djan 03.05.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 niedawno kupiłem działkę na którą poprzedni właściciele dostali wz i jest tam napisane że działka jest przeznaczona pod budownictwo pensjonatowe, letniskowe z możliwością zabudowy mieszkaniowejdecyzja z2002 roku wygasłaja otrzymałem z gminy wypis z planu zagospodarowania przestrz.i wynika zniego że dopuszcza sie wyłącznie zabudowę letniskową chciałbym wybudować dom który na razie miałby służyć jako letniskowy ale kiedyś w nim zamieszkać nie wiem jak się teraz zachować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 04.05.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 zabudowa letniskowa - tak to sformułowane? ja mam działkę rekreacyjną czyli letniskową i buduję dom na razie do letniego korzystania a potem do zamieszkania. Zgodnie z obowiązującymi przepisami dom rekreacyjny musi uzyskać takie samo pozwolenie na budowę jak każy inny dom mieszkalny. Sąsiedzi budują domy drewniane , typowe rekreacyjne a ja normalny murowany klasyczny dom mieszkalny. U mnie w gminie nie robią problemu z zameldowaniem więc nie widzę przeszkód żeby potem tam zamieszkać. Może zapytaj u siebie w gminie jak to u was jest i co dla ciebie oznacza ten termin? Każda gmina inaczej interpretuje przepisy... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djan 05.05.2006 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 zgadzam się że letniskowy też potrzebuje pozwoleniadziwi mnie to że poprzednie warunki pozwalały na budownictwo mieszkaniowe a obecny wypis z planu już niew gminie usłyszałem że nie ma problemu póżniej z meldunkiemale pozwolenie na budowę wydaje starostwo a tamci urzędnicy są strasznina razie złożyłem wniosek o pozwolenie na budowe domu letniskowegochociaż jest to projekt domu mieszkalnego a potem zobaczymyjeszcze jedno mnie frapuje ; co z odbiorami takiego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djan 28.05.2006 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 witam wracam do sprawyróznica między letniskowym domem a mieszkalnym chyba jestchociażby w vat /letniskowy 22 mieszkalny 7%poza tym bank róznie może podejśc do sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 29.05.2006 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 zgadza się, poza tym nie możesz sobie niczego odliczyć jeżeli jest taka mozliwość. Co do odbioru to u mnie w WZ mam napisane że wystarczy zgłoszenie zakończenia budowy wraz z pełną dokumentacją. Czyli normalnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djan 29.05.2006 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 zresztą plan zagospodarowania przestrzennego chyba sie nie zmieniłwięc skąd taka różnica w możliwościach budowy?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts