Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

łazienka i ogrzewanie podłogowe

pkanoj

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Prosze o porade , robie remont kompleksowy łazienki 5m2 i chciałbym docieplić ją podłogówką ,jak to najlepiej i najtaniej zrobić .w całym domu jest tradycyjne OC, w łazience ma być docelowo grzejnik drabinkowy.Jak rozwiązac problem podłączenia podłogówki do istniejącej instalacii.

Dziękuje wszystkim za uwagi i pomoc.

Bardzo proste!

1. Opcja elektryczne podgrzewanie podłogi:

- wystarczy wyprowadzić przewody zasilające na ściane i tam też zamontowac wł/wył podgrzewania. Napięcie można wziąść np. z włącznika.

2. Opcja podgrzewania podłoga z zasilaniem z CO:

- skoro w łazience będzie grzejnik, to jedynym wyjściem zostaje wcięcie się do istniejącej instalacji CO z zasilaniem podgrzewanej podłogi.

Więcej informacji tutaj

grzejnik łazienkowy drabinkowy dac na powrocie i zaworem spokojnie mo zna regulowac temperature sprawdzone u mojego kuzyna , podłogówka zrobiona z pexu i grzeje ok sami robiliśmy :-) pod warunkiem że jest papka c.o

Czyli pierwsze będzie ogrzewanie podłogowe a potem drabinka ? Nie na odwrót czasami powinno być ?

Witam.

Chciałabym w łazience mieć panele na podłodze, ale nie bardzo się oriętuje czy ogrzewanie podłogowe nie bedzie w tym przeszkadzać. Ma ktoś takie rozwiązanie u siebie??

Ostatnia moja reklamacja roboty to była wymiana paneli w przedpokju obok łazienki - wylała praleczka, panele tak napuchły że z centymetrowych dylatacji nic nie zostało i panele poszły w góre. Nie mówiąc o podkładach pod panelami, które po tygodniu zaczeły gnić (od taki ekologiczny podkład sprasowany miał). Także uważał bym z panelami w łazience- nigdy nie wiadomo czy praleczka czy wiaderko wody. Ja osobiście bym odradził.

Pozdrawiam 8)

heheheh podłogowka łapana z powrotu nie lepiej zrobic oddzielne zasilanie i na powrocie z podłogowki załozyc ogranicznik temp. powrotu np.hertz i odpowietrznik automatyczny bedzie tanio i dobrze a co do zalewania tym betonem kup sobie plastyfikator i włokno szklane bedziesz miał przynajmniej płytki całe lub inna podłoge nie wiem co tam kładziesz

• 3 weeks później...