anjamen 27.04.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Mario czy ten 29 kwiecien to juz koniec i ani slowa wiecej?Kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 27.04.2008 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Mario czy ten 29 kwiecien to juz koniec i ani slowa wiecej? Kiedy przeprowadzka? Od jutra urlop, zwyczajowo wtedy słowa nie pisze. Przeprowadzka - wkrótce. Wyprowadzka - wcześniej. Zostały do zrobienia kotłownia i kuchnia, ten cholerny gaz nas wstrzymywał. Nie można było ruszyć kotłowni nie wiedząc czy będzie gaz. Mija rok odkąd odebrałem warunki technicze ... chory kraj. Jak się przeprowadzimy to o budowie nie napiszę już słowa, pozostanie ogród. A rozumiesz jak to jest ze zdjęciami - i tak za dużo "gadam". Czas na zacieranie śladów i zamykanie drzwi. Wczoraj byli zwiedzający - ale już ostatni. Czas na rodzinę i dobrych znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 27.04.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Mario czy ten 29 kwiecien to juz koniec i ani slowa wiecej? Kiedy przeprowadzka? Od jutra urlop, zwyczajowo wtedy słowa nie pisze. Przeprowadzka - wkrótce. Wyprowadzka - wcześniej. Zostały do zrobienia kotłownia i kuchnia, ten cholerny gaz nas wstrzymywał. Nie można było ruszyć kotłowni nie wiedząc czy będzie gaz. Mija rok odkąd odebrałem warunki technicze ... chory kraj. Jak się przeprowadzimy to o budowie nie napiszę już słowa, pozostanie ogród. A rozumiesz jak to jest ze zdjęciami - i tak za dużo "gadam". Czas na zacieranie śladów. Zazdroszcze urlopu, ogrod (nastepne 100 tys) , zdjecia (mimo ze zawsze mile widziane) rozumiem i popieram. Miłego urlopu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 27.04.2008 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Zazdroszcze urlopu, ogrod (nastepne 100 tys) , zdjecia (mimo ze zawsze mile widziane) rozumiem i popieram. Miłego urlopu! Urlop to mus na wyprowadzkę. Ogrody nie planujemy z takim rozmachem, szkoda kasy, choć zbiornik na deszczówkę już mamy. Nieopatrznie ostatnio wypompowałem całą wodę, spodziewając się wiekszych opadów deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 27.04.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Ludziska, błagam. Na dodatek jeszcze Mario_pa mnie dołuje swoim odejściem... Ja rozumiem, że koszt jest gigantyczny, ale przy takich założeniach, to generalnie -pistolet do skroni i samobójstwo (ups, przepraszam, mogą być problemy z kredytem i jego ubezpieczeniem). 100 tys. na ogród????? Tak, przy założeniu, że drzewka orientalne sadzimy. Albo doliczamy koszt płotu. Miejcie litość nad ludziskami, którzy dopiero przymierzają się do budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 27.04.2008 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Ludziska, błagam. Na dodatek jeszcze Mario_pa mnie dołuje swoim odejściem... Ja rozumiem, że koszt jest gigantyczny, ale przy takich założeniach, to generalnie -pistolet do skroni i samobójstwo (ups, przepraszam, mogą być problemy z kredytem i jego ubezpieczeniem). 100 tys. na ogród????? Tak, przy założeniu, że drzewka orientalne sadzimy. Albo doliczamy koszt płotu. Miejcie litość nad ludziskami, którzy dopiero przymierzają się do budowy... Będę tak jak dzisiaj, jak zły duszek, straszył po komentarzach. Apropos ogrodu: 9000 zł - orientacyjny koszt nawodnienia wg projektu, ok. 4000 zł - zbiornik,wykop, odprowadzenie z rynien, porządki i tu nie mogę znaleźć kwoty za krzewy i robotę tego naszegp projektu - może 17.000 (ziemia, rozprowadzenie, krzewy, etc...) Wychodzi ok. 30 000. A wyobraźcie sobie, że good bye cellulite działa, a moja niewierna żonka uwierzyła bo zobaczyła na swoich zgrabnych nóżkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 02.05.2008 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Ewakuacja trwa od poniedziałku. Mieszkanie odnowione. Większość gratów już w domu. Siedzimy u teściowej i robimy porządki w domu i na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 02.05.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Z tymi porządkami to w ogóle jakaś paranoja. My cały czas sprzątamy. Zaczęliśmy 2 tygodnie przed przeprowadzką (korzystając z fachowej ukraińskiej siły roboczej ) i do dzisiaj cały czas coś sprzątamy.A o garażu nie wspomnę bo tam się wejść nie da. Tak apropo to trochę metrów do sprzątania jest. Mieszkanko odkurzałem w 15 minut tutaj muszę sobie z godzinkę zarezerwować. Meb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 08.05.2008 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Taką razą nie pozostaje mi nic innego jak podziękować - za wszystkie rady i studzenie niektórych zapałów Dach zmieniony, koszty zweryfikowane No i oczywiście miłego mieszkania w nowym domku Powodzenia !!!!! Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 09.05.2008 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Jeszcze nie mieszkam, ale dziękuję. Ja tu jeszcze wrócę. I spacyfikuję niektórych budujących.BTW: kiedyś mówili na mnie Pacy. Po latach nabiera nowego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 15.05.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Jeszcze nie mieszkam, ale dziękuję. Ja tu jeszcze wrócę. I spacyfikuję niektórych budujących. BTW: kiedyś mówili na mnie Pacy. Po latach nabiera nowego znaczenia. Możesz nie mieć kogo, bo domy wg tego projektu "się budują" (wiem to z otrzymywanej korespondencji), ale widać nikt już nie chce się wychylać i pisać w głównym wątku. Ja się tam cieszę z M08, choć widzę mankamenty - po prostu jestem urodzoną optymistką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 15.05.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 moi drodzy posiadacze M08, czy jestescie zadowoleni z salonu. jak dla mnie to on taki delikatnie mowiac przymaławy....jak macie porozstawiane meble?, bo jak wpakowalismy tam sofe i 2 fotele (fakt dosc duze) to wyladowaly prawie na kominku.bede wdzieczna za zdjecia urzadzonego salonu.poza tym M08 jest bardzo wygodny i komfortowy 9mieszkamy juz prawie 2 tygodnie).Pozdrawiam Was ciepłoania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 15.05.2008 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Możesz nie mieć kogo, bo domy wg tego projektu "się budują" (wiem to z otrzymywanej korespondencji), ale widać nikt już nie chce się wychylać i pisać w głównym wątku. Tak naprawdę to nie mam takiego zamiaru , trzeba zostawić budujących w spokoju, myślę że ciekawe pomysły będą się pojawiać. Można zrobić ranking ciekawych pomysłów . Ja zgłoszę swój kominek . Miarą popularności jest liczba osób, które nas odwiedziły ................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 16.05.2008 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Możesz nie mieć kogo, bo domy wg tego projektu "się budują" (wiem to z otrzymywanej korespondencji), ale widać nikt już nie chce się wychylać i pisać w głównym wątku. Tak naprawdę to nie mam takiego zamiaru , trzeba zostawić budujących w spokoju, myślę że ciekawe pomysły będą się pojawiać. Można zrobić ranking ciekawych pomysłów . Ja zgłoszę swój kominek . Miarą popularności jest liczba osób, które nas odwiedziły ................. Myśmy zmienili na dole wszystkie okna. Jak już będą mury to pokażę zdjęcia. Na razie sama się boję co z tego wyniknie Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 22.05.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Mnie Twój brak konsekwencji baaardzo ucieszył. Mówię oczywiście o forum, nie o przeprowadzce... Jest szansa, że jesienią załapiemy się jeszcze na okres "parapetówkowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 22.05.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Ale pięknie!! Kominek cudo ,rewelacyjny wkład.Też taki chciałam Życzę powodzenia i i czekam na dalsze zdjącia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 23.05.2008 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Mnie Twój brak konsekwencji baaardzo ucieszył. Mówię oczywiście o forum, nie o przeprowadzce... Jest szansa, że jesienią załapiemy się jeszcze na okres "parapetówkowy" O nie nie nie, załapiecie się jeszcze w lecie, tylko musicie być otwarci na taką propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 23.05.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 załapiecie się jeszcze w lecie, tylko musicie być otwarci na taką propozycję. Na takie propozycje to generalnie - jesteśmy otwarci jak rany na wojnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 24.05.2008 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Ale pięknie!! Kominek cudo ,rewelacyjny wkład.Też taki chciałam Życzę powodzenia i i czekam na dalsze zdjącia. Tylko, że przez te cuda nie będzie na ruchome cuda czyli meble. NIestety nowe zdjęcia to tak już niechętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 25.05.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Mario, a odpowiednio duża lodówka na piwo dla kibica jest????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts