szwedka 01.05.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 jestem w trakcie gudowy domu i chciałabym podwyższyć grunt a wlasciwie wyrównać go. Moja działka jest w kształcie podłuznego prostokąta. Blizej drogi stoi dom a za nim spory ogród. Działka w stosunku do drogi ma spadek ok 1-1,5 m, im dalej od drogi tym nizej. Z moją działką granicza sąsiedzi Po jednej stronie sąsiad podniósl grunt w stosunku do mojego o jakieś 50 cm i go wyrównał. Gdym chciała sie z nim zrownac to mój grutn byłby wyższy w stosunku do drugiego sasiada. Do kogo i o co powinnam wystąpic by uzyskać pozwolenie na podwyższenie gruntu a raczej jego wyrównanie? I jeszcze jedno: ponieważ podłoze na którym osadowiony jest budynek ma podłoze gliniaste i jest wysoi poziom wód gruntowych - chciałabym wykonac drenaż oaskowy i odprowadzac z niego wodę do studzienki burzowej. Czy poza zleceniem wykonania projektu i jego realizacji wyspecjalizowanej firmie też powinam uzyskać na to pozwolenie? pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts