rume 23.11.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Mamy pytanie: a mianowicie jaki Wybraliscie system grzewczy? bo my zastanawiamy sie nad piecem na groszek , moze ktos z Was wie jaki jest koszt tej instalacji , i czy warto zainwestowac w niektórych pomieszczeniach w ogrzewanie podłogowe Ja mam cały dom podłogówkę. Zapraszamy na wizytę to rzut beretem . Miałem mieć groszek a jest pompa ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Kasia 26.11.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Witajcie.mam takie pytanko, ostatnio zacząłem sie zastanawiać nad tym jak dostać sie do komina, w projekcie aloes nie ma wyłazów dachowych ani schodków na dachu jest tylko ława kominiarska.Jak rozwiązaliście ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek i Marta 27.11.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witajcie. mam takie pytanko, ostatnio zacząłem sie zastanawiać nad tym jak dostać sie do komina, w projekcie aloes nie ma wyłazów dachowych ani schodków na dachu jest tylko ława kominiarska. Jak rozwiązaliście ten problem? My robimy wyłaz przy kominie dymowym (tym od kominka). Przy przy okazji wyłaz w dzień będzie wpuszczał naturalne światło na strych (wyłaz przeszkolny Veluxa) - a na strychu w projekcie nie ma żadnego okienka. Nie wiem jeszcze jak z tą ławą kominiarską - mamy już końcową opinię kominiarza, więc zastanawiam się czy jest sens w ławę inwestować. Dach pokrywamy blachodachówką, wiec do tego komina jakoś bedzie można się dostać... Co sądzą o tym rozwiązniu inni właściciele Aloesów? Zostawiamy pytanie otwarte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 28.11.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Ja do tego komina od kominka mam drzwiczki na strychu - kominiarz się zgodził (nie musi łazić po dachu ). A drugiego komina dymnego nie mam - jest tylko wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorta i Piotr 30.11.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Pozdrawiamy wszystkich Planujemy rozpocząć budowę na wiosnę 2009 w związku z tym mamy prośbę o przesłanie jakiś zdjęć z realizacji tego domku oraz kosztów wybudowania stanu surowego, na adres [email protected] ewentualnie następnych etapów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 06.01.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Co taka cisza? Pozdrawiam "Aleos'y" w Nowym Roku. Ja już mieszkam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorta i Piotr 13.01.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Co taka cisza? Pozdrawiam "Aleos'y" w Nowym Roku. Ja już mieszkam . mozna jakies fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 16.01.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Co taka cisza? Pozdrawiam "Aleos'y" w Nowym Roku. Ja już mieszkam . mozna jakies fotki? Poszły fotki na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Krzysiek 20.01.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Pozdrawiam Zaczynamy budowe domu Aloes na wiosnę 2009 rokuBędziemy wdzięczni za wysłanie zdjęć z etapu budowy waszych Aloesów jaki z realizacji końcowych na adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel i Ania 28.02.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Cześć wszystkim !Oto klika zdjec naszego domku http://foto.onet.pl [email protected].Czekamy na Wasze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel i Ania 28.02.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Zapomniałam dodać , że jak wejdzie się na foto onet należy wpisać "nasz aloes " ,aby ukazały się zdjęcia. Miłego ogladania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 28.02.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Zmian bardzo dużo, ciężko się połapać . Kotłownia w gospodarczym za garażem? Czy możecie opisać zmiany? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel i Ania 28.02.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witamy ponownie.Zmiany wprowadzilismy takie: przenieslismy kotłownie faktycznie do pomieszczena gospodarczego, tak doradził nam nasz kierownik , zwiększyliśmy okna w wykuszu i dodalismy dwa dachowe w pokojach, podnieślismy sciankę kolankową o pustak, i wydłużylismy troszkę dach no i nadole zrezygnowalismy z pokoju i powiększyliśmy salon. A jak tam inne Aloesy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 01.03.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 dodalismy dwa dachowe w pokojach Tego to nie widać. Kilka pytanek Łazienki na dole i u góry macie jednakowej powierzchni? Komin przenieśliście do salonu? Czy komin u góry macie w pokoju czy zmieścił się w ścianie? Wejście do domu macie od wschodu a garaż od północy? Zrezygnowaliście z okna w garderobie czy z garderoby też? Jak rozwiązaliście odpływ z rynien? Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i sławek 01.03.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 witam po dłuższej przerwie my mamy już stan zamknięty czekamy aż się zrobi cieplej to mam zamiar zabrać się za wykonanie instalacji elektrycznej którą z oszczędności sam muszę wykonać nie jest to trudne a zawsze parę groszy się oszczędzi jak dobrze pójdzie to pod koniec kwietnia będziemy mieli tynkarzy a potem to już " tylko " instalacja grzewcza wylewki końcowe płytki itp więc przy pomyślnym układzie może w listopadzie się wprowadzimy pozdrawiamy wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorta i Piotr 01.03.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 witam po dłuższej przerwie my mamy już stan zamknięty czekamy aż się zrobi cieplej to mam zamiar zabrać się za wykonanie instalacji elektrycznej którą z oszczędności sam muszę wykonać nie jest to trudne a zawsze parę groszy się oszczędzi jak dobrze pójdzie to pod koniec kwietnia będziemy mieli tynkarzy a potem to już " tylko " instalacja grzewcza wylewki końcowe płytki itp więc przy pomyślnym układzie może w listopadzie się wprowadzimy pozdrawiamy wszystkich forumowiczów możecie zdradzić koszty budowy do stanu surowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel i Ania 01.03.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Garaż mamy z innej strony bo jest to projekt w odbiciu lustrzanym.Z garderoby nie zrezygnowalismy , tylko nie ma w niej okna, bo są one w pokojach i niezbyt by to według nas pasowało.W środku duzych zmian nie ma , tam gdzie kotłownia, będzie pralnia ,a kotłownia w pomieszczeniu gospodarczym , no i jak juz wspomnięiśmy nie ma pokoju na dole , a na całośći będzie salon, z częścią jadalną przy wykuszu i dzienną z drugiej strony.Koszt budowy stanu surowego otwartego, z dachówką creaton 120 000.Wrzućcie zdjęcia , a jeżeli już mieszkacie ,pochwalcie się jak się urządziliscie.My też wrzucimy nowe fotki, jak tylko ruszymy dalej .Pozdrowiiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel i Ania 02.03.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Chcieliśmy jescze zapytac ,czy mieliscie jakieś złe doswiadczenia z wykonawcami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 02.03.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Ja z dekarzem. Koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel i Ania 12.03.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Cześc wszystkim po długiej przerwie.Orjetujecie sie może ile trzeba przeznaczyć na wylanie posadzek?Żadko bywacie na forum , a może ma ktos nowe fotki.My zaczynamy w kwietniu ,od zalania posadzek i z uporaniem się poprawek po naszym dekarzu ,który zabiera sie do porawiania juz od trzech miesięcy,ale cieżko porawić coś za co wzięło się kasę.POZDRAWIAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts