mario_pa 06.12.2006 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Główna zmiana jest taka, że ścianki pod skosami będą na wysokości ~120 cm zamiast 140cm. Powiększamy trochę pokój nad tarasem. To jest pewne. W miejscu łazienki i garderoby ma być pokój, w części nad garażem łazienka/pokój kąpielowy. W części nad sypialniami parteru pokój/pomieszczenie gospodarcze. Z tyłu strych ścianka wewnętrzna równo z tą z pokoju obok. Przyjedź to zobaczysz . To są plany, które jeszcze później można zmienić. http://republika.pl/gabm_pachoccy/images/budowa/lukarna/new.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 07.12.2006 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Ja oczywiście ścianki tez przenoszę. U Krzycha to fajnie wygląda i pomieszczenia są większe. Przeniesienie łazienki do ostatniego pokoju to dobry pomysł (Krzycho chyba tez tak planuje) zastanawiałem się nad tym bo wychodzi fajna duża łazienka. Ale w naszej koncepcji łazienka w tych pomieszczeniach jest idealna. Uwaga teraz nuta melancholii: z lukarny w łazience mamy widok na las wiec prosto z wanny będzie można podziwiać naturę. Z bardziej pragmatycznego (czytaj leniwego) punktu widzenia w łazience chcę zrobić połączenie - zsyp na brudne ciuchy prosto do kosza w pralni, która będzie w pomieszczeniu pod schodami idealnie pod łazienką. PzdrMeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 07.12.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Witam wszystkich Śledzę dokładnie zapiski budujących M08, w szczególności budowę Mario_Pa Chociaż jestem dopiero na etapie załatwiania formalności, ale przygotowuję się intensywnie do wiosny. Meb i Mario_Pa czy możecie podesłać mi swoje bieżące kalkulacje do wyceny na priva, chętnie skorzystam z Waszych doświadczeń Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 07.12.2006 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Ja oczywiście ścianki tez przenoszę. U Krzycha to fajnie wygląda i pomieszczenia są większe. Przeniesienie łazienki do ostatniego pokoju to dobry pomysł (Krzycho chyba tez tak planuje) zastanawiałem się nad tym bo wychodzi fajna duża łazienka. Ale w naszej koncepcji łazienka w tych pomieszczeniach jest idealna. Z bardziej pragmatycznego (czytaj leniwego) punktu widzenia w łazience chcę zrobić połączenie - zsyp na brudne ciuchy prosto do kosza w pralni, która będzie w pomieszczeniu pod schodami idealnie pod łazienką. Pzdr Meb Te zmiany to wpływ wizyty u Krzycha. Ja co prawda miałem kiedyś podobny pomysł, ale mała żonka jak to zobaczyła to dopiero nabrała przekonania o sensowności takich zmian. Płeć mózgu kobiety jest przyczyną gorszej orientacji w terenie i słabszą wyobrażnią przestrzenną - nie tak to sobie wyobrażałam. Jeśli chodzi o pralnię to nas żadne miejsce nie uchroni od chodzenia góra-dół, w naszym przypadku na dole będzie nasza sypialnia, na górze docelowo sypialnie dla dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 08.12.2006 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witam wszystkich Meb i Mario_Pa czy możecie podesłać mi swoje bieżące kalkulacje do wyceny na priva, chętnie skorzystam z Waszych doświadczeń Z góry dziękuję Meb ma chyba najbardziej aktualne. Wysłałem mu kiedyś swoje zestawienie, może dodał aktualne ceny. Meb, Ile teraz kosztuje porotherm 12 i 25? Mam też filmiki tego co jest w tej chwili na piętrze, nagrywane telefonem -może wrzucę w wolnej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 08.12.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Porotherm jak szukałem w oklicach Piaseczna to znajdowałem rózne na ogól jest tak że podają cenę do zaakcpetowania ale na ogól nie mają i trzeba czekac na kolejny transport z inną ceną. Niestety trudno znaleźdx takich co maja od razu na składzie tyle ile potrzebujesz. (ceny brutto) 25 kosztuje w granicach 6,10 do 6,85 Zł. (6,84 ti chyba w ogóle cena z katalogu producenta) Po 6,10 mieli 900 sztuk (chcieli jeszcze za transport no i nie znali ceny nastepnego transportu ale juz zapowiadali że będzie większa). Ja kupiłem po 6,25 (transport gratis) w I fazie obiecali po 5,90. a 12 z tego co pamiętam to 5,10 (ale nie mam excela przy sobie) W sumie to chyba za sam porotherm dla M08 z 18,5 koła wyjdzie.Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 08.12.2006 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 25-30% drożej jak ja płaciłem, rozbój w biały dzień. Spytam u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 08.12.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Juz zadatkowałem i stoi na placu w składzie czeka na wezwanie. Ale ciekaw jestem czy opłacałoby mi się pojechac dalej. Może inne rzeczy tez u Ciebie wyjda taniej. "... do Bydgoszczy będe jeździł a nie bedę tutaj kupował.' wysłalem do TomciaB moja ocenę stanu 0 (ciekaw jestem jakie ceny w Poznaniu? ale tam chyba wcale taniej nie jest? ) Wychodzi mi tak z 28 tys z robocizną i izolacjami. na finito. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 08.12.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Meb ma chyba najbardziej aktualne. Wysłałem mu kiedyś swoje zestawienie, może dodał aktualne ceny. Meb, Mozesz podesłać mi swój aktualny kosztorys na priva. Chętnie zorientuję się w bieżących cenach, chociaz z tego co piszesz to pewnie już są nieaktualne , ale zawsze będę miał pogląd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 08.12.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Wysłałem takie wstępne ale bardzo aktualne zestawienie tylko jeszcze wisi u mnie w skrzynce w do wysłania. Nie rozumiem tej skrznki w muratorze. nie mam wstukanego jeszcze wszytskiego w exela wiec napisałem wszystko z pamięci. Chyba trzeba chwile poczekać.Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 08.12.2006 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Juz zadatkowałem i stoi na placu w składzie czeka na wezwanie. Ale ciekaw jestem czy opłacałoby mi się pojechac dalej. Może inne rzeczy tez u Ciebie wyjda taniej. Możesz zadzwonić do Genbud-Grójec 048 6641940. Mi podali teraz 5,67 za szt. PTH 11,5, ale to chyba cena z ulicy. Jak ja kupowałem to płaciłem 4,7/4,8 za 25 przy cenie 5,6 zł; oraz 4,00 za PTH12. A ile płaciłeś za stal żebr. 12 mm, ja wczoraj chyba 2,6 zł za kg przy 10% rabacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 08.12.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 To 12 wychodzi drożej? (bez negocjacji), pewnie mozna coś utargowac ale wyjdzie podobnie. Za stal płaciłem w moim skłądzie po 2,5 zł/kg Dogadałem się i w jednym składzie ( polecony przez znajomego on sporo analizował i wyszło że warto ) biore wszystko. Mają blisko, transport jest gratis i na razie jak wyceniam kontr-oferty wychodzi że jest OK. nie wszystko jest najtańsze ale w granicy akceptacji jedne rzeczy tansze inne troche droższe ale groszowo. Jak bym uwzględnił transport i czas i kase za benzyne na poszukiwania to wydaje mi się że wychodze na swoje. A na dodatek płacę później i wszystko dostarczają jak zadzwonie. Oczywiście cały czas ich sprawdzamy. jak jest okazaja to Father jeździ i analizuje teraz jest akcja steropian zobaczymy. Jak mają coś za drogo to biore gdzie indziej. Mam kupon do Leroy na -10% może wykorzystam. TomcioB podeslij jakiś priva niemuratorowy bo skrzynka muratora nie bangla. PzdrMeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 08.12.2006 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 To 12 wychodzi drożej? (bez negocjacji), pewnie mozna coś utargowac ale wyjdzie podobnie. Ja kupowałem na przełomie czerwca/lipca. Wyszło za PTH ok. 16500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 08.12.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 pól roku i ze 2 tys róznicy. Niestety na wszystkim bedzie poślizg, apropo: ładny korytarz. Pzdrmeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 08.12.2006 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 apropo: ładny korytarz. meb Korytarz ??? Jeszcze nie mam korytarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 08.12.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 odniosłem sie do snu na klubie budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 08.12.2006 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 odniosłem sie do snu na klubie budujących Niestety mój jeszcze tak nie wygląda. Właśnie pracuję nad tym, żeby wrzucić na forum filmik co nagrałem telefonem. Jest tam też wczorajszy korytarz. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulas 10.12.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 pomnożyły Ci sie łazienki czy co? Patrzę a tam same wanny, przecieram oczy i nic nie pomaga, wanny... A tak wogole to jest lepiej niz w oryginale Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 11.12.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Mario nie otwierają mi się Twoje filmiki Coś jest napisane że brak jakiegos dekodera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 11.12.2006 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Mario nie otwierają mi się Twoje filmiki Coś jest napisane że brak jakiegos dekodera To jest kodowane w DivX. Może nie masz takich kodeków. Odpowiem jak ITadmin, u mnie chodzą ale pewnie dlatego, że mam zainstalwoane te śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts