Magda2005 01.05.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Witam, chciałabym wystąpic o warunki przyłaczenia prądu do mojej działeczki i w ZE powiedzieli mi że mam złożyć wniosek oraz mapkę w moją działka i okolica (mapka do celów projektowych). Wszystko ok, tylko we wniosku mam wpisać miedzy innymi numer transformatora (tzw. stacja trafo) do której wg mnie mam byc przyłączona wraz z numerem kolejnym słupa Zupełnie nie wiem jak sie do tego zabrać? Skąd mam wiedzieć który transormator jest dla mojej działki odpowiedni (nie jest np. zbyt przeciążony???) po prostu rece opadają A, i druga sprawa - o ile kW wystąpić, czy np 16 kW wystarczy dla domu 180 m2 z garażem? A na czas budowy - może byc 6 kW? Poradźcie, bardzo proszę... całe szczęscie że chociaż studzienka z woda na działce... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/53073-wniosek-o-warunki-przy%C5%82%C4%85czenia-pradu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 01.05.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Witam, chciałabym wystąpic o warunki przyłaczenia prądu do mojej działeczki i w ZE powiedzieli mi że mam złożyć wniosek oraz mapkę w moją działka i okolica (mapka do celów projektowych). Wszystko ok, tylko we wniosku mam wpisać miedzy innymi numer transformatora (tzw. stacja trafo) do której wg mnie mam byc przyłączona wraz z numerem kolejnym słupa Zupełnie nie wiem jak sie do tego zabrać? Skąd mam wiedzieć który transormator jest dla mojej działki odpowiedni (nie jest np. zbyt przeciążony???) po prostu rece opadają A, i druga sprawa - o ile kW wystąpić, czy np 16 kW wystarczy dla domu 180 m2 z garażem? A na czas budowy - może byc 6 kW? Poradźcie, bardzo proszę... całe szczęscie że chociaż studzienka z woda na działce... Pozdrawiam, Witam Niestety Ja musze walczyc o wode i o prad ale na szczescie albo nie szczescie nie mam gazu czyli jedno mnie. Zatem umnie bylo tak ze do WZ potrzebowalem zpaewnienia od ZE ze przylacza mi prad i dostalem. A tak o to sie staralem ze wziolem mapke wysoksciowa z gminy za 20zl poszedlem pokazlalem gdzie chce miec prade ze intersuje mnie przylacze ziemia i pan. Za tydzien odpisali ze daja mi 11kW i przylacze powietrzne, a do budynku ziemia. Obecnie kiedy wiem ile kW potrzebuje wystapilem o warunki projektowe i jak bede ok to bede podpisywal umowe o przylacze. Jedna ze jak wystepowalem o warunki projektowe to nadmienilem ze bedzie potrzeba 14kW - a wiedzialem to od pana od ogrzewania On okresili ze do mojego domu bedzie potrzebne zapotrzebowanie 11kW max. +3kW na dodatki. Tak tez wziolem i teraz wiem ze jezeli mi braknie tych 14kW to zawsze moge jeszcze dokupic 2kW na tym samym laczu energetycznym. To chyba wszystko sprawa jest w toku. Pozdrawiam i milego weekendu Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/53073-wniosek-o-warunki-przy%C5%82%C4%85czenia-pradu/#findComment-1155579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts