marmrog 30.04.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Witam wszyskich krabowiczów. Zupełnie przypadkowo trafiłem na to forum. Od jesieni zeszłego roku buduję wraz z żoną KRABA 2. Chciałbym się podzielić fotkami naszego domku. Właśnie kończymy układać dachówkę. Jesteśmy z okolic Cieszyna. Pozdrawiam. Oto link do fotek: http://mmrogala.photosite.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimas 01.05.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=41574 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmrog 01.05.2006 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Bardzo mi się podobają twoje fotki, i prawdę mówąc zdałem sobie sprawę ,że jak narazie to jesteśmy jeszcze w powijakach. Ile to "roboty" przed nami!! Ze zmian konstrukcyjnych zlicowaliśmy ścianę czołową garażu z budykiem, powstała mała piwniczka (hydroforownia),nad nią kuchnia gospodarcza, z domu można wejść do garażu, podnieśliśmy o 50cm dach aby w pokojach na górze można było swobodnie chodzić. Zrobiliśmy również wyższy fundament wiatrołapu (spadek terenu) co podniosło drzwi wejściowe i w efekcie uniemożliwiło wykonanie betonowych schodów (zrobiliśmy konstrukcję stalową). Zdjęcia twojego Kraba na pewno będą wskazówką przy budowie naszego domku. POZDRAWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 12.05.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Witam Krabowiczów fotki są super czekamy na nowe zaprazam też do nowego forum.archeton.pl dopiero rusza ale może z czasem będzie ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 31.05.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Witaj Czekamy na dalsze zdjęcia. Zaczynam żałować, że nie wybrałam tego projektu, choć miałam go w ręku... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boban 04.06.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 My też postawiliśmy Krabika - jest troche zmian bo z tego co widzę to Twój "od miary" z projektu. U nas m.in. jedno okno w wiatrołapie, wiatrołap powiększony, większa jaskółka, podniesiona ścianka kolankowa itd.itd. Życzymy powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmrog 04.06.2006 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Aktualne fotki naszego Kraba: http://mmrogala1.photosite.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacek2006 03.07.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Ja startuje w śierpniu. Mam na początku kilka pytań. 1. Jak długo wam zeszło przy robieniu fundamentów i z jakich materiałow robiliście ściany fundamentowe. 2. Boban ja buduję KRAB 3 i co tam można zmieniać, co zmieniłeś u siebie? Zreszta jestem chłonny na wszelkie opinie i porady dotyczące budowy mojego domku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmrog 09.07.2006 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 O ile dobrze pamiętam, wykop+zalanie z gruchy do poziomu gruntu trzy dni. Potem mozolne szałowanie z płyt szałunkowych i desek. W sumie zajeło nam ( czterech ludzi) to niewiele ponad tydzień. Fundament zalewany monolityczny ze względu na możliwość kupna taniego betonu(B20). Życze powodzenia i wytrwałości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bet2 16.08.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Witam serdecznie.Mnie też podoba się Krab II. Czy ktoś może mi powiedzieć jakie są koszty postawienia tego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmrog 24.09.2006 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Zamieszczam kilkanascie aktualnych zdjęć naszego KRABA. Mamy zrobioną instalację elektryczną, wodną, telewizyjną, kanalizację,oraz centralne odkurzanie. Zrobilismy drenaż wokół domu i porządny wjazd do garazu. Hydrofor podłączony do studni juz pracuje. Aktualnie kończymy tynkowanie wewnątrz. Następny etap to centralne ogrzawanie( tradycyjny kocioł węglowy) , wylewki, i ocieplenie dachu oraz tynk zewnętrzny. Pozdrawiam wszyskich Krabowiczów i prosze o więcej fotek! Oto link: http://mmrogala.photosite.com/Album3/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta2285 10.08.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 a ja kurcze nic nie widze,dziwna strona się otwiera;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martyna30 10.08.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 aneta u mnie to samo, jakas stronka zamiast fotek , nie mozna ich tu wklejac bezposrednio do tematu? zamiast linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts