Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik mario_pa - komentarze

Recommended Posts

Zamówiłem za to kontener żeby w weekend posprzątać no i sam nie wiem czy odwoływać czy nie. Mam i tak juz duza kupę śmieci wiec śmieci samego stolarza nie stanowią.

Moje marzenie: Pozbyć sie już wszystkich robotników z budowy.

(btw: wszyscy budujący pewnie odwrotnie :) )

Meb

Sodoma i gomora. Jak właśnie sprzątnąłem garaż, jak Murzynek Bambo wyglądam, jeszcze tylko worki ze śmieciami wywieźć.

Piosenka dla pracowników budowlanych: IDŹ PRECZ.

Mam tak samo, właśnie dzisiaj pochlapali mi wylewką samopoziomująca kaloryfer za 1300 zł, pod moim okiem. Znaczy się jak byłem, to delikatnie rozprowadzał, ale w pewnym momencie wyszedłem ... zrobię zdjęcie.

Kaloryfer powieszony w piątek, wylewkę zaczęli dużo wcześniej, przed montażem tych ozdobnych kaloryferów. dzisiaj kończyli. Ale posadzki obkleili.

Kurwicy można dostać, nawet jak łatwo będzie schodzić.

• Odpowiedzi 619
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ehh - trudno. Maja jest młodą żoną, więc ma dla kogo pisąć wiersze :lol:

No cóż poczekajmy, może inna Pani wyśle nam poemacik i puści nam oczko :lol: A przecież sporo znakomitych Pań czytuje Twój dziennik 8) Więc jest nadzieja :p

Ale ostatnio nie chcą się wpisywać w komentarze. Niemniej avatar również super.

Ja wierszy nie pisze, ani oczek nie puszczam ale zachwycam sie domem Mario i postepami wykonczeniowymi :)

Mario moi rodzice maja tez M08 i tez sa na takim etapie jak Ty wiec obserwuje bacznie co u Ciebie.

Czym tu się zachwycać, taki sam jak każdy inny M08. No może dachówka ładna, ale to przecież rzecz gustu. Trudno mówić o postępach wykończeniowych, raczej zastojach wprowadzanych przez zastępy wykonawców i niezdecydowanie żony.

zastoje zastoje, ... a mój stolarz znów nie przyjechał. :-?

Dobre chociaż to, że wiedziałem że nie przyjedzie.

Może będzie w poniedziałek a może we wtorek :) :) śmiać mi sie chce.

gdybym nie wiedział że każdy następny stolarz da mi termin za miesiąc to już bym z gościem nie gadał.

meb

zastoje zastoje, ... a mój stolarz znów nie przyjechał. :-?

Dobre chociaż to, że wiedziałem że nie przyjedzie.

Może będzie w poniedziałek a może we wtorek :) :) śmiać mi sie chce.

gdybym nie wiedział że każdy następny stolarz da mi termin za miesiąc to już bym z gościem nie gadał.

meb

Słuchaj, może to ten sam co u mnie jest, bo dzisiaj zaczął robotę. Skończy w sobotę, być moze w poniedziałek będzie jeszcze coś do zrobienia. Niejaki pan Darek.

Widzę, że Ktoś się za mną stęsknił :D

Do Krakowa zapraszam w imieniu Krakowa - cudowne miasto :) Zwłaszcza modny jest teraz Kazimierz, który roi się od knajpek. Co powiecie na: pyszną latte

http://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/MOJE/latte.jpg

i słodkiego Hiszpana

http://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/MOJE/10_hiszpan.jpg

Mam nadzieję, że kiedyś będę mogła zaprosić na plac moich zmagań budowlanych!!

Pozdrawiam :)

• 3 weeks później...

40006 odsłon - Sobota Mar 01, 2008 11:10 am

To Wy tu jeszcze zaglądacie?

Idziemy dzisiaj sprzątać, może odpalimy kominek ....

Budowa to droga przez mękę, nie jest to zajęcie dla pracujących w reżimie 5x>8. Jak człowiek ma zaplanowany urlop to ekipy budowlane wystawiają do wiatru.

Bądź wolnym, dopiero buduj dom.

ja jestem dopiero na etapie wyboru projektu; potrafisz zachęcić do dalszego działania :)

Od pewnego czasu moje zdanie na temat domu, który wybudowałem jest niezmienne. Oczywiście się staramy, żeby w środku było jak najfajniej, na tyle na ile nam starczy pieniędzy, zapału i etnuzjazmu.

Niemniej wg mnie sam M08 to przerost formy nad treścią i walorami użytkowymi. Dlaczego mam udawać, że myślę inaczej.

40006 odsłon - Sobota Mar 01, 2008 11:10 am

To Wy tu jeszcze zaglądacie?

Idziemy dzisiaj sprzątać, może odpalimy kominek ....

Budowa to droga przez mękę, nie jest to zajęcie dla pracujących w reżimie 5x>8. Jak człowiek ma zaplanowany urlop to ekipy budowlane wystawiają do wiatru.

Bądź wolnym, dopiero buduj dom.

ja jestem dopiero na etapie wyboru projektu; potrafisz zachęcić do dalszego działania :)

Kominek - super :)

Dziękuję. Ciężko było znaleźć kompromis, ale jest taki jak potrzeba, prosty, ascetyczny. Bardzo się nam podoba.

I zaczyna przypiekać. Jak dzisiaj wieczorem poszedłem sprawdzić okna czy są zamknięte to jak ten os... siedziałem, patrzyłem i było fajnie.

Koleżanka żony jak była na budowie to początkowo go nie zauważyła.

Kominek - super :)

Dziękuję. Ciężko było znaleźć kompromis, ale jest taki jak potrzeba, prosty, ascetyczny. Bardzo się nam podoba.

I zaczyna przypiekać. Jak dzisiaj wieczorem poszedłem sprawdzić okna czy są zamknięte to jak ten os... siedziałem, patrzyłem i było fajnie.

Koleżanka żony jak była na budowie to początkowo go nie zauważyła.

Ja tez moge sie tak siedzić i lampić , lampić, lampić.......... a kominek jest bardzo fajny , bo taki ... minimalistyczny. Bardzo ładny.