mario_pa 02.03.2008 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Rety, dopiero teraz zerknęłam na zdjęcia kominka. Piękny ten ogień! Jestem ciekawa, jak wyjdzie Wam aranż całości.... Kominek wprowadza baaardzo obiecujące klimaty Całość zakończy się bankructwem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 02.03.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Całość zakończy się bankructwem !!! I w ten optymistyczny akcent jestem w stanie uwierzyć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 02.03.2008 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Całość zakończy się bankructwem !!! I w ten optymistyczny akcent jestem w stanie uwierzyć!!! Już ledwo sapie, już ledwo zipie ... a jeszcze .... Jako akcent optymizmu - mamy jeszcze niespłacony w całości KREDYT, ale na szczęście też mamy nic nie sprzedane. Ale trzeba będzie kilka rzeczy zkeszować - czas o tym myśleć. To mnie podtrzymuje na finansowym duchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 03.03.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Słuchaj, może to ten sam co u mnie jest, bo dzisiaj zaczął robotę. Skończy w sobotę, być moze w poniedziałek będzie jeszcze coś do zrobienia. Niejaki pan Darek. Mój to chyba ma Edek czy Władek na imię czy jakoś tak. schody widzę już masz skończone. Fajne. Ja postanowiłem zrobić bez frontów. same trepy. i już je prawie miałem ale ... ... Po wielu próbach i zapowiedziach stolarz dotarł na budowę z miesięcznym opóźnieniem. Nie mogłem się z nim zobaczyć rano jak przyjechał wiec pojechałem dopiero wieczorem. Przez dzień gość już sprawnie zainstalował większość trepów. Schody OK szkoda, że kolor zupełnie inny niż dałem na wzór. I nie to żebym sie czepiał do różnicy w odcieniach. Ja chciałem ciemny brąz a jemu wyszła ciemna wiśnia. Liczył że jak już są zamontowane to się zgodzę. Hasło dnia jednak brzmiało zrywaj i wy....., no może łagodniej bo ja niespotykanie spokojny człowiek jestem . W każdym razie zrywaj i nie wracaj bez dobrego koloru. Ciekaw jestem kiedy teraz przyjedzie? Miał być jutro, ale wiem, że nie będzie. - podobno ma przysłać jeden trep na próbę w nowym kolorze. Podkręciłem parametry cierpliwości i czekam... Jakie poręcze będziesz miał do swoich schodów ? Ja bym chciał drewnianą ciemnobrązową poręcz, srebrne słupki i wypełnienie matowym szkłem czy pleksi. Czujesz, że nadchodzi koniec ? Czas rozejrzeć sie na nową działką hehe i zacząć proces od nowa hehe Pozdro Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 03.03.2008 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Słuchaj, może to ten sam co u mnie jest, bo dzisiaj zaczął robotę. Skończy w sobotę, być moze w poniedziałek będzie jeszcze coś do zrobienia. Niejaki pan Darek. Mój to chyba ma Edek czy Władek na imię czy jakoś tak. schody widzę już masz skończone. Fajne. Jakie poręcze będziesz miał do swoich schodów ? Ja bym chciał drewnianą ciemnobrązową poręcz, srebrne słupki i wypełnienie matowym szkłem czy pleksi. Czujesz, że nadchodzi koniec ? Czas rozejrzeć sie na nową działką hehe i zacząć proces od nowa hehe Pozdro Meb Schody są do poprawienia, pytanie czy zrobi to dobrowolnie? Balustrada ma być metalowa, ale nie wiem jaka. Nie moja "działka". Koniec - jeszcze długa droga ... już wchodzę na debet, a miesiąc się właśnie zaczął. Więc ograniczam zakupy Już 4 mies. czekam na zwrot VAT >16K. Trzeba zaczął skutecznie keszować mieszkanie i garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 04.03.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 czy dobrowolnie ? Nie ma innego wyjścia. Nie dałem mu ani grosza, wiec jeżeli chce cokolwiek zarobić to musi zrobić. Ja tracę jedynie czas, a on ponosi koszty. Komu powinno bardziej zależeć na wykonaniu pracy ? w sumie to złe pytanie w tym kraju jest wszystko możliwe. debet to ostatnio standard, a dzisiaj jeszcze oddałem fure na przegląd. z 3 koła pęknie. Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 04.03.2008 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 czy dobrowolnie ? Nie ma innego wyjścia. Nie dałem mu ani grosza, wiec jeżeli chce cokolwiek zarobić to musi zrobić. Ja tracę jedynie czas, a on ponosi koszty. Komu powinno bardziej zależeć na wykonaniu pracy ? w sumie to złe pytanie w tym kraju jest wszystko możliwe. debet to ostatnio standard, a dzisiaj jeszcze oddałem fure na przegląd. z 3 koła pęknie. Meb Z tym dobrowolnie to myślałem o sobie . Dopiero po fakcie dopatrzyłem się pewnych rzeczy. Podoba mi się ta dyskusja o kosztach, oj będą płakać bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 04.03.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 dobrowolnie - nie skumałem. co do kosztów - fakt dyskus fajny. co śmieszne przypominam sobie że ja się łudziłem że kredyt to mi jeszcze na meble starczy , Pzdr Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 05.03.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 dobrowolnie - nie skumałem. co do kosztów - fakt dyskus fajny. co śmieszne przypominam sobie że ja się łudziłem że kredyt to mi jeszcze na meble starczy , Pzdr Meb Ale chopaki wredne jesteście, oj wredne Oj nieładnie, nieładnie..... :D A tak poważnie to wasze komentarze studzą mnie bardzo w różnych zapędach i już mobilizują do szukania dodatkowych środków. Może dzięki temu nie zbankrutujemy Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 05.03.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 ja się łudziłem że kredyt to mi jeszcze na meble starczy , Meb, kawalarz z Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 05.03.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Kiedy ja prawdę mówię. Byłem tak przekonany, że uda mi sie pooszczędzać, cały domek za 300 postawie, a reszta na meble wystarczy. Tak było na początku ... potem był chaos. Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 05.03.2008 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Kiedy ja prawdę mówię. Byłem tak przekonany, że uda mi sie pooszczędzać, cały domek za 300 postawie, a reszta na meble wystarczy. Tak było na początku ... potem był chaos. Meb A na koniec człowiek ma wizję o LCD i fajnym uchwycie na TV, a tu mu rachunek 1900 zł za energię przychodzii i wizja na pojedyncze pixele się rozpada, wydzielając ocean negatywnej energii !@#1QW!A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 05.03.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 z tym rachunkiem to pojechałeś.....!!!! Ja jestem ciekawa, ile zaśpiewa pan od kun. To też zabawa z gatunku nieplanowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 06.03.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Wcale nie pojechał mój pierwszy rachunek za energie opiewał na 1547 zł. kolejne średnio 300-500. Mario ws TV i uchwytu - dokładnie mam tak samo. Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 06.03.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Imponujące te rachunki Jestem ciekawa, kto z nas pobije rekord.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 06.03.2008 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Wcale nie pojechał mój pierwszy rachunek za energie opiewał na 1547 zł. kolejne średnio 300-500. Mario ws TV i uchwytu - dokładnie mam tak samo. Meb Mój pierwszy to 900 - za 7 miesięcy kwiecień - listopad Kolejny to 1900 za 3 miesiące. Brr strach pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 08.03.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Mario_pa, pięknie tam u Ciebie! Podłoga = marzenie, łazienka też super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 09.03.2008 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Mario_pa, pięknie tam u Ciebie! Podłoga = marzenie, łazienka też super! Tylko ta podłoga jest "pływającą", chodząc po niej stuka, jakby koty biegały . A ta łazienka to tylko WC - najładniejsza kolorystyka płytek spośród wszystkich, najbardziej "żywa" - w końcu to mój wybór. Foto-nieudolny montaż WC. http://republika.pl/gabm_pachoccy/images/WC-bestofshow.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 13.03.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Mario_p, Właśnie dopiero teraz dojrzałam, że ty przesunąłeś ścianę w stronę tarasu, ale nie przesuwałeś komina. Czy mi się tylko coś myli. Jak patrzę na Twoje zdjęcia to aż się cieszę, że tak fajnie to wygląda Zrobiła się z tego część dzienna a nie tylko korytarz. Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 13.03.2008 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Mario_p, Właśnie dopiero teraz dojrzałam, że ty przesunąłeś ścianę w stronę tarasu, ale nie przesuwałeś komina. Czy mi się tylko coś myli. Jak patrzę na Twoje zdjęcia to aż się cieszę, że tak fajnie to wygląda Zrobiła się z tego część dzienna a nie tylko korytarz. Tamtu Na wysokości komina jest zabudowa z G-K i wygląda to tak, jakby komin był szerszy. Widać to jak się popatrzy na wczesniejsze zdjęcia, szczególnie z grudnia jak był robiony kominek. http://republika.pl/gabm_pachoccy/images/zdj2.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts