mario_pa 10.03.2007 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Byłem w Stolbramie dzisiaj, ale wszystko pozamykane na 4 spusty. W sobotę najwyraźniej nie pracują. Byłem też w Dachluxie. Wczoraj oglądałem u kumpla kominek - w zasadzie to sam wkład mnie interesował. O ile dobrze pamiętam byłto dovre z drzwiczkami gilotynowymi. Prawie ideał, a linia jak u mojej żonki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 01.04.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Nie żartuj, Mario_pa, nic????? Zupełnie NIC????? Toż to skandal, który naprawić należy niezawodnie!!!! Pomyślimy przy pierwszej nadarzającej się okazji. Jak również i o tym, co by tu jeszcze zapomnieć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 01.04.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Nie żartuj, Mario_pa, nic????? Zupełnie NIC????? Toż to skandal, który naprawić należy niezawodnie!!!! Pomyślimy przy pierwszej nadarzającej się okazji. Jak również i o tym, co by tu jeszcze zapomnieć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 02.04.2007 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Nie żartuj, Mario_pa, nic????? Zupełnie NIC????? Toż to skandal, który naprawić należy niezawodnie!!!! Pomyślimy przy pierwszej nadarzającej się okazji. Jak również i o tym, co by tu jeszcze zapomnieć??? Karpatka, nie łapie z tym NIC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 02.04.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 No i ładny grzyb. Mam problemy z wysyłaniem postów i dziennik Ci zaśmiecam... Czy ktoś wie, jak tego zdublowanego posta usunąć? Z góry dzięki. A NIC dotyczyło tego, co zostało... Jakoś tak jednego z Twoich postów wzięłam do siebie... Pasowało. Jeśli się wcięłam nie w tym miejscu i post był adresowany do innego stwora, to też sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 02.04.2007 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 No i ładny grzyb. Mam problemy z wysyłaniem postów i dziennik Ci zaśmiecam... Czy ktoś wie, jak tego zdublowanego posta usunąć? Z góry dzięki. A NIC dotyczyło tego, co zostało... Jakoś tak jednego z Twoich postów wzięłam do siebie... Pasowało. Jeśli się wcięłam nie w tym miejscu i post był adresowany do innego stwora, to też sorki. W poniedziałek rano moja zdolność myślenia jakiegokolwiek zawodzi, więc wieczorem muszę wystosować oficjalne sprostowanie. Wszystko wraca do normy: mario_pa aluzju paniał. Twoja riposta była celna - ach ta kobieca intuicja, wstyd mi za siebie Możesz nawet 3 x tego samego posta wysłać - dobrego ducha nigdy za wiele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 03.04.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Dzięki za wyrozumiałość Postaram się jej nie nadużywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.04.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 http://www.spdebno.ugnowytarg.pl/obrazy/wielkanoc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 09.04.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 http://www.spdebno.ugnowytarg.pl/obrazy/wielkanoc.jpg Niezawodna Nefer o wszystkich pamięta. Acz rzadko odwiedzam serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 13.04.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Cześć Mario,Dawno nie korespondowaliśmy , Co teraz porabiasz na budowie. elektryka, tynki, ? Jak z bramą garażową? zamówiłeś? Pytanko czy masz jakieś szacunki hydrauliki.Mi wychodzi że średnio robocizna za punkt 150 zeta. Za całość robocizna + materiały (woda, kanalizacja i ogrzewanie) wyjdzie z 7 - 7,5 k.oczywiście bez kaloryferów. Miłego i efektywnego weekendu PzdrMeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 14.04.2007 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Na razie same pierdoły. Poprawki ścianek działowych pod aranżację wnętrza, kominy nad dachem, sprzątanie i planowanie. Poza tym czekam na dachówkę - już miesiąc - miała być w połowie kwietnia, ale kiedy będzie - nie wiem, może koniec maja. Czekam też na okna i drzwi - będą tuż tuż. W poniedziałek kończą mi przyłącze elektryczne, inni zaczynają robić ogrodzenie. Elektryka i tynki w maju. Jakoś tanio Ci to wszystko wychodzi 7.5 z materiałem za wszystko. Hydraulikę muszę zaktualizowaći potwierdzić ceny robocizny, które ustalałem wcześniej.1) woda 22 pkt x 130 = 28602) co 26 pkt. x 130 = 33803) za całą kanalizację zapłaciłem wcześniej 5600 (2500 m + 3100r) wraz z kan. poziomą i podłączeniem do sieci miejskiej - chyba mnie przerobił. Materiał na wodę 2800, co 6600 plastik, 11900 miedź. grzejniki ~ 10000, piec 6000+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 28.04.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 CZeść Mario, Fajny wykusz. Szprosy jednak dodają uroku. Ja nie zrobiłem i troche żałuje. To okno aż się prosi o szprosy (może sobie zrobie naklejane ) Powiedz mi (nie widać na zdj ) jak rozwiązałeś kwestie steropianu na bocznych oknach wykusza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 28.04.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Brawo Mario_pa, dobiłeś mnie tą informacją o Rupie! Tym bardziej, że do dziś byliśmy pewni, że już od miesiąca mamy dachówkę zamówioną. Dziś okazało się, że pan ze składu "prawie" ją zamówił, tylko jakoś tak... zapomniał. W poniedziałek mamy się dowiedzieć, kiedy jest szansa na brązowego Sirusa... Dziś wstępnie oglądaliśmy okna. Stopniowo przyzwyczajam się do wizji okien plastikowych w dwustronnej okleinie - niestety, cena materiałów budowlanych oddala wizję okien drewnianych... W związku z tym mam jednak pytanie: jaki masz wymiar najwęższych okien w wykuszu (chodzi o te między taflą a ścianą)? Specjalista uświadomił nas, że wymiary tych w projekcie mogą być trudne do zgrzania, a i kiepsko wyglądać (tafla szkła węższa niż szerokość ram). Zmieniałeś coś w ich wymiarach???? Gdybym też mogła się uśmiechnąć o wycenę okien na priva... Miłego długiego (pracowitego) weekendu!!!!! Karpatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 28.04.2007 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Został poszerzony profil plastikowy od strony przylegającej doń ściany tak, że nie powinny się fazować ocieplenia o szerokości 12 cm (muszę to jeszcze zmierzyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 28.04.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 To też niezłe rozwiązanie. Ja zwęziłem okna (w stosunku do zamówionych), wyciąłem styropian (bo miałem już ocieplone i to do końca), no i dołożyłem bloczek gazobeton tak, że okno złapali do gazobetonu i długą blachą i do porothermu. Mistrzowie od okien chcieli wykusz powiększać (bo źle zmierzyli i mieli za szerokie okna) i inne cuda. No, ale w końcu wyszło. Generalnie przy tym wykuszu trzeba uważać przy zamawianiu okien. Pzdrmeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 28.04.2007 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 To też niezłe rozwiązanie. Ja zwęziłem okna (w stosunku do zamówionych), wyciąłem styropian (bo miałem już ocieplone i to do końca), no i dołożyłem bloczek gazobeton tak, że okno złapali do gazobetonu i długą blachą i do porothermu. Mistrzowie od okien chcieli wykusz powiększać (bo źle zmierzyli i mieli za szerokie okna) i inne cuda. No, ale w końcu wyszło. Generalnie przy tym wykuszu trzeba uważać przy zamawianiu okien. Pzdr meb Ja skorzystałem z porady gościa, który mi montował okna i drzwi i będzie robił tynki (oczywiście nie osobiście). Dwa razy to mierzyl i ostrzegał, że okna drewnianego fabryka może nie zrobić tak wąskiego. Więc jest plastik drewnopodobny - ładnie to nawet wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 28.04.2007 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 W związku z tym mam jednak pytanie: jaki masz wymiar najwęższych okien w wykuszu (chodzi o te między taflą a ścianą)? Specjalnie dla Cieibe jadę zmierzyć właśnie teraz - będę Nocnym Miarkiem. Jak wrócę to zamelduję. Specjalista uświadomił nas, że wymiary tych w projekcie mogą być trudne do zgrzania, a i kiepsko wyglądać (tafla szkła węższa niż szerokość ram). Karpatka Zapraszam do oględzin, albo zrobię zdjęcie i wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 28.04.2007 23:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Meldunek z nocnej trasy. Pada deszcz, glina przylepia się do butów. Intruza nie wykryto. Koniec właściwego obchodu. Sleeplessness - noc w małym mieście - Nocny Miarek relacjonuje. Ale sobie zrobiłem rajd po mieście a żonka śpi. Może jutro czas skoczyć na Targi Budownictwa. Okno - odległość od ściany bez ocieplenia - ok. 50 cm czyli: ~ 1 cm pianka - 11 cm dodatkowa szerokość profilu w okleinie drewno-podobnej - 6 cm grubość właściwego profilu - 27 cm okno (23 cm właściwe szkło i z czego 2x ok. 2.0 cm taki malutlki profilek i - 6 cm grubość profilu Drogi klubie Tyle mogę dla Cię zrobić. Brawo Mario_pa, dobiłeś mnie tą informacją o Rupie! ... W związku z tym mam jednak pytanie: jaki masz wymiar najwęższych okien w wykuszu (chodzi o te między taflą a ścianą)? Specjalista uświadomił nas, że wymiary tych w projekcie mogą być trudne do zgrzania, a i kiepsko wyglądać (tafla szkła węższa niż szerokość ram). Zmieniałeś coś w ich wymiarach???? Karpatka To nie moja wina z tymi terminami, ja miałem czekać 5 tygodni. Jakbym wiedział, że tak będzie to bym zamówił Braasa. Ale - jak Ci pisałem na Priva - na pohybel wścibskim "życzliwym" sąsiadom. Z drugiej strony już rok temu Sirius mi się najbardziej podobał. Moje okienko ma szerokość tak ze 39 cm , z czego sama szyba 23 cm - wysokość 195 cm. Tak w pierwszej chwili pomyślałem o nim "specjalista" młodszy - ale może ma rację. Najlepiej organo-leptycznie, dotknąć, polizać obejrzeć z bliska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 29.04.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Mario_pa, aż się spłoniłam z tym nocnym rajdem.... Dzięki stokrotne!!!! A sąsiadom na pohybel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 29.04.2007 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Mario_pa, aż się spłoniłam z tym nocnym rajdem.... Dzięki stokrotne!!!! A sąsiadom na pohybel Dzisiaj byłem na targach budownictwa i .... niezbyt dobra wiadomość dla niezdecydowanych na okna. Takie okno suwane PCV jak u nas bez szprosów też wygląda super. Wg żonki nawet jest ładniejsze, tyle że za późno na zmianę. Wg mnie to magia porządku, ładnych hostess i dżentelmenów. Aczkolwiek przyznam że wyglądało super, niestety nie mam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts