Natapi 30.04.2006 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Witam serdecznie! Pytanie kieruję do budujących/wybudowanych wg projektu D04. Wybrałam opcje bez poddasza użytkowego i chcę wobec tego zastosować lekką konstrukcję stropodachu (koszty) z wiązarów dachowych. W projekcie (tak twierdzi mąż po konsultacjach z architektem adoptującym) nie ma możliwości zrezygnowania ze stropu gęstożebrowego. Wobec powyższego czy ktoś z Was zastosował rozwiązanie bez takiego ciężkiego stropu a jedynie same wiązary deskowe, gdzie dolny pas wiazara jest jednocześnie konstrukcja sufitu? Nadmienię, że mąż otrzymał opinię od twórcy projektu, ale ja dla własnej babskiej ciekawości jestem ciekawa Waszych. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natapi 01.05.2006 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Przypominam się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natapi 02.05.2006 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 No, do trzech razy sztuka. Przypominam sie jeszcze raz i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 02.05.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Witam, Strop to pożądne usztywnienie konstrukcji budynku. Ja D04 wybudowałem z prefabrykatów (sic!) a za strop robią dolne pasy wiązarów dachowych. Projektant wiązarów czegoś nie podał, czego projektant ścian nie uwzględnił i zaczęły się problemy, wobec braku solidnego stropu, konieczne okazało się wzmacnianie wieńca. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natapi 05.05.2006 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeremiasz 18.05.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Podciągnę wątek, bo o D04... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 18.05.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 moze popytajcie w dziale projekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 20.03.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam serdecznie! Pytanie kieruję do budujących/wybudowanych wg projektu D04. Wybrałam opcje bez poddasza użytkowego i chcę wobec tego zastosować lekką konstrukcję stropodachu (koszty) z wiązarów dachowych. W projekcie (tak twierdzi mąż po konsultacjach z architektem adoptującym) nie ma możliwości zrezygnowania ze stropu gęstożebrowego. Wobec powyższego czy ktoś z Was zastosował rozwiązanie bez takiego ciężkiego stropu a jedynie same wiązary deskowe, gdzie dolny pas wiazara jest jednocześnie konstrukcja sufitu? Nadmienię, że mąż otrzymał opinię od twórcy projektu, ale ja dla własnej babskiej ciekawości jestem ciekawa Waszych. Dziękuję. Może podaj jaka to opinia projektanta bo ja buduję D04 i również będą robił więźbę prefabrykowaną. Jełsi to możliwe proszę o odpowiedź na mail lub na priv. Chętnietez poczytam opinie innych użytkowników. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 20.03.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 budowałam - bez poddasza użytkowego i stropu gęstożebrowego. Adoptujący architekt przeliczył wszystko dla konstrukcji lekkiej i jest ok. Mieszkam od 2004. Nie widzę problemu. http://foto.onet.pl/upload/5/65/_215516_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/23/36/_216659_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 20.03.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 budowałam - bez poddasza użytkowego i stropu gęstożebrowego. Adoptujący architekt przeliczył wszystko dla konstrukcji lekkiej i jest ok. Mieszkam od 2004. Nie widzę problemu. Witaj czupurku - pamiętam, ze czytałem Twój dziennik i właśnie się dziwię dlaczego akurat w tym przypadku projektant ma jakiś problem. W D04 podstawą jest prostokąt i to o małej rozpiętości więc nie wiem o co chodzi - może Natapi jeszcze zagląda na forum i nam wyjaśni te kwestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 08.05.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 No i jestem po montażu więźby - zainteresowanych zapraszam do dziennika - link w podpisie. Montaż szybki i sprany, robota wykonana bardzo solidnie no i cena zeszłoroczna :-] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts