Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik mario_pa - komentarze

Recommended Posts

I tu mnie przyłapałeś... Z tymi szprosami, znaczy się. Takie okno i ja widziałam i też bardzo nam się podobało... A najlepsze, że jeszcze niedawno byłam zdecydowaną zwolenniczką szprosów. A teraz mam zgryza, bo o ile witrynki nie wyobrażam sobie bez podziałów, o tyle tarasu już nie koniecznie...

• Odpowiedzi 619
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I tu mnie przyłapałeś... Z tymi szprosami, znaczy się. Takie okno i ja widziałam i też bardzo nam się podobało... A najlepsze, że jeszcze niedawno byłam zdecydowaną zwolenniczką szprosów. A teraz mam zgryza, bo o ile witrynki nie wyobrażam sobie bez podziałów, o tyle tarasu już nie koniecznie...

Pamiętam zwolenniczko szprosów, u nas było tak samo. Wczoraj Agata przechodząc koło takiego okna nie patrzyła na nie, żeby się nie denerwować.

Musisz się poradzić jakiegoś arch. wnętrz. Nasza arch. w ogóle nie była za szprosami więc ....

Karpatka podzielam Twoje zdanie. Tarsowe bez szprosów, ale wykusz to juz raczej ze szprosami. ( choć ja się przyzwyczaiłem już do mojego wykusza bez szprosów). Jak chcesz zrobię kilka zdj i porównasz szprosy mario i bez szprosów moje.

Mario w kwesti suwanych drzwi (jako argument anty, choć mi sie podobają) mam wrażenie, że straci się na szerokości wejscia na taras. Boczne okna są węższe i drzwi nie najadą do końca wobec czego będzie za wąskie przejście (w stosunku do uchylnych).

pzdr

Meb

Mario w kwesti suwanych drzwi (jako argument anty, choć mi sie podobają) mam wrażenie, że straci się na szerokości wejscia na taras. Boczne okna są węższe i drzwi nie najadą do końca wobec czego będzie za wąskie przejście (w stosunku do uchylnych).

W naszych drzwiach są dwa skrzydła o szerokości 145 cm każde. Przy otwieraniu jedno zachodzi na drugie. Także szerokość przejścia powyżej 130 cm. Nie będzie wchodzić na zasłony.

W witrynce szprosy będą :D Oglądałam dziś w naturze gorana. Moja fascynacja oknami drewnianymi jest znana, ale w tym samym punkcie był goran i rehau. Z ubolewaniem stwierdzam, że 1:0 dla rehau i to nie tylko ze względu na cenę, ale generalnie profil. Rowek w goranie mnie zabił! :( Porównanie wycen też oczywiście na korzyść plastiku. Stopniowo przyzwyczajam się do myśli o plastiku w oknach...

A przy okazji - Mario_pa, możesz mi przypomnieć, czy Twoja witrynka jest stała, czy też otwierana????? Pamiętam, że dyskutowaliście z Mebem na ten temat, ale jakoś straciłam z oczu ten wątek :-?

A przy okazji - Mario_pa, możesz mi przypomnieć, czy Twoja witrynka jest stała, czy też otwierana????? Pamiętam, że dyskutowaliście z Mebem na ten temat, ale jakoś straciłam z oczu ten wątek :-?

Witryna jest nieotwieralna, zgodnie z życzeniem Agaty.

PS. Cholera dlaczego ten tydzień tak szybko minął.

Mario,

Nadrobiła Twoj dziennik i w tym miejscu brawa dla okien! Są piękne! I te szprosy, które uwielbiam! Cholera ten wykusz jest super, ale my musieliśmy z niego zrezygnować na rzecz dodatkowego okna w salonie...

Miło patrzeć jak Wasz dom z dnia na dzień "dojrzewa"!

Justa

PS. Mario jezeli masz gdzies zestawienie materialow ktore kupowales na stan surowy to prosze przeslij mi na priva. Z gory dziekuje.

O rany, ja rzeczywiście jestem przytomna inaczej... :o :o :o

Ale Ty się wpisałeś do dziennika Sarahy, więc czuję się nieco usprawiedliwiona :p

Faktem jest, że przed chwilą zgłupiałam i jak sroka w gnat wpatrywałam się, czy to dział dzienników, czy komentarzy....

Sorki! :oops: :oops: :oops:

Ja ależ skąd, nigdy nie byłem na Saharze :).

Saraha jedno i drugie założyła w wątku dzienników.

Jak tu nie wybudować tego chole... znaczy się pieknego domu, skoro takie fajne babki mnie dopingują, nawet dziennik mi już prowadzą.

Niech lepiej małże tego nie czytają :lol: .

mario_pa z jakiej firmy masz okna i jakiej szerokosci i wysokosci jest to tarasowe?? wyglada na dosc szerokie w dodatku bez poprzeczki :o

pozdrawiam

Marta

Okna Vetrex, profil VEKA zaokrąglony dwustronnie, złody dąb szprosy 18 mm.

295 x 250 mm o ile dobrze pamiętam. Ewenwtualnie +/- parę mm. Tak jakoś wyszło bez poprzeczki, może dlatego że PCV?

wlasnie pcv maja poprzeczke przy mniejszych wymiarach niz drewnanie

ktos pisal ze nie chcieli mu dac pelnej gwarancji na drzwi 3m z 2 przesuwych czesci wiec zdzwila mnie szerokosc twoich :) ale dobrze wiedziec ze jednak mozna

pozdrawiam

Marta

• 2 weeks później...

No i piknie, - na dachu ta dachówka wyglada dużo ładniej niz pojedyncza sztuka :wink:

A gdzie okienko nad garażem ? w Twoim pieknym odręcznym rysunku było.

Pytam bo jak zobaczyłem na rysunku, że planujesz, to przekonałem się od końca, że tam powinno być okienko. A teraz widzę, że u Ciebie nie ma, a moje przekonanie zostało.

Meb

Mario_pa, rewelacja! Podobno ładnemu we wszystkim ładnie i tu się to sprawdza :wink:

Nasze brązy już pewne na bank - dziś poszedł przelew. Trochę to trwało, bo chłopakom ze składu walnęły się rubryki w cenniku i przez przypadek policzyli nam o jakieś 2 tys. za dużo... Na szczęście się wyjaśniło. Więźba startuje w przyszłym tygodniu.

To kiedy parapetówka???? :wink:

No i piknie, - na dachu ta dachówka wyglada dużo ładniej niz pojedyncza sztuka :wink:

A gdzie okienko nad garażem ? w Twoim pieknym odręcznym rysunku było.

Meb

Okienka nie będzie to chyba córka dorysowała.

A z dachówką jest jak z kobietami: 100 pięknych kobiet wygląda piękniej niż jedna piękna kobieta.

Cholerka: jaka to złota myśl ....