Bajbi 30.04.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Witam! Zupełny ze mnie żółtodziub bo jestem dopiero na etapie szukania działki. Mam za to istotne pytanie. Doszły mnie wieści, że po naszym wejściu do Unii nie wydaje się już pozwoleń na szambo, tak więc, kupując działkę trzeba upewnić się, że ma ona wydane pozwolenie na szambo lub dostęp do kanalizacji. Czy tak rzeczywiście jest? Czy można to jakoś obejść? Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wookasch 01.05.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Witam! Zupełny ze mnie żółtodziub bo jestem dopiero na etapie szukania działki. Mam za to istotne pytanie. Doszły mnie wieści, że po naszym wejściu do Unii nie wydaje się już pozwoleń na szambo, tak więc, kupując działkę trzeba upewnić się, że ma ona wydane pozwolenie na szambo lub dostęp do kanalizacji. Czy tak rzeczywiście jest? Czy można to jakoś obejść? Pozdrawiam, Marcin No tak to nie bardzo moze byc. Do wniosku o pozwolenie na budowe musisz zalaczyc warunki podlaczeniowe od dostawcow mediow. Tzn. ZE, Wod-Kan, Gaz. Do pradu musisz miec mozliwosc podlaczenia sie. Reszte mozesz zalatwic w inny sposob: woda ze studni, kanalizacja - szambo lub przydomowa oczyszczalnia sciekow, gaz - zamiana na olej/wegiel lub cos w tym stylu. Tylko informacja o tym, jak beda podlaczone media musi byc zawarta w projekcie. W moim przypadku, jesli chodzi o scieki, to do projektu domu dolaczylem projekt szamba (1 kartka) i to wystarczylo aby otrzymac pozwolenie na budowe domu wraz z szambem. pozdrawiam Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bajbi 02.05.2006 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Dziękuję bardzo. Czyl rozumiem, że to pozwolenie na budowę jest kluczowe. Nie trzeba mieć dodatkowego pozwolenia na szambo i - zakładając, że wykonawstwo nie "nawali" - nie będzie problemów przy odbiorze technicznym. Jeszcz raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts