Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik mario_pa - komentarze

Recommended Posts

U mnie też chodzą bez problemu na WMP. (fakt że też mam sporo kodeków poinstalowanych)

Może program Allplayer byłby lepszy ?(darmowy - najnowsza wersja powinna obsłuzyć te filmiki)

Mario: Odbyłem wirtualną wędrówke po poddaszu. Ze szczególnym wyłapywaniem klatek z lukarnami. Wydaje się, że w normalnym wymiarze też są ok i wygląda to fajnie.

Wróce do wątku kiedy w listopadzie rozmawialismy o pogodzie i czy zaczynać . Takiej pogody to chyba się nikt nie spodziewał. Szok w lesie znalazłem jagody. Przyroda zwariowała: na szczęście na rzecz wojowników o mury znaczy budujących.

Pzdr

Meb

• Odpowiedzi 619
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wróce do wątku kiedy w listopadzie rozmawialismy o pogodzie i czy zaczynać . Takiej pogody to chyba się nikt nie spodziewał. Szok w lesie znalazłem jagody. Przyroda zwariowała: na szczęście na rzecz wojowników o mury znaczy budujących.

Mój majster mówi, że nie będzie zimy. Zobaczymy. Akurat teraz jest mały przymrozek.

Moj blad !

powinienem najpierw negocjowac nagrode a potem wskazac odpowiedz :)

Wracajac do tematu - u Was juz definitywny koniec przed zima, czy walczycie dalej ?

U mnie mam nadzieje w tym tygodniu skoncza z dachowka i bedzie czas na zlapanie oddechu do wiosny.

Trzeba bedzie rozgladac sie za oknami - masz jakies nowe info w tym zakresie ?

Wracajac do tematu - u Was juz definitywny koniec przed zima, czy walczycie dalej ?

Trzeba bedzie rozgladac sie za oknami - masz jakies nowe info w tym zakresie ?

Koniec ? Okaże się, wszystko zalezy od aury. Jeśli będzie sprzyjająca czytaj bez dużych mrozów to chciałbym rozpocząć tynkowanie. Ja zapewnie materiał do polenia, majster będzie musiał palić.

Jeszcze na pewno zostało: kilowanie okien, i uszczelnienie poddasza, żeby wiatr nie chulał. Jeśli będą tynkować to trzeba ocieplić otwory. Bezwzględnie aranzacja wnętrza.

Okna - bez zmian, mam wycenę na okna Wiktorczyk, Goran, Włoszczowa, Oknoplast - ale nie aktualizowane. Jeszcze może ściągnę Urzędowskiego. Za drewno wychodziło od 30.000 w górę.

dzieki,

te wyceny to takie full wypas (antywlamaniowe, wywietrzniki itp) czy standard ? A jak Ci wycenili w oknoplascie ?

Oknoplast - plastik full wypas (opisałem w moim dzienniku 1-ej części),

Wiktorczyk - drewno full wypas ale ładnie rozpisane,

Goran - prawie full wypas (muszę poszukać na domowym kompie)

Włoszczowa - podstawowa + wybrane opcje.

Co mam to Ci podeślę, adres mam.

• 2 weeks później...

Na jutro mam mieć ceny Urzędowskiego profil Galux.

Daj znac jak to wyszlo

Trochę nowych faktów: teoretyczny czas realizacji zamówienia - 2-3 miesiące. Zdarzają się nawet 2 miesięczne obsuwy, tyle się dowiedziałem w salonie, do tylu się przyznali. Widziałem fajne drzwi tarasowe 3m x 2,5m - przesuwane - cena pow. 10.000 PLN.

Aha - przy zamówieniu wpłata 40% wartości zamówienia, do tego - niech policzę - min. 5-miesięczny czas realizacji :o - dziękuję nie skorzystam. Niech ktoś inny ich kredytuje.