Jarek_St 02.05.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Czy możecie napisać mi jakimi lakierami firmy produkujące okna je malują. W jednej z firm powiedziano mi, że malują lakierami wodorozcieńczalnymi Sikkensa. Czy są inne mozliwości - np. jakimiś poliuretanowymi, dwuskładnikowymi. Czy te wodorozcieńczalne to standard? Wodorozcieńczalne wydają mi się najmniej trwałe, ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 02.05.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Trochę kombinujesz to fakt. Poliuretanowe lakiery mogą być wodne lub chemiczne. Mogą być dwu- lub jedno- składnikowe. Ale te przemysłowe (szczególnie natryskowe i utwardzane promieniami UV) to już zupełnie inna bajka. Więc po co Ci ta informacja??? Musisz coś poprawić czy chcesz produkować ramy okienne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peteros 02.05.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Mój znajomy stolarz używa tylko Sikkensa, ale w obrębie tej marki też są lepsze i gorsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 04.05.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 rawidłowe wymalowanie okna to system 7 warstwowy.Jakakolwiek uwaga lakier taki czy inny nie będzie kompletna.maluje się systemami dobranych układów warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts