BobTrebor 30.04.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 chodzi mi o ten z dużymi, jajowatymi liściami, taki jak rośnie np. w Zimnym Dole czy przy wejściu do Jaskini Nietoperzowej, nie zwykły trójklapowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 30.04.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Zwykle były w OBI,hedera w rozmiarze korony 50X50 cm - za ok. 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 30.04.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Ukorzenione pędy kwiatowe bluszczu pospolitego noszą nazwę odm 'Arborescens' - czasem mozna je znaleźc w szkółkach i centrach ogrodniczych, nie często ponieważ ukorzeniają się trudniej niż pedy płożące ale warto szukac bo to ciekawa odm, która rośnie jako krzew a nie pnącze i kwitnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 30.04.2006 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 hmm, ja właśnie chciałbym pnący te w Obi mają liście jak zwykły bluszcz czy okrągłe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 30.04.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 hmm, ja właśnie chciałbym pnący te w Obi mają liście jak zwykły bluszcz czy okrągłe ? Ten który się pnie ma liście klapowane ( trójkątne) ten z liścim bez klap to forma krzewiasta inaczej jest tylko w przypadku starszych roślin ( jak te przy wejściu do jaskini) gdy pędy pnące osiągna pewien wiek i rozmiar oraz mają dostatecznie dużo światła wytwarzają pędy kwiatowe na których liście są okrągławe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 30.04.2006 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 czyli kupić krzewiastego i czekać 100 lat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 30.04.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Sto to nie.. Poszdziłem ok 10 lat temu aby zakrył starą studnię, i w ub. roku wypuścił pędy kwiatowe. Warunek- musi piąć się w pełnym słońcu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 30.04.2006 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 to już wszystko wiem, moja ściana jest zacieniona i mam winobluszcz (zdjęcią w wątku o bluszczu), chciałem pół tego muru zazielenić całorocznie ale zwykła hedera nie podoba mi się więc zostanie jak jest chyba, że coś zaproponujecie, równie pięknie zielonego cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts