amber 17.03.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Wysłałem linka na pw. gość poważnie podchodzi do tematu kupiłem u niego zraszacze na przesyłkę czekałem trzy tygodnie z tego ponad tydzień przesyłka leżała na urzędzie celnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panterka-23 17.03.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 ja też proszę o linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospie 17.03.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 poprosze trez namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 17.03.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Wysłałem linka na pw. gość poważnie podchodzi do tematu kupiłem u niego zraszacze na przesyłkę czekałem trzy tygodnie z tego ponad tydzień przesyłka leżała na urzędzie celnym nic nie doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 17.03.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Wysłałem ponownie do wszystkich zainteresowanych jak będzie problem dajcie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 18.03.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Wysłałem ponownie do wszystkich zainteresowanych jak będzie problem dajcie znać niestety znow NIC - ale wyslalem priva do Ciebie, jak go dostaniesz, to poprostu odpowiedz na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 18.03.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam. Czy ma ktoś doświadczenia z sprzętem firmy K-Rain ? Z góry dziękuję za każde uwagi. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panterka-23 19.03.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 19.03.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Wysłałem ponownie do wszystkich zainteresowanych jak będzie problem dajcie znać Witam a czy ja mogę również poprosić namiar na tego ebayowego sprzedawcę?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 19.03.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 jeszcze posądzą mnie o akwizycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genesis 19.03.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 i ja też chcę tego linka... (widzę, że tej wiosny powstanie wiele nowych systemów nawodnień ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 20.03.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Dajcie na pw swoje maile to wyślę linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 21.03.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 http://www.droimpex.com.pl/start.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 21.03.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 " może ktoś znający się wymieni elementy jakie mogą zawierać się w takich układach i jakie mają zastosowanie , bo najczęściej słyszę o liniach kroplujących jakby nic innego w tym systemie nie istniało Może ktoś opowie coś o tych systemach? bo nie ukrywam jestem total laik a też mnie to czeka "- chodzi mi o taki trochę wykład , kompendium wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 21.03.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 oj sorki właśnie otworzyła mi się stronka z tymi systemami a więc dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 22.03.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Ja też się przyłączam do prośby o krótki wykład. Na pewno ktoś w forumowiczów zrobił coś takiego samemu. Jakie są elementy i standardowe rozwiązania systemu nawadniania dla ogródka? Spjrzałem na stronę Droimpexu i niestety nie da się w tym połapać. Gardena może jest gorsza, ale za to jaśniej opisane. Padło w tym wątku, żeby nie stosować studzienek samoodwadniających (chodzi o spuszczanie wody na zimę). Dlaczego? Rozwiązanie z wypożyczaniem sprężarki co roku wydaje mi się cokolwiek niewygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 23.03.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam Sam jestem w trakcie zakładania systemu nawadniania ale postaram się odpowiedzieć na te tematy które wiem .Jeżeli chodzi o stronę Gardeny to jest jasno wszystko opisane jak planować rozmieszczenie zraszaczy , wystarczy zastosować inne zraszacze . Gardeny odradzam mój popsuł się po dwóch sezonach , poza tym można kupić lepsze i tańsze Przy zastosowaniu zaworów odwadniających ( ja spotkałem się tylko z zaworami przy zraszaczach ) musisz zwrócić uwagę na zachowanie odpowiedniego spadku w kierunku zaworu , z reguły nie ma idealnie równego terenu i jest to trudne do wykonania a może okazać się że studzienka będzie zakopana 1m pod ziemią aby uzyskać odpowiedni spadek . Instalacja nawodnienia zakopana jest dość płytko dlatego przed zimą trzeba ją opróżnić z wody ponieważ zamarzająca woda może uszkodzić rury i zraszacze i do tego najlepszy jest kompresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 23.03.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Jako laik jestem w trakcie walki z tysiącem możliwości i sprzętu.Dzisiaj jestem umówiony w hurtowni ze sprzętem huntera oraz toro na opracowanie projektu i zrobienie wyceny. Pewnie będę dużo mądrzejszy więc podzielę się uwagami. Na początek jako podstawa to trzeba sprawdzić jakie ciśnienie i wydajność ma ujęcie wody. Ja u siebie mam wkopany zbiornik na deszczówkę 10m.sz. więc podłączę wszystko przez pompę. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 23.03.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 A jak deszczówki zabraknie to masz własną studnię czy wodociąg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 23.03.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 A jak deszczówki zabraknie to masz własną studnię czy wodociąg ? Nad studnią myślę ale to kolejne koszty i zmasakrują mi działkę Wodę będę uzupełniał z wodociągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts