Karpatka 25.06.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 My chwilowo w ogóle z tych ścianek zrezygnowaliśmy Podwyższyliśmy kolankową i wygląda na to, że nie trzeba schowków. Zobaczymy, jak to wyjdzie z dachem Podział tarasu raczej jednak na tak. W tym tygodniu zamawiamy okna. Dziś mieliśmy wstępną wizytę elektryka, prawdopodobnie ten sam człek zrobi odgromienie. Jak tam poszukiwania nutki pomarańczy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 25.06.2007 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 My chwilowo w ogóle z tych ścianek zrezygnowaliśmy Podwyższyliśmy kolankową i wygląda na to, że nie trzeba schowków. Bardzo dobrze, że zrezygnowaliście. Ja dzisiaj tak bym zrobił, ale już za późno. Po wstawieniu okien trochę nie ma klimatu, bo okna dachowe są za wysoko. Moja rada - po wstawieniu okien dachowych zrobić ścianki dzialowe lekkie, na stelażu i wełnie. Pomarańcze wybrane, trzeba tylko kupić póki rynek soku pomarańczowego nie oszalał. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 02.07.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Fajnie już wygląda z dachem. Widzę, że wstawiłeś dodatkowe okienka dachowe. Zastanawiałem się nad tym ale bardziej w tym pomieszczeniu nad garażem. teraz trochę żałuje że nie zrobiłem i nawet z dekarzem rozmawiałem czy to jakiś problem dołozyć - no i nie problem więc kto wie. Wyłaz dachowy się pojawił nad lukarną - tyz piknie !A jak planujesz obrobić go od środka? Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 02.07.2007 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Wyłaz dachowy się pojawił nad lukarną - tyz piknie ! A jak planujesz obrobić go od środka? W ogóle o tym nie myślałem, ale to będzie przysłowiowa "klapa", nie widzę dobrego rozwiązania. Ja może wstawię dachówki świtlikowe, któe kosztują tyle co okno chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 02.07.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Mario_pa, zostaw coś dla nas! Jesienią prawdopodobnie zawitamy w Twoje strony Czym ocieplasz - styropianem, czy wełną? Ostatnio jeden z budowlańców nas nastraszył, że porotherm i styropian to kiepskie połączenie - ten pierwszy łyka wilgoć, a ten drugi nie odprowadza jej na zewnątrz, w wyniku czego wszystko się kisi. Podobno u jednego gostka ściana z porothermu w tym zestawie lekko zmiękła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 02.07.2007 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Mario_pa, zostaw coś dla nas! Jesienią prawdopodobnie zawitamy w Twoje strony Czym ocieplasz - styropianem, czy wełną? Ostatnio jeden z budowlańców nas nastraszył, że porotherm i styropian to kiepskie połączenie - ten pierwszy łyka wilgoć, a ten drugi nie odprowadza jej na zewnątrz, w wyniku czego wszystko się kisi. Podobno u jednego gostka ściana z porothermu w tym zestawie lekko zmiękła Rachuenk prosty +35 do 40 zł/m2 więcej za materiał do ocieplenia ~ 10 000 zł, skąd to brać. Tylko którą wilgoć i skąd, skoro ściany jeśli dom przykryty są raczej suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 03.07.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Znalazłem ;]bardzo łądny dom! - gratuluję jestem sporo za Tobą, ale gonić będę Dom mam w podobnym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 04.07.2007 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Mario! Ja jestem cicha wielbicielka Twojego dziennika, z banalnego powodu-moi rodzice buduja ten dom :)zreszta sama go dla nich znalazlam. Ale teraz sie dopiero ujawniam, bo.. wlasnie sie obudzilam i snilo mi sie ze moj dom podczas huraganu runal (buduje Daniele z Archipelagu) a M08 moich rodzicow stał. Trzeba przyznac, ze fundamety, zbrojenia, sciany nosne w M08 powinny przetrwac wszystko w porownaniu do M08 moja Daniela to domek na kurzej stopce . Pozdrawiam i zycze szybkiego wprowadzenia sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 05.07.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Halo, halo!!! Czy w temacie łazienki to tu można???? Bo ja to proszę Pana stanowczo głosuję na pomarańczowy! I to wcale nie dlatego, że w tym kolorze jest dach (zakładam, że nie będzie uroczych i jakże nowatorskich dziur w ścianie. Chyba, że topowy architekt zaprojektował trendy prześwity, to przepraszam najmocniej! ) Wydaje mi się, że łazienka będzie bardziej radosna i słoneczna. I już. Aaaaa! I widziałam kafelki Zrezygnowałabym jedynie z niebieskich ręczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 05.07.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 a ja stawiam na brązową. Ostatnio dużo bardzo ładnych rzeczy w brązie. Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 05.07.2007 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 No to 1:1,u nas w domu córunia odziedziczyła charakter mamusi więc nie może się na nic zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 06.07.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 hahaha - niezdecydowanie może zawlić każdy harmonogram budowy ;] - trzeba popracować nad żonką - ja to czynię od początku budowy, a z jakim efektem to sie okaże przy wykończeniówce;) - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 08.07.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Dzięki za maila!!! Mały Żonek ma zgryza, ja już zdecydowanie nie. Na 99,9% z. Wszystko. Balkon otwierany, tu ukłon w stronę Twojej Drugiej Połowy. Choć ta akurat decyzja zapadła już wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulas 09.07.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Ja glosuje na pomarańczową, weselsza. Czy robiła ten projekt Pani architekt? Jak droga? moszesz udostępnic namiary? Ja zaczełam współprace z taka Panią, która jest głucha na moje sugestie, ja wanna owalna, ona narożna itp. Może ta Twoja jest bardziej "do rzeczy" Zdedydowanie pomarańczowa Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa92 10.07.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 MARIO, Ja zdecydowanie jestem za lazienka bezowa, ktora zawsze bedzie Wam sie podobac, jak Wam sie znudzi-wystarczy zmienic dodatki (jesli kiedys beda fundusze na zmiane dodatkow ) , bo bez jest bardzo uniwersalnym tlem, natomiast pomaranczowa wedlug mnie jest chwilowym zauroczeniem, ale to oczywiscie tylko ,moj poglad. Pozdrawiam Justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 12.07.2007 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 To jeszcze ktoś czyta mój dziennik - okrągła liczba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 12.07.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 sceptyk??? Beżowych jest pełno! (ja też pewnie jedną będę miała w tym kolorze ). Pomarańcz można fajnie wytonować i wcale nie musi się nudzić. Jaką decyzję podjęliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 12.07.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 sceptyk??? Beżowych jest pełno! (ja też pewnie jedną będę miała w tym kolorze ). Pomarańcz można fajnie wytonować i wcale nie musi się nudzić. Jaką decyzję podjęliście? I będzie jeszcze więcej ... podjęliśmy .... jak to pięknie powiedziane ... A jak tam szprosy ... podjęłać decyzję .... znaczy się wspólnie podjęliście ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 13.07.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Szprosy rzeczywiście były negocjowane wspólnie. Bo ciężkich bólach porodowych ( ) urodziła się decyzja "Z". I tego się zamierzam trzymać. Ostatnio nawet Mały Żonek, siedząc przy "służbowym wieczornym" browarze w Wawie nakazał mi telefonicznie ustalić podział... Ciekawe, ile z tego zapamiętał??? Jak tam zdrówko? Nasze laski w wakacyjnej przechowalni u babci ("jak ja tęęęęsknię za Wami! ) w Beskidach. W ubiegłym tygodniu anginę ropną przerobiła młodsza, od dziś leży starsza... Ciekawe, kiedy pies, który namiętnie wchodzi Smokowi do łóżka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 13.07.2007 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Ciekawe, kiedy pies, który namiętnie wchodzi Smokowi do łóżka... A kto to jest SMOK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts