surowego zamknietego (z instalacjami i oknami) daje się zaniżony (wszystko "najtańsze"). Chciałbym też przynajmniej do tego etapu zlecić to jednej firmie. Przyznaję, że o kominach nie myślałem (a szczególnie o kosztach jakie generują). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts