hanka55 02.05.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Z jednego metra kwadratowego zebrałam pół wiadra winniczków! Nie da się przejść po ogrodzie nie nadeptując jakiegoś biedactwa. Pomrowiaki zżarły wszystkie miękkie rośliny, mimo sypania wokół nich piasku.. Niczym Rejtan, koszulinę rozdzieram i do niebios o suszę wołaaaam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 02.05.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Pora pomyśleć o przepisach kulinarnych różnych. A pomrowiki ? Choć przecież to takie samo dzikie białko, jak winniczki. No i odpada problem opakowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 02.05.2006 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 MIrku! Z czystej sympatii, mogę zrobić Ci ślimakowy desant w Koluszkach Mój Mężczyzna nawet sugerował kulinarne wykorzystanie tych paskudztw, ale jestem tradycjonalistką i schabowy z kapustą, lub karkówka z grilla, to dla mnie szczyt rozkoszy kulinarnej. A żabie udka i ślimaczki? Wolę baraninkę, której tu nigdzie nie ma w sklepach !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 03.05.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Do baraniny trzeba dobrego kucharza, od schabowego rośnie d.., potrawy z grila ponoć rakotwórcze , wychodzi na to, że żabki i ślimaczki najzdrowsze. Jak wykazały ostatnio badania, francuzi są najszczuplejsi z narodów unijnych. A poważnie, to wcale to nie jest złe, a na talerzu nie przypomina surowca, w przeciwieństwie do owoców morza patrzących się na mnie z talerza tak, jakbym to ja był winien, że tam się znalazły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 03.05.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Do miłośników francuskich dań: u mnie żaby tak kumkają, że szok. Po jednej stronie jezioro, po drugiej staw. Ślimaków mniej, ale i tak podejrzanie dużo. Tylko, że ja jestem wegetarianką, więc nie dla mnie te rozkosze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.05.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 podobno płacą 1 pln za kg na skupie - do końca maja - potem okres ochronny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.