Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik mario_pa - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 619
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mario, czy mógłbyś mi na priva wyslać hasło do tego pliku excela z wstępna wyceną, plisss :) na [email protected]

jeszcze mam takie pytanie - czy robiłeś fundmenty lane czu z bloczków, bo jakoś nie doczytałam tego i teraz sie zastanawiam.

Hasła nie pamiętam :( , muszę chyba poprosić tych którym wysyłałem hasło. Właśnie, może masz go gdzieś w mailach.

Niestety nie mam czasu na bieżącą aktualizację excela. Chyba stracę rachubę w kosztach, szczególnie w rzeczach bez rachunku (piach, żwir).

Fundament lany w gruncie - szerokość 40 cm, głębokość min. 120 cm. O fundamencie pisałem mało, może w zimie uzupełnię dziennik dodatkowym opisem i zdjęciami. Teraz nie mam czasu, jak również chęci mi brak.

Mario,

dzieki za info o schodach, na zdjeciach nie wydaja mi sie ciasne, ale na wszelki wypadek wyciagniemy jednak chyba te dwa stopnie do przodu.

P.S. na budowie mamy tylko 1000 pustakow stropowych - na twoja odpowiedzialnosc :)

Przypilnujcie, żeby dobrze je wymierzył, najlepiej to zróbcie nawet odręczny rysunek schodów na wzór tego co jest projekcie. Możecie trochę wydłużyć stopień/ zmniejszyć jego wysokość.

> 1000 pustaków.

Moją odpowiedzialność :wink: , nam zostało jeszcze ok. 10 sztuk. Możecie je nawet zabrać - oddam za darmo. U nas żaden nie pękł przy wylewaniu, ale bądźcie na to przygotowani, warto mieć pod ręką jakiś zapas. Za każde 5 szt. powyżej 10, które zostaną, wnioskuje o 2 piwa :wink: , które będziemy mogli wypić np. na naszym tarasie. Powiem szczerze zakładam, że u was i tak zostanie co najmniej 25 sztuk, chyba że popękają.

A dlaczego, to powiem przy piwie. Mam nadzieję, że Smigol ma prawo jazdy :wink: .

Za każde 5 szt. powyżej 10, które zostaną, wnioskuje o 2 piwa :wink: , które będziemy mogli wypić np. na naszym tarasie. Powiem szczerze zakładam, że u was i tak zostanie co najmniej 25 sztuk, chyba że popękają.

A dlaczego, to powiem przy piwie. Mam nadzieję, że Smigol ma prawo jazdy :wink: .

ok, czyli wedlug twoich ostroznych obliczen mamy po 3 piwka do wypicia na tarasie w Sadzie Europy :)

Smigol poprowadzi - nie ma problemu !

By the way - chyba bylem blisko twojej dzialki - 2 lata temu Legia grala z Mazowszem nieopodal - bylem na tym meczu.

ok, czyli wedlug twoich ostroznych obliczen mamy po 3 piwka do wypicia na tarasie w Sadzie Europy :)

Smigol poprowadzi - nie ma problemu !

By the way - chyba bylem blisko twojej dzialki - 2 lata temu Legia grala z Mazowszem nieopodal - bylem na tym meczu.

Jak wziąłbym rozbieg przez całą działkę i dobrze kopnął futbolówkę z drogi to z północnym wiatrem do boiska powinna dolecieć. Raz jak paliłem gałęzie i wiatr zakręsił i zmienił kierunek to ... piłkarzyki nie mieli czym oddychać. Ale nie podczas tego meczu. :D

Jak wziąłbym rozbieg przez całą działkę i dobrze kopnął futbolówkę z drogi to z północnym wiatrem do boiska powinna dolecieć. Raz jak paliłem gałęzie i wiatr zakręsił i zmienił kierunek to ... piłkarzyki nie mieli czym oddychać. Ale nie podczas tego meczu. :D

No to rozumiem, ze po tych 3 piwkach bedzie konkurs strzalow na boisko Mazowsza :)

A tak na powaznie - to niech mi wreszcie zaleja strop, to uwierze ze skonczymy ze stanem surowym otwartym w tym roku.

No to rozumiem, ze po tych 3 piwkach bedzie konkurs strzalow na boisko Mazowsza :)

A tak na powaznie - to niech mi wreszcie zaleja strop, to uwierze ze skonczymy ze stanem surowym otwartym w tym roku.

Dzisiaj u nas wylewają wieniec pod dach. Także potem znowu tydzień przerwy. Też się p.... .

Zrobili posadzki. Na budowaniu się znają, ale rozumu do odpowiedniego planowania czynności brakuje. Pewnie dlatego, że mają ileś tam robót na łbie .

• 2 weeks później...