Pawel i Ania 11.01.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 http://foto0.m.onet.pl/_m/3bc6205b331be0bc79828a5cc67a8fd4,3,19,0.jpg nasz Aloes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 11.01.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 My zrezygnowaliśmy z kominka, pomniejszyliśmy drzwi do salonu co dało nam większą ścianę. Rozprowadzenie pod kominek mamy, tylko samego kominka brak, przynajmniej na razie. http://img191.imageshack.us/img191/7352/p1010436u.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena789 13.01.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witam! Czy bywa tu może jeszcze użytkownik o nazwie RUME? Czekam na odzew, bo mam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 13.01.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Ano bywa tu i tam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena789 14.01.2010 01:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 RUME mam pytanko - bo widzę, że jest Pan z ok. Bydgoszczy..ja jestem z Koronowa.. i chciałam się zapytać,czy byłaby możliwość obejrzenia Pana domku w realu? My chcemy kupić projekt "Alabaster"( podpiwniczona wersja Aloesu)..no ale forum Alabastra nie znalazłam..a to w sumie to samo, z tym że Aloes nie ma piwnicy..i właśnie chcielibyśmy zobaczyć jak ten domek się prezentuje..lub jeżeli to odpada, to czy mógłby Pan przesłać mi na maila jakieś zdjęcia wnętrza domku ([email protected])? czekam na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaimarcin 14.01.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 My zrezygnowaliśmy z kominka, pomniejszyliśmy drzwi do salonu co dało nam większą ścianę. Rozprowadzenie pod kominek mamy, tylko samego kominka brak, przynajmniej na razie My mamy kominek z płaszczem wodnym podłączony do zbiornika na wodę użytkową (300 l.) oraz do podłogówki i kaloryferów za pomocą wymiennika ciepła. Poza tym mamy kocioł na gaz dwufunkcyjny. A jak Wy ogrzewacie swojego Aloesa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 14.01.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 (edytowane) A jak Wy ogrzewacie swojego Aloesa? Pompa ciepła. i właśnie chcielibyśmy zobaczyć jak ten domek się prezentuje Zapraszam Edit: Wiosna nastała trzeba się zabrać do roboty. Co tam u Was ? Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez rume Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaimarcin 10.05.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Wiosna nastała trzeba się zabrać do roboty. Co tam u Was ? Nareszcie nadeszła i nadszedł czas zamieszkać w naszym aleosiku - więc oficjalnie ogłaszamy - od wczoraj mieszkamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaimarcin 10.05.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 (edytowane) A nasze schody wyglądają tak:http://img163.imageshack.us/img163/5266/20100507schody5.jpgZe względu na zmieniony daszek nad wejściem nie mamy okna dachowego tylko okno na ścianie frontowej. Balustrada drewniana z gotowych elementów z Castoramy. Stopnie wyłożone są wykładziną ze względu na małe dzieci - już jeden upadek zaliczony, na szczęście skończyło się na podrapanym nosku. Edytowane 10 Maja 2010 przez asiaimarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 11.05.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 (edytowane) Gratuluję. Zima "stulecia" Was ominęła. Ciekawe rozwiązanie z tym oknem.Jeśli możecie to wrzućcie jakieś fotki jeszcze. Pozdrawiam Edytowane 11 Maja 2010 przez rume Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiuniek 11.06.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Witam wszystkich, podoba mi się ten projekt po roku szukania znalazłam to czego szukałam . Czy mogłabym prosić o więcej zdjęć szczególnie wnętrza chcę zobaczyć mniej więcej jakich rozmiarów są pomieszczenia. Ogólnie trudno mi sobie wyobrazić jak w rzeczywistości wygląda ten domek. Jak się w nim mieszka, czy jest funkcjonalny? pozdrawiam wszystkich to mój e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 14.06.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 (edytowane) Witaj gosiuniek.My mieszkamy 1,5 roku w Aloesie. Na funkcjonalność domu często wpływa nie tylko sam projekt ale wiele innych dodatkowych czynników, jak choćby umieszczenie go w odpowiednich kierunkach świata i wpasowanie do działki. Wpływ mają często niewielkie korekty w projekcie jak przesuniecie o kilkanaście centymetrów jednej ze ścian, dodatkowe okno lub jego brak, czy choćby wybór systemu grzewczego co w naszym przypadku z kotłowni można było zrobić pralnię. My mieszkamy w okolicach Bydgoszczy, jeśli masz chęć możesz go zobaczyć na żywo. Zapraszamy.Pozdrawiam Andrzej Edytowane 15 Czerwca 2010 przez rume Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiuniek 14.06.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam! Niestety mieszkam od Bydgoszczy ok 700 km także o zobaczeniu go na żywo raczej nie ma mowy. Pochodzę z województwa podlaskiego z okolic Suwałkj.Jeśli byłaby możliwość przesłania kilku zdjęć z wnętrza domu na mój e -mail byłabym bardzo wdzięczna. Chodzi mi o to by zobaczyć zdjęcia z wszystkich pomieszczeń w domu będzie mi łatwiej wyobrazić sobie całość i zdecydować się na tak trudny dla mnie wybór. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 15.06.2010 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Z tym 700 to troszkę przesada będzie pewnie około 450 ale i tak dużo. Zrobię jakieś fotki i wyślę. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaimarcin 15.06.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 My mamy troszkę kłopotów z internetem w naszym domku, jak tylko się uda to wkleję kilka fotek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiuniek 12.07.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Czy można prosić o więcej zdjęć , jeszcze raz proszę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 12.07.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Postaram się coś wysłać Trzeba posprzątać i zrobić kilka fotek dzieciaki w wakacje niezłą zadymę robią w domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel i Ania 29.08.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Czesc wszystkim chciałbym sie dowiedziec ile was kosztowały poszczegolne prace w domu np.ocieplenie podasza wełna mineralna , elektryka ,centralne i tynki w srodku,na zewnątrz ocieplenie z tynkiem(+/-) dziekuje z gory pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 30.08.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Teraz ceny się troszkę zmieniły.Domu otynkowanego nie mam, elektrykę robiłem sam ( w tym przypadku przyjęte rozwiązania instalacji elektrycznych, sieciowych czy TV mają ogromny wpływ na cenę), centralne mam cały dom podłogówkę (też duży wpływ na cenę ma rodzaj centralnego),za tynki w środku zapłaciłem chyba 9 tyś z materiałem (cementowo-wapienne).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel i Ania 01.09.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Dziękuję za odpowiedż. Zastanawiamy sie czy 100 000 wystarczy na najzwyklejsze wykończenie tak ,żeby tylko zamieszkac bez zadnych luksusów? Reszę chcemy robić stopniowo mieszkajac , mamy nadzieje że sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts