Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 132
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:) RUME mam pytanko - bo widzę, że jest Pan z ok. Bydgoszczy..ja jestem z Koronowa.. i chciałam się zapytać,czy byłaby możliwość obejrzenia Pana domku w realu? My chcemy kupić projekt "Alabaster"( podpiwniczona wersja Aloesu)..no ale forum Alabastra nie znalazłam..a to w sumie to samo, z tym że Aloes nie ma piwnicy..i właśnie chcielibyśmy zobaczyć jak ten domek się prezentuje..lub jeżeli to odpada, to czy mógłby Pan przesłać mi na maila jakieś zdjęcia wnętrza domku ([email protected])? czekam na odpowiedź;)

My zrezygnowaliśmy z kominka, pomniejszyliśmy drzwi do salonu co dało nam większą ścianę. Rozprowadzenie pod kominek mamy, tylko samego kominka brak, przynajmniej na razie

My mamy kominek z płaszczem wodnym podłączony do zbiornika na wodę użytkową (300 l.) oraz do podłogówki i kaloryferów za pomocą wymiennika ciepła. Poza tym mamy kocioł na gaz dwufunkcyjny. A jak Wy ogrzewacie swojego Aloesa?

• 3 months później...

A nasze schody wyglądają tak:

http://img163.imageshack.us/img163/5266/20100507schody5.jpg

Ze względu na zmieniony daszek nad wejściem nie mamy okna dachowego tylko okno na ścianie frontowej. Balustrada drewniana z gotowych elementów z Castoramy. Stopnie wyłożone są wykładziną ze względu na małe dzieci - już jeden upadek zaliczony, na szczęście skończyło się na podrapanym nosku.

Edytowane przez asiaimarcin

• 5 weeks później...
Witam wszystkich, podoba mi się ten projekt po roku szukania znalazłam to czego szukałam . Czy mogłabym prosić o więcej zdjęć szczególnie wnętrza chcę zobaczyć mniej więcej jakich rozmiarów są pomieszczenia. Ogólnie trudno mi sobie wyobrazić jak w rzeczywistości wygląda ten domek. Jak się w nim mieszka, czy jest funkcjonalny? pozdrawiam wszystkich to mój e-mail [email protected]

Witaj gosiuniek.

My mieszkamy 1,5 roku w Aloesie. Na funkcjonalność domu często wpływa nie tylko sam projekt ale wiele innych dodatkowych czynników, jak choćby umieszczenie go w odpowiednich kierunkach świata i wpasowanie do działki. Wpływ mają często niewielkie korekty w projekcie jak przesuniecie o kilkanaście centymetrów jednej ze ścian, dodatkowe okno lub jego brak, czy choćby wybór systemu grzewczego co w naszym przypadku z kotłowni można było zrobić pralnię. My mieszkamy w okolicach Bydgoszczy, jeśli masz chęć możesz go zobaczyć na żywo. Zapraszamy.

Pozdrawiam Andrzej

Edytowane przez rume

Witam! Niestety mieszkam od Bydgoszczy ok 700 km także o zobaczeniu go na żywo raczej nie ma mowy. Pochodzę z województwa podlaskiego z okolic Suwałkj.Jeśli byłaby możliwość przesłania kilku zdjęć z wnętrza domu na mój e -mail byłabym bardzo wdzięczna. Chodzi mi o to by zobaczyć zdjęcia z wszystkich pomieszczeń w domu będzie mi łatwiej wyobrazić sobie całość i zdecydować się na tak trudny dla mnie wybór. Z góry dziękuje

• 4 weeks później...
  • 1 month później...

Teraz ceny się troszkę zmieniły.

Domu otynkowanego nie mam, elektrykę robiłem sam ( w tym przypadku przyjęte rozwiązania instalacji elektrycznych, sieciowych czy TV mają ogromny wpływ na cenę), centralne mam cały dom podłogówkę (też duży wpływ na cenę ma rodzaj centralnego),za tynki w środku zapłaciłem chyba 9 tyś z materiałem (cementowo-wapienne).

Pozdrawiam