Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik mario_pa - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 619
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

U mnie też były przysłowiowe "jaja", z tym że z wodą i gazem, bo na mapie wodę zamieścili za gazem, czyli w drodze, a w rzeczywistości, wodociąg biegnie po drugiej stronie gazociągu, czyli w mojej działce. Dla mnie okazało się to dobrym rozwiązaniem, bo było mniej kopania pod przyłącz wody (więc taniej), to może i Ty odniesiesz z tego jakieś wymierne korzyści?! ;)

A swoją drogą, to ciekawe są te historie z mapami w naszym kraju, a przecież mamy naprawdę świetną przeszłość w dziedzinie kartografii i geodezji. SZOK, no nie?!

Pozdrawiam

:D :D :D

Witam!

A swoją drogą, to ciekawe są te historie z mapami w naszym kraju, a przecież mamy naprawdę świetną przeszłość w dziedzinie kartografii i geodezji. SZOK, no nie?!

Pozdrawiam

:D :D :D

U mnie to było "jedyne" 12m różnicy. Ale korzyści nie będzie, bo ta nitka kanalizacji jako stara została wyłączona i przepięta do nowo-wybudowanej kanalizacji.

Jeszcze musiałem partycypować w kosztach (kwota prawie 5-cyfrowa za WOD-KAN, ale jest nadzieja że część kosztów się zwróci jak pojawią się nowi właściciele działek, może miasto część odda, zobaczymy). Będę na tym pracował: papierkowo i po kumotersku.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Gratuluję rozpoczęcia budowy i owocnego tygodnia. U nas jeszcze nic się nie zaczęło ale już niedługo. Dlatego czytam z ciekawością dzienniki, szczególnie osób rozpoczynających budowę.

Chciałam przeczytać twoją wycenę stanu surowego zamkniętego, ale niestety komputer domaga się hasła.

Chciałam przeczytać twoją wycenę stanu surowego zamkniętego, ale niestety komputer domaga się hasła.

Wysłałem hasło. Wyceny dalszych etapów zawierają pewne założenia. Aczkolwiek sporo cen jest realnych.

Jesli chodzi o fundamenty: jeszcze nie będę ocieplał, ale pewnie to zrobię za jakiś czas.

Na razie zaoszczędziłem na robotach ziemnych, jak znajdę czas to postaram się uporząkować działkę. Jak zrzucę

parę kilogramów to mi tylko wyjdzie na zdrowie.