Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W LUBCZYKU-ile za stan surowy otwarty?

radek01

Recommended Posts

Witam,

przymierzam się do budowy domu w lubczyku z firmy Archon i stad moja prośba:

Czy jest ktoś kto może mi powiedzieć ile (mniej wiecej oczywiście) będzie mnie kosztowała dudowa tego domu do stanu surowego otwartego, przy zalożeniu ze dom będzie z ceramiki (pustak max) i na dachu dachówka cementowa Brass.

Przy okazji może ktos z Was zna i może polecić dobrą ekipę z Bielska-Białej lub okolic.

serdecznie pozdrawiam

Cześć Agnieszka

Domek, który wybrałaś-całkiem przyjemny. Wybrałem dom w lubczyku ze wzgledu na moją dziełkę (jest rogowa). Szczerze mówiac jeżeli chodzi o koszty to stan surowy otwarty chciałbym wybudować do kwoty 110 tyś. Mam nadzieje że jest to realna kwota.

Co do ścianki kolankowej- napewno ja podniosę ale jeszcze nie wiem o ile. Muszę o tym porozmawiać z architektem.

pozdrawiam

Radek

To nie jest tani dom....śliczniutki z zewnątrz,ale dość drogi w budowie.Stan surowy otwarty - powinieneś się zamknać w 140tys,z założeniem,ze będziesz robił także piwnice.

Reszta dalsze 160tys --->>

Jak wyjdzie mniej niż 270tys całość na gotowo jestem gotów piechotą pod Szyndzielnie dojść z Pyrlandii :D :D :D

Policzmy najważniejszą rzecz do obliczeń :):

Powierzchnia ścian fundamentowych 71,2 m2

Powierzchnia ścian piwnic b.d.

Powierzchnia ścian wewnętrznych nośnych 45,5 m2

Powierzchnia ścian działowych parter 32,6 m2

Powierzchnia ścian działowych poddasze 75,2 m2

Powierzchnia podłóg i schodów 208,2 m2

208m2 * 1500zł/m2= ponad 300tys i nie wierz w to że zejdziesz powiedzmy poniżej 1300złm/2 chyba,że sam będziesz robił z 80% robót

Powierzchnia dachu 258,7 m2

Kubatura drewna na więźbę 8,42 m3

Powierzchnia stolarki zewnętrznej 46,8 m2

Powierzchnia ścian zewnętrznych 143,0 m2

P.S. Naprawde fajny projekcik..pytałeś o ceny to Ci napisałem.Pozdr.