Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

chciałabym wystąpic o warunki przyłaczenia prądu do mojej działeczki i w ZE powiedzieli mi że mam złożyć wniosek oraz mapkę w moją działka i okolica (mapka do celów projektowych). Wszystko ok, tylko we wniosku mam wpisać miedzy innymi numer transformatora (tzw. stacja trafo) do której wg mnie mam byc przyłączona wraz z numerem kolejnym słupa :o Zupełnie nie wiem jak sie do tego zabrać? Skąd mam wiedzieć który transormator jest dla mojej działki odpowiedni (nie jest np. zbyt przeciążony???) po prostu rece opadają :-?

A, i druga sprawa - o ile kW wystąpić, czy np 16 kW wystarczy dla domu 180 m2 z garażem?

A na czas budowy - może byc 6 kW?

Poradźcie, bardzo proszę...

całe szczęscie że chociaż studzienka z woda na działce...

Pozdrawiam,

https://forum.murator.pl/topic/53073-wniosek-o-warunki-przy%C5%82%C4%85czenia-pradu/

Witam,

chciałabym wystąpic o warunki przyłaczenia prądu do mojej działeczki i w ZE powiedzieli mi że mam złożyć wniosek oraz mapkę w moją działka i okolica (mapka do celów projektowych). Wszystko ok, tylko we wniosku mam wpisać miedzy innymi numer transformatora (tzw. stacja trafo) do której wg mnie mam byc przyłączona wraz z numerem kolejnym słupa :o Zupełnie nie wiem jak sie do tego zabrać? Skąd mam wiedzieć który transormator jest dla mojej działki odpowiedni (nie jest np. zbyt przeciążony???) po prostu rece opadają :-?

A, i druga sprawa - o ile kW wystąpić, czy np 16 kW wystarczy dla domu 180 m2 z garażem?

A na czas budowy - może byc 6 kW?

Poradźcie, bardzo proszę...

całe szczęscie że chociaż studzienka z woda na działce...

Pozdrawiam,

Witam

Niestety Ja musze walczyc o wode i o prad ale na szczescie albo nie szczescie nie mam gazu czyli jedno mnie.

Zatem umnie bylo tak ze do WZ potrzebowalem zpaewnienia od ZE ze przylacza mi prad i dostalem.

A tak o to sie staralem ze wziolem mapke wysoksciowa z gminy za 20zl poszedlem pokazlalem gdzie chce miec prade ze intersuje mnie przylacze ziemia i pan. Za tydzien odpisali ze daja mi 11kW i przylacze powietrzne, a do budynku ziemia.

Obecnie kiedy wiem ile kW potrzebuje wystapilem o warunki projektowe i jak bede ok to bede podpisywal umowe o przylacze. Jedna ze jak wystepowalem o warunki projektowe to nadmienilem ze bedzie potrzeba 14kW - a wiedzialem to od pana od ogrzewania On okresili ze do mojego domu bedzie potrzebne zapotrzebowanie 11kW max. +3kW na dodatki.

Tak tez wziolem i teraz wiem ze jezeli mi braknie tych 14kW to zawsze moge jeszcze dokupic 2kW na tym samym laczu energetycznym.

To chyba wszystko sprawa jest w toku.

Pozdrawiam i milego weekendu

Konrad

https://forum.murator.pl/topic/53073-wniosek-o-warunki-przy%C5%82%C4%85czenia-pradu/#findComment-1155579