mario_pa 27.11.2006 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Kolejna batalia z siłami ONE wygrana, Gratulacje. Fajnie wygląda z lukarnami. Pzdr Meb Na razie tylko z jedną, tak było bynajmniej do soboty. Podobno dzisiaj coś urosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 27.11.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Czekam na kolejne zdj. (fakt że po poprzednich szybkich postępach lukarny idą trochę wolno). Ja jutro startuje na poważnie.Rano przyjeżdża stal i drewno. Ekipa się wprowadza do baraku, no i startuje z robotą . zobaczymy co z takich ambitnych planów będzie. To ta sama ekipa co u krzycha więc patrze optymistycznie. oby jeszcze chwile śnieg nie padał. gonię peleton ... Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 27.11.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 oby jeszcze chwile śnieg nie padał. Meb chyba wszyscy mamy podobne marzenia - w zyciu bym nie pomyslal, ze mozna 5 razy dziennie sprawdzac prognozy pogody - a teraz tak robie a mowiac powaznie to pogoda odpukac wyjatkowo w tym roku dopisuje budowniczym. Na mojej budowie nie bylo do tej pory zadnej przerwy spowodowanej pogoda - i oby tak zostalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 27.11.2006 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Czekam na kolejne zdj. (fakt że po poprzednich szybkich postępach lukarny idą trochę wolno). gonię peleton ... Meb Raz, że się opieprzają, a dwa dzień jest krótki. Ponadto, takie lukarny to czasochłonne zajęcie - sama konstrukcja to max. 1/3 roboty. Dużo jest roboty z docinaniem desek i papowaniem. Zachciało mi się deskowanego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 27.11.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Ja tez chce deskowany dach ?!.Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 27.11.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 takie lukarny to czasochłonne zajęcie - sama konstrukcja to max. 1/3 roboty. Mam wrazenie, ze sami sobie skomplikowali zywot, odkladajac budowe konstrukcji lukarn a zaczynajac deskowanie. U mnie lukarny powstawaly razem z reszta wiezby i poszlo to bardzo szybko. U Ciebie jest juz odeskowany dach i dostep do samych lukarn jest przez to pewnie utrudniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 28.11.2006 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Mam wrazenie, ze sami sobie skomplikowali zywot, odkladajac budowe konstrukcji lukarn a zaczynajac deskowanie. Jak na początku listopada spadł śnieg i w niedzielę w nocy łopatą do śniegu wylewałem wodę/snieg ze stropu to się bardzo wq.. i nie interesowało mnie nic więcej tylko odeskowanie dachu. Z drugiej strony muszę być wyrozumiały, bo praktycznie tydzień w październiku był w plecy z powodu choroby majstra. I tego tygodnia później brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 28.11.2006 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Dziennik Majstra przedni. ubawiłem się. Wszystko trzeba brać na wesoło żeby nie zwariować.meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 29.11.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Oj widze po dzienniku pewne oznaki zniecierpliwienia Rozumiem Cie doskonale, bo sam jestem zmeczony budowa i bede bardzo zadowolony jak prace zaplanowane na ten rok wreszcie sie zakoncza. W kazdym razie glowa do gory - damy rade !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 01.12.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Mario jak rozumiem lukarna nr 3 stoi ?. Jakie plany teraz? Przerwa na zimę czy zamierzasz cos jeszcze zrobić? PzdrMeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 01.12.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 czesc Mario, no i jak powiekszylo sie poddasze po wybudowaniu lukarn ? Poczekaj jeszcze na scianki dzialowe - wtedy tak naprawde bedzie mozna ocenic wielkosc pomieszczen - i zapewniam, ze nie sa takie male U mnie scianki dzialowe na poddaszu postawili w tydzien - wiec jezeli twoj maestro faktycznie przyspieszyl to masz realna perspektywe zakonczenia prac do polowy grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 01.12.2006 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 czesc Mario, U mnie scianki dzialowe na poddaszu postawili w tydzien - wiec jezeli twoj maestro faktycznie przyspieszyl to masz realna perspektywe zakonczenia prac do polowy grudnia. Do poniedziałku powinienem się określić jak to widzę na poddaszu. Kiedy będziesz na działce, może bym podjechał zobaczyć jak te ścianki wyglądają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 01.12.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Bede na pewno jutro, mysle ze w godzinach mniej wiecej 12 - 16 w niedziele chyba nie. Jak masz ochote to wpadaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 01.12.2006 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Bede na pewno jutro, mysle ze w godzinach mniej wiecej 12 - 16. Jak masz ochote to wpadaj. Jak zdążę to postaram się być między 15-16, no i jak powiekszylo sie poddasze po wybudowaniu lukarn ? Poczekaj jeszcze na scianki dzialowe - wtedy tak naprawde bedzie mozna ocenic wielkosc pomieszczen - i zapewniam, ze nie sa takie male Z lukarnami jest inaczej, ale skosy robią swoje. Byłoby fajnie to u Ciebie zobaczyć zanim zaczną dłubać u mnie. U mnie scianki dzialowe na poddaszu postawili w tydzien - wiec jezeli twoj maestro faktycznie przyspieszyl to masz realna perspektywe zakonczenia prac do polowy grudnia. Ciekawe co on sobie zaplanował, wstępnie w przyszłym tygodniu powinno być skończone. Muszę mu trochę kasy podsypać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 01.12.2006 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Mario jak rozumiem lukarna nr 3 stoi ?. Jakie plany teraz? Przerwa na zimę czy zamierzasz cos jeszcze zrobić? Pzdr Meb Tak, zrobiona. Rano kładli papę. Plany zależą od pogody, chciałbym położyć tynki na parterze przed prawdziwymi mrozami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 02.12.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Normalnie tak poszli z tymi lukarnami że szok Chyba naprawdę potrzebuja kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 06.12.2006 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Normalnie tak poszli z tymi lukarnami że szok Chyba naprawdę potrzebuja kasy Teraz walczą ze ściankami na poddaszu. Ciekawe kiedy skończą, chyba będą robić po nocach, bo kupowałem dzisiaj oprawki i żarówki. Wczoraj zrobili połowę obrysu ścianek zewnętrznych (tych przy murze zewn. , że tak się wyrażę) na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 06.12.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Mario i jaki zrobiłeś projekt poddasza? Wymysliłej coś nowego po wizycie u Krzycha? Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 06.12.2006 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Mario i jaki zrobiłeś projekt poddasza? Wymysliłej coś nowego po wizycie u Krzycha? Meb Jaki projekt, jak wyjdzie tak będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 06.12.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Mi dzisiaj wylewali ławy. Wieczorem opisze w dzienniku. robota wre, pogoda sprzyja - żeby jeszcze kasa z nieba leciała. Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts