mario_pa 31.07.2006 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Dzięki za zdjęcia. Faktycznie domek robi wrażenia sporego. W weekend wytyczyłem go sobie na działce żeby porównać do Twoich zdjęć (wym. dz. mam nieregularne ok 31x39x31x35). Nie powiem spory. Ale jeszcze trochę terenu zostaje. Dodatkowo także mam nachylenie terenu i od strony tarasu będę musiał podsypać. Jak zakończysz parter to chętnie podjadę na chwilę i popodziwiam. Meb Zapraszam, jeszcze z 1.5-2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 31.07.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 dzięki za odpowiedź. No właśnie, tak jak piszesz sporo jeszcze zależy od WZiZ, a jeszcze tego nie mamy. No zobaczymy. A jeśli będziemy bliscy decyzji, to z chęcią przejedziemy się. Dzięki! ale pewnie wszystko to jeszcze potrwa, ale to tym lepiej, bo wy już bedziecie jeszcze bardziej zaawansowani! nasza działka wygląda na płaską, ale taki spadek jak ty móiwsz 40 cm, to chyba gołym okiem ciężko zauwazyc więc kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 31.07.2006 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 dzięki za odpowiedź. No właśnie, tak jak piszesz sporo jeszcze zależy od WZiZ, a jeszcze tego nie mamy. No zobaczymy. A jeśli będziemy bliscy decyzji, to z chęcią przejedziemy się. Dzięki! ale pewnie wszystko to jeszcze potrwa, ale to tym lepiej, bo wy już bedziecie jeszcze bardziej zaawansowani! nasza działka wygląda na płaską, ale taki spadek jak ty móiwsz 40 cm, to chyba gołym okiem ciężko zauwazyc więc kto wie. Na moje oko było 15-20 cm a wyszło 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 01.08.2006 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 A apropos, wymiarów działki, o które pytałam, to u nas of frontu czyli szerokość działki ma 34 a działka jest głęboka na 26,7. No i dom miałby stać elewacją przednią do frontu. O to dużo dużo lepiej. Taki dom lepiej powinien się prezentować na prostokątnej działce o znacznej różnicy w długości boków. Dłuższa pespektywa. Jak się "przytulicie" do sąsiada na 4m to zostanie wam 14 m z drugiego boku. A to już niezły widok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 02.08.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 no robicie postępy!!! nie ma co, mury sie pna do góry. Zastanawiam sie, jak udaje wam się połączyć budowę z pracą zawodową, bo jakoś sama nie umiem sobie tego wyobrazić. Ja mam brata architekta (tylko bez uprawnień i on mi naniósł domek na nasza działkę (właściwie jeszcze nie jest nasza). Jak nauczę się wstawiac zdjęcia to wstawię mapkę do klubu budujących M08. My wczoraj z mężem zrobiliśmy kolejną burze mózgów na temat projektów. Wszystkie inne z muratora po kolei odpadały. Z muratora został nam tylko M08. Ja przeszukałam chyba juz wszystkie projekty dostępne w necie czy katalogach w empkiu itp. No i M08 na razie wygrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 08.08.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 mario, bo do ciebi echyba głównie kieruję prośbę, czy mógłbyś jesli to możliwe podesłac mi na priva jakiś rysunek na którym widać jak przesunęliście ścianę tarasu żeby uzyskać większą łazienkę??? też zastanawiam się nad tym rozwiązaniem i ciekawa jestem jak to schematycznie miałoby wyglądać. Jakby coś, to z góry dziekuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 09.08.2006 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 czy mógłbyś jesli to możliwe podesłac mi na priva jakiś rysunek na którym widać jak przesunęliście ścianę tarasu żeby uzyskać większą łazienkę??? Jeszcze poproszę o adres@email, bo na priva nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 10.08.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 10.08.2006 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 [email protected] Wysłałem, zamiast obrazków zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 08.09.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Mario, chciałam wziąć udział w konkursie - kto odgadnie ilość sempli. No, ale z matematyką to u mnie licho. No bo jeśli xx to 44 i 44 podstawiam jako xx to za chiny suma trzycyfrowa mi nie wychodzi. No, ale niech się inni męczą bo ja i tak za bardzo stempli teraz nie potrzebuję A tak, w ogóle to zazdroszczę postępów. I co wciąż dom wydaje ci się taki duży na działce czy już trochę przyzwyczailiście się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 08.09.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 hmmm, tyle tych stempli to chyba nie może być. A, zapomniałam napisać, żebyś zdradził szatański pomysł na poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 10.09.2006 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 I co wciąż dom wydaje ci się taki duży na działce czy już trochę przyzwyczailiście się?? I jedno i drugie. Moja żonka stwierdziła, że chyba drugi raz by go nie wybrała, .... właśnie ze względu na wielkość. Ale kto trafi i dogodzi kobietom. No chyba że .... Jeśli chodzi o pomysł na poddasze to chyba w dzienniku albo w wątku o M08 pisałem. W wolnej chwili jeszcze trochę rozwinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 14.09.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 O cholera! Jak to sie stało że nie widziałam do Twojego dziennika Komentarzy Wybacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.09.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Czytamy, czytamy... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 14.09.2006 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 O cholera! Jak to sie stało że nie widziałam do Twojego dziennika Komentarzy Nic się nie stało. Czytamy, czytamy... I to z bliskiej okolicy. Wrzuciłem w końcu nowe zdjęcia. A propos. "Nic się nie stało, Polacy nic się nie stało" - nowy hymn polskiej reprezentacji piłkarskiej i drużyn klubowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meb 15.09.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Śledzę na bieżąco. Kolejny postęp i kolejne zdjęcia - superPzdrMeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 15.09.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Poniewaz to moj pierwszy post na forum muratora, witam wszystkich i pozdrawiam !!! Mario - od lektury twojego dziennika rozpoczynam w zasadzie kazdy dzien W tym temacie pisala juz moja Druga Polowa (Smigol), my budujemy MO8L w Lesznowoli. Jestesmy na etapie poziomu "0", lada chwila zaczna rosnac mury ! Pzdr Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 15.09.2006 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Poniewaz to moj pierwszy post na forum muratora, witam wszystkich i pozdrawiam !!! Mario - od lektury twojego dziennika rozpoczynam w zasadzie kazdy dzien W tym temacie pisala juz moja Druga Polowa (Smigol), my budujemy MO8L w Lesznowoli. Jestesmy na etapie poziomu "0", lada chwila zaczna rosnac mury ! Pzdr Krzysiek No, ładnie ruszyliście. Smigol się nie chwaliła chyba . M08L - no proszę brat bliżniak/siostra bliżniaczka. U nas przerwa do połowy przyszłego tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_p 15.09.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Ruszylismy ostro, dlatego tym bardziej interesuja nas twoje postepy a zwlaszcza zdjecia z budowy. Na twoim etapie (strop) bedziemy podejrzewam za jakies 3 tygodnie, o ile nie bedzie jakiejs obsuwy (od razu odpukuje - puk, puk). Poki co cieszymy sie ze zakonczyl sie pierwszy etap budowy, bo pochlonal mnostwo kasy, a efektow po obsypaniu fundamentow jakos specjalnie nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 15.09.2006 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Ruszylismy ostro, dlatego tym bardziej interesuja nas twoje postepy a zwlaszcza zdjecia z budowy. Na twoim etapie (strop) bedziemy podejrzewam za jakies 3 tygodnie, o ile nie bedzie jakiejs obsuwy (od razu odpukuje - puk, puk). Poki co cieszymy sie ze zakonczyl sie pierwszy etap budowy, bo pochlonal mnostwo kasy, a efektow po obsypaniu fundamentow jakos specjalnie nie widac U nas niekorzystna pogoda spowodowała obsuwę o minimum 2 tygodnie. I jeszcze dodatkowo doszedł tydzień z 15 sierpnia, gdzie majster miał odległe wesele itd. Z czego robiliście fundamant skoro pochłonął mnóstwo kasy? Czyżby piwnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts