ania i sławek 31.07.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam mój adres e-mail [email protected] jak podacie swój to wyślę Wam zdjęcia pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel i Ania 01.08.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 CześćMamy do Was pytanie ,jeżeli można wiedzieć ,czy budujecie na kredyt ,bo my zastanawiamy się nad wzięciem kredytu na wykńczenie domu . Czy moglibyście nam doradzić ?Nasz adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel i Ania 02.08.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Cześć Dziękujemy za wiadomosć , ale zdjęcia nie doszły do nas ,jeżeli możecie prześlijcie jeszcze raz.My postaramy się Wam też jak najszybciej wysłać . My też do dachu prowadziliśmy budowę z własnych oszczędnoiści , ale w przyszłym roku chcemy wziąć kredyt na wykończenie chociaż dołu i zrobienie elewacji.Górę będziemy kończyć stopniowo po zamieszkaniu.' Nie orietujemy się jeszcze jak jest z kredytami ,jakie trzeba spełnic warunki żeby go dostać . My oszacowaliśmy ,że weżmiemy 120 000, jeżeli możecie napiszcie jaką kwotę oszacowliście na wykończenie. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i sławek 05.08.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Niestety nam oszczędnośći wystarczyło tylko do pierwszego stropu resztę finansujemy z kredytu 190 000 na nie wiemy jeszcze ile zostanie na wykończenie wydaliśmy z kredytu 50 000 musimy zapłacić za okna potem wylewki ogrzewanie inst elektryczna wodna itp oczywiście w odpowiedniej kolejności tynki stolarka drzwiowa schody drewniane nie wiemy ile nam pójdzie boimy się czy wystarczy wiecie jakie to wszystko drogie Pozdrawiamy Ania i Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Marta 12.08.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Witamy! My też budujemy Aloes, a właściwie wczoraj zaczęliśmy budowę - w Babicach pod Warszawą Planujemy do końca roku postawić stan surowy. Jak wszycy poprzednicy wprowadziliśmy parę zmian. Korzystając z dobrej rady innych właścicieli Aloesu spod Opola, poszerzyliśmy salon i kuchnię o 75cm. Poza tym nasz garaż będzie miał 4,1m zamiast 3,1. Zmieniliśmy też parę drobiazgów - zrezygnowaliśmy z donicy przy wejsciu, okna w garderobie na górze czy "spiżarki". Podnieśliśmy oczywiście ścianki kolankowe (+25cm). My jak na razie możemy pokazać (przesłać) zdjęcia wykopu pod ławy fundamentowe Ale chętnie obejrzymy zdjęcia Waszych Aloesów (prześlijcie kilka fotek na: [email protected]) PS. Ciekawi jesteśmy z czego budujecie (zbudowaliście). My postawiliśmy na pustak U 220 (szerokość ściany 25cm+15cm styropianu), a w środku cegła K3. Pozdrawiamy, Jacek i Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinadud 18.08.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witajcie trochę nas długo nie było ale brak czasu Kto nie dostał zdjęć naszej chatki, bo trochę się już pogubiliśmy, fatalnie się załączają w interii, ale jeszcze będziemy próbować. Jesteśmy już szczęśliwymi posiadaczami konstrukcji dachu (na razie leży na ziemi i czeka na malowanie, czym i jak malować?????) zapłaciliśmy 7600,00 pod ceramikę. czekamy na dekarza, ma być pod koniec sierpnia. my też bierzemy ok 200 000 zł we frankach, wątpie aby wystarczyło ale będziemy się martwić później. my też nie mamy donicy przed domem bo nie cierpię prac w ziemi może mi się zmieni w końcu będziemy mieszkać na wsi. pozdrawiamy justyna i radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel i Ania 18.08.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 CześćFajnie, że zaglądacie na forum, my mamy już więżbę założoną ,i też malowaliśmy sami ,jakimś impregnatem , ale nie znamy nazwy wiemy ,że kosztował 29 zł za litr ,a z litra wychodziło 10 litrów rozcienczonego , poszło 60 litrów rozcieńczonych.Jeżeli możecie przyslijcie zdjęcia jeszcze raz bo przyszły w dziwnym formacie , i nie mozemy ich zobaczyć, my też postaramy sie wysłać zdjecia z więżbą.Wiecie już jaką będziecie zakładac dachówkę ? Jaki jest u Was koszt razem z całą reszta? Pozdrawiamy Cześc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i sławek 21.08.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Witam widzę że powększyła się liczba osób które budują Aloes to fajnie bo projekt jest na prawdę ok właśnie skończyliśmy więżbę czekamy na dekarza który pokryje dach blachą ciężka praca ale warto postaramy się przesłać kolejne zdjęcia jak znajdziemy trochę czasu Pozdrawiamy Ania i Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 11.09.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Ja kończę budować ten domek - wprowadzam się w październiku Z ważniejszych zmian to: Ogrzewanie pompą ciepła (podłogówka i ceramika cały dom) Powiększyłem pokój na dole kosztem salonu 30 cm - dało mi to możliwość powiększenia łazienki. Przejście do kotłowni przez łazienkę - drzwi przesuwne. Zlikwidowałem drzwi do kotłowni i komin:).Komina jest tylko część wentylacyjna wpuszczona w ścianę, a dymowa obcięta (pozostała tylko część nad górną łazienką i na dachu). Drzwi do kotłowni miały być z zewnątrz (miał być eko-groszek) przez co mam węższe okno w kotłowni i dłuższą część wysuniętego dachu . Dołożyłem drugie okno w kuchni. Powiększyłem taras ze względu na kierunki świata. Góra praktycznie bez zmian (tylko brak komina w łazience) i wyjście z pokoi na balkon mam pojedyncze + okno (jest gdzie biurko wstawić dla dzieci). http://img128.imageshack.us/img128/7946/p1010152gx3.jpg rzut parteru po zmianach http://img49.imageshack.us/img49/9770/aloesci8.jpg Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel i Ania 23.09.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam wszystkich mam pytanie kupiliśmy dachówkę ceramiczną CREATONA co sądzicie i czy macie doświadczenie z tą firmą pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 24.09.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Ja mam cementową Brass grafit podwójna S z powłoką Cisar. Polecam temat. Są pozytywne jak i negatywne opinie.http://forum.muratordom.pl/creaton-kompromitacja-foty,t112360.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona389 28.09.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Witam wszystkich budujących ALOESByć może wkrótce do Was dołączymy. Proszę o radę. Mamy z mężem możliwość kupić ALOES w stanie otwartym, postawiony na działce 7,5 ara, kryty dachówką cementową za 210 tyś. Czy to rozsądna cena? Ile jeszcze trzeba liczyć dalszych kosztów? Liczę na Państwa rady na forum lub [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 28.09.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Ile może kosztować ziemia na której stoi ten dom? - byłoby łatwiej powiedzieć.Ważna jest też technologia jaką jest budowany (z jakich materiałów) jak i co zmierzacie dalej zrobić (jaki system ogrzewania, jakie podłogi itp).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona389 29.09.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Chodziło mi o to czy cena 210tyś za stan surowy otwarty ALOESA jest do przyjęcia, wartość działki to 60-65 tyś. Dom jest murowany z suporeksu, na dachu cementowa dachówka Brass. Ogrzewanie byłoby tradycyjne(drzewo+węgiel), podłogówka w łazienkach, kuchni, może w wiatrołapie, w pokojach panele a kuchnia, hol, łazienki - terakota. Schody muszą być drewniane, bo teraz nie ma ich wcale Jaką Państwo zakładają cena instalacji c.o, wod-kan, elektryka? Ktoś z Państwa podawał cenę okien 10tyś- czy to cena z wstawieniem ich? Jakie to okna? Mam wiele pytań ale też niezły orzech. Liczę na wyrozumiałość i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 29.09.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Ja na stan surowy otwarty wydałem około 125 tyś (technologia ta sama suporeks i Brass). Na centralne ogrzewanie (pompa ciepła, cała podłogówka)wydałem 54 tyś zaś na elektrykę wraz teletechniczną instalacją około 18 tyś. Wiem że można mniej zależy od skomplikowania. Myślę że trzeba doliczyć jeszcze około 170 tyś do tych 125 i powinno być ok. PozdrawiamJa na okna PCV aluplast wydałem 11 tyś wraz z roletami cały parter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoant 17.10.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Witam ja też mam zamiar budować ten domek (na 90%) miałem wybrany inny projekt ale jak zobaczyłem ten to stwierdziłem że to jest to, jedyny problem to warunki zabudowy na które czekam mam nadzieję że da się pod nie dopasować ten domek. W związku z tym mam prośbę o przesłanie jakiś zdjęć z realizacji tego domku i kosztów wybudowania stanu surowego, ewentualnie następnych etapów. Pozdrawiam wszystkich budujących ten domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoant 17.10.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 a adres to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 30.10.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Co tam u was na budowie? Ja już się niebawem wprowadzam. Jak ktoś ma chęć mnie odwiedzić zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel i Ania 17.11.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam wszystkich jak Wasze budowanie ?Mamy pytanie: a mianowicie jaki Wybraliscie system grzewczy?bo my zastanawiamy sie nad piecem na groszek , moze ktos z Was wie jaki jest koszt tej instalacji , i czy warto zainwestowac w niektórych pomieszczeniach w ogrzewanie podłogowe pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Maciek 18.11.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witamy! Planujemy budowę domu Aloes, w okolicach Błonia k.Warszawy. Ponieważ są to nasze pierwsze przymiarki do powyższego projektu, prosimy, w miarę Waszych możliwości, o przesłanie nam zdjęć z realizacji [email protected] Oczywiście nie omieszkamy zadać jeszcze wielu pytań K&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts