Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik mario_pa - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 619
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i właśnie ta opowieść o US uświadomiła mi, że nasze kochane państwo jednak jakieś pieniądze odda (zapomniałam o tym). Wiadomo, że u każdego jest co innego ale jaki to jest rząd wielkości - tak na "oko"?

Tamtu

Odda Ci z przyjemnością ;).

Aktualny limit to ok. 24 tys. złotych.

Odda Ci z przyjemnością ;).

Aktualny limit to ok. 24 tys. złotych.

No to rzeczywiście można sobie zaszaleć. Dużo to ja się nie pomyliłam - dzisiejszy szacunek z grubego palca i z sufitu - 20 tys :wink:

No i tu kolejne pytanie (nie szperałam jeszcze w przepisach) - jeśli oczywiście można :)

Ten limit jest na budowę, czy na inwestora (oczywiście gdy inwestorzy to obcy ludzie)?

Tamtu

Mario zlituj sie, taka ładna łazienka a takie malutkie zdjecia.

wrzuc wieksze plissssss

Wiesz, staram się być już nieco bardziej powściągliwy w zamieszczaniu zdjęć na forum, ale jeszcze zrobię wyjątek ;). Nowe wymairy x 2.

Mario, pieknie u Was. my od 6 maja zamieszkamy w M08 moich rodzicow i tez nie mam zamiaru sprzedawac ich prywatnosci, ale jakas fotke łazienki w piatek wrzuce (najpierw je wysprzatam porzadnie).

dzieki za zdjecia.

No brachu - jest super!J

A jakieś podknięcia, na które zwróciłbyś naszą uwagę na tym etapie?

Największe potknięcie - wziąłbym inny bardziej rozsądny projekt :lol: zostałoby na nierozsądne 220KM w garażu.

Natomiast serio-serio, główne założenie - nikomu nie ufać. Nawet własnej żonie, jesli nie jest należycie zaangażowana, dezorganizuje prace na budowie.

Pilnować układania płytek, zwyczajowy brak wyobrażni estetycznej.

Mierzyć zamiary na siły, nie tylko finansowe, również czasowe.

Rozbrajają mnie ludzie, odwiedzający nasz, zauroczeni wyglądem zewnętrznym domu i myślący naiwnie, że 400 tys. wystarczy na całe M08, zapominający że mieszka się w środku.

Otrzeżwienie przyjdzie za późno, łatwiej przypilnować budowy za 400 niż za 600-700.