Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik mario_pa - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 619
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czekam na kolejne zdj. (fakt że po poprzednich szybkich postępach lukarny idą trochę wolno).

Ja jutro startuje na poważnie.

Rano przyjeżdża stal i drewno. Ekipa się wprowadza do baraku, no i startuje z robotą .

zobaczymy co z takich ambitnych planów będzie. To ta sama ekipa co u krzycha więc patrze optymistycznie. oby jeszcze chwile śnieg nie padał.

gonię peleton ...

Meb

oby jeszcze chwile śnieg nie padał.

Meb

chyba wszyscy mamy podobne marzenia - w zyciu bym nie pomyslal, ze mozna 5 razy dziennie sprawdzac prognozy pogody - a teraz tak robie :lol:

a mowiac powaznie to pogoda odpukac wyjatkowo w tym roku dopisuje budowniczym.

Na mojej budowie nie bylo do tej pory zadnej przerwy spowodowanej pogoda - i oby tak zostalo :D

Czekam na kolejne zdj. (fakt że po poprzednich szybkich postępach lukarny idą trochę wolno).

gonię peleton ...

Meb

Raz, że się opieprzają, a dwa dzień jest krótki.

Ponadto, takie lukarny to czasochłonne zajęcie - sama konstrukcja to max. 1/3 roboty.

Dużo jest roboty z docinaniem desek i papowaniem.

Zachciało mi się deskowanego dachu.

takie lukarny to czasochłonne zajęcie - sama konstrukcja to max. 1/3 roboty.

Mam wrazenie, ze sami sobie skomplikowali zywot, odkladajac budowe konstrukcji lukarn a zaczynajac deskowanie.

U mnie lukarny powstawaly razem z reszta wiezby i poszlo to bardzo szybko.

U Ciebie jest juz odeskowany dach i dostep do samych lukarn jest przez to pewnie utrudniony.

Mam wrazenie, ze sami sobie skomplikowali zywot, odkladajac budowe konstrukcji lukarn a zaczynajac deskowanie.

Jak na początku listopada spadł śnieg i w niedzielę w nocy łopatą do śniegu wylewałem wodę/snieg ze stropu to się bardzo wq.. i nie interesowało mnie nic więcej tylko odeskowanie dachu.

Z drugiej strony muszę być wyrozumiały, bo praktycznie tydzień w październiku był w plecy z powodu choroby majstra. I tego tygodnia później brakuje.

czesc Mario,

no i jak powiekszylo sie poddasze po wybudowaniu lukarn ?

Poczekaj jeszcze na scianki dzialowe - wtedy tak naprawde bedzie mozna ocenic wielkosc pomieszczen - i zapewniam, ze nie sa takie male :)

U mnie scianki dzialowe na poddaszu postawili w tydzien - wiec jezeli twoj maestro faktycznie przyspieszyl to masz realna perspektywe zakonczenia prac do polowy grudnia.

czesc Mario,

U mnie scianki dzialowe na poddaszu postawili w tydzien - wiec jezeli twoj maestro faktycznie przyspieszyl to masz realna perspektywe zakonczenia prac do polowy grudnia.

Do poniedziałku powinienem się określić jak to widzę na poddaszu.

Kiedy będziesz na działce, może bym podjechał zobaczyć jak te ścianki wyglądają?

Bede na pewno jutro, mysle ze w godzinach mniej wiecej 12 - 16.

Jak masz ochote to wpadaj.

Jak zdążę to postaram się być między 15-16,

no i jak powiekszylo sie poddasze po wybudowaniu lukarn ?

Poczekaj jeszcze na scianki dzialowe - wtedy tak naprawde bedzie mozna ocenic wielkosc pomieszczen - i zapewniam, ze nie sa takie male :)

Z lukarnami jest inaczej, ale skosy robią swoje. Byłoby fajnie to u Ciebie zobaczyć zanim zaczną dłubać u mnie.

Ciekawe co on sobie zaplanował, wstępnie w przyszłym tygodniu powinno być skończone. Muszę mu trochę kasy podsypać :wink: .

Normalnie tak poszli z tymi lukarnami że szok :D

Chyba naprawdę potrzebuja kasy

Teraz walczą ze ściankami na poddaszu. Ciekawe kiedy skończą, chyba będą robić po nocach, bo kupowałem dzisiaj oprawki i żarówki. Wczoraj zrobili połowę obrysu ścianek zewnętrznych (tych przy murze zewn. , że tak się wyrażę) na poddaszu.