bmadej 08.06.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Posiadam kondensat + kocioł na paliwo stałe na układzie otwartym podpięte na wymienniku płytowym. Róznica wysokości miedzy wymienikiem a naczyniem ok 1m ale pompy Grunfosa na razie dają radę... Chciałbym zapytać o zasady i praktyki izolowania układu otwartego przed oddawaniem ciepła w kotłowni na równi z wymiennikiem. Czy można w pełni bezpiecznie zaizolować coaloś układu łącznie z naczyniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek86 06.08.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Witam, Z góry przepraszam za moje laickie pytanie, ale jestem zielony w tej kwestii dlatego też pytam. Na jakiej zasadzie działa zabezpieczający wymiennik ciepła? Wiem, że służy do zabezpieczenia przy połączeniu instalacji zamkniętej z otwartą, ale nie wiem jak działa. Inne pytanie to czy z racji założenia takiego wymiennika wynikają jakieś minusy? (straty ciepła itp.) pozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mansta 06.08.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 WitamJestem na etapie budowy domu do stanu surowego. Potrzebuję pomocy!!!Żona boi się gazu więc musimy wybrać jakieś inne rozwiązanie na ogrzewanie. Proszę o sugestie i opienie. Generalnie stawiamy na eko-groszek, proszę o opinie i rady, jaki piec, jaki producnt... Za wszystkie rady i opienie z góry dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek86 06.08.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Witam Jestem na etapie budowy domu do stanu surowego. Potrzebuję pomocy!!! Żona boi się gazu więc musimy wybrać jakieś inne rozwiązanie na ogrzewanie. Proszę o sugestie i opienie. Generalnie stawiamy na eko-groszek, proszę o opinie i rady, jaki piec, jaki producnt... Za wszystkie rady i opienie z góry dziękuję!!! W jakim celu napisałes 3 identyczne posty w 3 różnych postach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 06.08.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Witam Jestem na etapie budowy domu do stanu surowego. Potrzebuję pomocy!!! Żona boi się gazu więc musimy wybrać jakieś inne rozwiązanie na ogrzewanie. Proszę o sugestie i opienie. Generalnie stawiamy na eko-groszek, proszę o opinie i rady, jaki piec, jaki producnt... Za wszystkie rady i opienie z góry dziękuję!!! A skądeście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mansta 07.08.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Witam Jesteśmy z Trójmiasta a budujemy się na jego obrzeżach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts