Meb 15.03.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Mario,my też mamy Berker kwadrat biały ( optymalny design za rozsądne pieniądze ). podobny fiolecik mam pociągnięty w sypialni. To chyba pokazuje albo ograniczenia rynku albo niekontrolowaną telepatię Pozdro Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 15.03.2008 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Mario,my też mamy Berker kwadrat biały ( optymalny design za rozsądne pieniądze ). podobny fiolecik mam pociągnięty w sypialni. To chyba pokazuje albo ograniczenia rynku albo niekontrolowaną telepatię Pozdro Meb My wszędzie mamy beż, zwykle jest to B.Kwadrat. Na dole w gabinecie ma być mocne bordo, a w sypialni malina. Zdjęcia są marne, robione telefonem, na forum wystarczą. Optymalne cenowe nie są tylko gniazdka RVT-SAT, LAN i głośnikowe. Troche ich będzie. Mam trochę tych kabli w ścianach. Na koniec sobie zrobię vi-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 21.03.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Mario_p, Właśnie dopiero teraz dojrzałam, że ty przesunąłeś ścianę w stronę tarasu, ale nie przesuwałeś komina. Czy mi się tylko coś myli. Jak patrzę na Twoje zdjęcia to aż się cieszę, że tak fajnie to wygląda Zrobiła się z tego część dzienna a nie tylko korytarz. Tamtu Na wysokości komina jest zabudowa z G-K i wygląda to tak, jakby komin był szerszy. Widać to jak się popatrzy na wczesniejsze zdjęcia, szczególnie z grudnia jak był robiony kominek. Dzięki. Znowu wyszłam na blondynkę Tyle razy oglądałam twoje zdjęcia stanu surowego, a jednak zapomniałam. Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 21.03.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 http://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/1kopia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 21.03.2008 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 http://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/1kopia.jpg Dziękuję za pamięć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 29.03.2008 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Na wysokości komina jest zabudowa z G-K i wygląda to tak, jakby komin był szerszy. Widać to jak się popatrzy na wczesniejsze zdjęcia, szczególnie z grudnia jak był robiony kominek. Dzięki za odpowiedź, choć moją piszę po raz drugi. Nie wiem jak to się stało, ale napisałam przed świętami a jej tutaj nie ma. Oczywiście powinnam dojść do tej zabudowy, bo wg zdjęć twojego stanu surowego coś tam sobie wyznaczała. Skleroza nie boli, ale potem .... Tak czy siak - wielkie dzieki. Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 29.03.2008 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Dzięki za odpowiedź, choć moją piszę po raz drugi. Nie wiem jak to się stało, ale napisałam przed świętami a jej tutaj nie ma. Oczywiście powinnam dojść do tej zabudowy, bo wg zdjęć twojego stanu surowego coś tam sobie wyznaczała. Skleroza nie boli, ale potem .... Tak czy siak - wielkie dzieki. Tamtu Jest, jest, trochę wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 30.03.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Mario_pa, bardzo przystojne te Twoje drzwi! A jakie kolory wnętrz do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 31.03.2008 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 44445 - Pon Mar 31, 2008 15:18 pmWowka - prawie jak z Adasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 06.04.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Nie dość, że blondynka to jeszcze ślepa .... Ładne drzwi, choć akurat my preferujemy z szybkami. No ale to jest kwestia gustu Właśnie wertuję dzienniki i wątek o budowie M08. Dobrze, że mam w zasięgu ręki kieliszek wina to jakoś to znoszę Kruffa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 06.04.2008 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Dobrze, że mam w zasięgu ręki kieliszek wina to jakoś to znoszę To co tak źle znosisz? Ja też wolałbym z szybami, ale tak naprawdę to ... chrzanię to. To nie jest dom moich marzeń, nie ukrywam .... kosztowny przerost formy zewnętrznej ... można byłoby wykorzystać na wyższy standard w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanowi_ 06.04.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 dzisiaj bardzo dużo naczytałam się o waszych pomysłach, zmianach... i trochę już się w tym pogubiłam kto, co..... Czy ty zmiejszyłeś taras ? jeżeli tak to o ile? pozdrawiamiwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 06.04.2008 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 dzisiaj bardzo dużo naczytałam się o waszych pomysłach, zmianach... i trochę już się w tym pogubiłam kto, co..... Czy ty zmiejszyłeś taras ? jeżeli tak to o ile? pozdrawiam iwona Zmniejszałem, jest przesunięty o 1,20 m. Hol nasz ma ok. 3,60 m szerokości - standardowo to 2,40 czy 2,50 http://republika.pl/gabm_pachoccy/images/gres1.JPG Normalnie kończyłby się w tym miejscu, gdzie stoi rolka papieru. Patrząc z drugiej strony (od salonu) ściana tarasu normalnie kończyłaby się na połowie tego otworu w oddali. Czyli kicha. http://republika.pl/gabm_pachoccy/images/gres3.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 07.04.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Dobrze, że mam w zasięgu ręki kieliszek wina to jakoś to znoszę To co tak źle znosisz? Ja też wolałbym z szybami, ale tak naprawdę to ... chrzanię to. To nie jest dom moich marzeń, nie ukrywam .... kosztowny przerost formy zewnętrznej ... można byłoby wykorzystać na wyższy standard w środku. To chyba było to wino ) Siedziałam nad kosztorysem i se kalkulowałam. A że mnie głowa rozbolała. I te kalkulacje robię tak z pod palca. Gdybym na ten etap brała kredyt, to musiałabym pewnie jakoś lepiej to zrobić, a tak to mieszam i mieszam w excelu. Najgorsze jest to, że ja ze względu na wykonywany zawód i we krwi mam liczenie i nie jestem w stanie żyć bez kosztorysu, do tego wykonania i wariancji. Już nawet mam tabelki z tytułami kolumn: budget, forecast, actual, var. Niektórzy twierdzą, że normalna to ja nie jestem Podrzucę to co wymodziłam i będę miała nadzieję na krytyczną ocenę A co do kosztów budowy - to wiesz jakie mam zdanie Teraz być może bym wybrała inny projekt - właśnie ze względu na koszty, ale cały czas pocieszam się, że dom w stanie deweloperskim będzie kosztował sporo mniej niż nasze obecne 3-pokojowe mieszkanie. (tak, tak - ceny w W-wie są chore). Staram się jeszcze widzieć jasne strony - przynajmniej na razie Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 07.04.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 A tak btw to kominek jest wysunięty dlatego, że była taka koncepcja czy dlatego, że ewentualne TV na ścianę by się nie zmieściło? A hol wygląda super Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 07.04.2008 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Już nawet mam tabelki z tytułami kolumn: budget, forecast, actual, var. Niektórzy twierdzą, że normalna to ja nie jestem Tamtu Normalni raczej nie są ci co robią inaczej. Ja już przestałem kontrolować i jest jak jest. A tak btw to kominek jest wysunięty dlatego, że była taka koncepcja czy dlatego, że ewentualne TV na ścianę by się nie zmieściło? Nie chcieliśmy kominka nadmiernie wysuniętego na salon. Za bardzo by się zmniejszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 20.04.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Fajny ten projekt! Bardzo elegancki, taki.... okrągły Mam nadzieję, że legenda do niego jest bardziej czytelna. Poproszę zdjęcia z realizacji w realu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 20.04.2008 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Fajny ten projekt! Bardzo elegancki, taki.... okrągły Mam nadzieję, że legenda do niego jest bardziej czytelna. Poproszę zdjęcia z realizacji w realu! Legenda - coś tam widać , w szczególności nazwy roślin. Wrzuciłem trochę nowych informacji, żeby się przypomnieć że żyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 23.04.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Mario_pa, a Żonka doprecyzowała, które święta???? My mamy deadline na koniec sierpnia, a: kafelki do jednej z łazienek zgubione, a dach częściowo (razem z wełną) zaczynają przekładać jutro... Ducha nie gaście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 24.04.2008 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Oj, Mario ty to wymajający jesteś. Chciałbyś żeby urząd skarbowy stał frontem do petenta? O przepraszam, raz stał, bo poszła tam moja rodzicielka (ma kobieta w zwyczaju czytać dokładnie podstawę prawną zanim coś zrobi) i po kilkunastu minutach panie stały "frontem" Kobieta jest specjalistką od proszenia (często na piśmie) o wskazanie podstawy prawnej lub dokładnego wskazania paragrafu na podstawie którego pani twierdzi, że ona nie ma racji. No ale to jest stara wyjadaczka, nauczona w socjalizmie jak sobie radzić A tak poważnie - to za chwilę się to skończy i zapomnisz. Ogródek masz fajny. Nie ważne, że dopiero na papierze, ale niedługo zacznie się realizować. No i pomyśl z dziką satysfakcją, że są tacy jak ja - co dopiero zaczynają. Będzie cyrk W pracy już mi ustawili skarbonkę na pieniążki za wypowiedzenie nieparlamentarnych słów Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts