lbryndal 25.07.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 mamy już założoną POŚ z firmy sotlarenz firma zamontowała ją w jeden dzień koszt 8600,00 pozdrawiama jaka duża ?? starałeś się o jakieś dofinansowanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.07.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Ja kupiłam oczyszczalnie drenażową. Będe sama montować. Ale i tak zamierzam złożyć wniosek do gminy. Spróbuję. Dotychczas nie dofinansowywali takich inwestycji ale moze czas zacząć sie starać o to? Nic nie zaszkodzi spróbować. Opiszę sytuację, dołączę fakturę, mapkę. Czy cos jeszcze dołączacie do dofinansowań? Jakie dokumenty? Do starostwa już zgłoszona budowa i zaopiniowane pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 25.07.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 a jaka duża ?? starałeś się o jakieś dofinansowanie ?? przepustowość 900 l na dzień 27 m3 na miesiąc i pole rozsączajace 3 x 16 mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 25.07.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 a jaka duża ?? starałeś się o jakieś dofinansowanie ?? przepustowość 900 l na dzień 27 m3 na miesiąc i pole rozsączajace 3 x 16 mb droga strasznie bo rozumiem że to jest zwykła z rozsączaniem a nie biologiczna ?? czy może się mylę i to rozsączanie jest tylko i wyłącznie po to żeby wodę z oczyszczalni (czystą) rozprowadzić po terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 25.07.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 cena za POŚ 8600,00 to sama oczyszczalnia 4800,00 i robocizna wraz z materiałem 3800,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 16.12.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Tak tylko informacyjnie dla niektórych osob. Dosyć ciekawe. http://www.abc.com.pl/?cmd=serwis,4 Gmina nie ma prawa zabronić BOŚ. Jestem ciekaw na co prawnego gmina sie powoła cofając np. zgłoszenie BOŚ. A to niby dla czego gmina nie ma prawa zabronić POŚ-a? U mnie w PZP napisane jest, że docelowo kanaliza i dopuszczają budowę zbiorników bezodpływowych (szamb). Też chcę oczyszczalnie (Poliplastu EP-6) i mam pewne obawy. Planuję pojechać do starostwa i pogadać z urzędasem. Nadmieniam, że jeszcze nie mam pozwolenia na budowę domu (właśnie kompletuje kwity). Chyba najprościej byłoby zapisać w projekcie sposób odprowadzenia ścieków, wrysować na plan zagospodarowania działki umiejscowienie POŚ-a i studni chłonnej i już. Niestety jeszcze nie wiem kto to może zrobić (architekt adaptujący się nie bardzo do tego pali, może trzeba mieć jakieś uprawnienia??) Pozdrawiam (entuzjasta POŚ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 16.12.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Jeśli w Planie zabronili to trochę do bani, pisz, walcz itp, gdzieś już pisałem co można ewentualnie napisac i jak powalczyć ale nie pamiętam gdzie, dużo tematow odnośnie BOŚ`ów jest, trzeba poszukać. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.12.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Ja kupiłam oczyszczalnie drenażową. Będe sama montować. Ale i tak zamierzam złożyć wniosek do gminy. Spróbuję. Dotychczas nie dofinansowywali takich inwestycji ale moze czas zacząć sie starać o to? Nic nie zaszkodzi spróbować. Opiszę sytuację, dołączę fakturę, mapkę. Czy cos jeszcze dołączacie do dofinansowań? Jakie dokumenty? Do starostwa już zgłoszona budowa i zaopiniowane pozytywnie. Gmina nie dofinansowuje takich inwestycji. POŚ już zakopana. Dokupiliśmy ok. 12ton kruszywa (75zł/t). Koszt samej POŚ to niecałe 3tys. Z kruszywem i pracą własną wyszło i tak taniej niż realizacja zlecona firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts