AAgnieszk 03.05.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Witajcie!!! Potrzebuję dokładne rysunki rzutów i przekrojów projektu dom w porzeczkach z firmy archon, ale pewnie się od nich nie doczekam... Nie kupię projektu tak w ciemno, a na żywo zobaczyć go nie mam szans. Wycena też wątpliwa na podstawie rysunków w katalogu no i mogą być jakieś ukryte felery... Czy ktoś miał podobny problem, a może wiecie jak dać im radę (archon+) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.05.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Agnieszka, Masz na stronie dość dobrze zwymiarowane rzuty. Masz też ( co jest bezcenne - ja nie miałam ) zestawienie materiałów budowlanych w Excelu. To spokojnie wystarczy do wyceny przez wykonawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 03.05.2006 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Tak, ale nigdzie nie dopatrzyłam sie wymiarów schodów, są dla mnie zagadką , w konstrukcji wieżby czasem stosuje się ramy stalowe (koszty) zwłaszcza przy dachach czterospadowych, nie wiem czy stolarka typowa czy nie itp. Nefer czy fajny wybrałam projekt? Jeszcze nie kupiony... ale wydaje mi sie ok. po przeniesieniu wc do spiżarki..http://www.archon.com.pl/index.php?act=12&sid=m41e3a76e3136f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.05.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Projekt ładny. Podoba mi się bryła. Dach nie jest kosztowny. Popatrz na forum Archona - tam gadają o tym projekcie ludki, które go kupiły - może spróbuj od nich dostać brakujące informacje ? Może Ci coś zeskanują ? Troszkę namieszane w centrum parteru(łazieneczka- choć obiektywnie ustawiona jest dobrze, bo nie widać jej z salonu) i jakoś dziwnie w wiatrołapie .. Z drugiej strony spiżarka jest bardzo dobrym pomysłem koło kuchni.. no i kotłownia jak Bóg przykazał..Spiżarkę - jeśli już likwidować - to na korzyść jakiś szaf na ciuchy i buty .... Zrobiłabym zrzutnię prania ( z góry z łazienki 4) na dół do pom. gosp. Pom. 3 na górze jest trochę od czapy (sauna?), ale pokoiki do ludzi. Wszystko kwestia potrzeb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 03.05.2006 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Nefer dziękuję! Niestety forum archon-u trochę niemrawe i ludki nie odpisują... Szkoda, bo mąż już nie wytrzymuje moich wywodów na temat tego projektu (myśli, że to nie ostatni mój (nasz) wybór), ale czuję, że to TEN! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.05.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Nefer dziękuję! Niestety forum archon-u trochę niemrawe i ludki nie odpisują... Szkoda, bo mąż już nie wytrzymuje moich wywodów na temat tego projektu (myśli, że to nie ostatni mój (nasz) wybór), ale czuję, że to TEN! Jak czujesz to bierz, na nic nie patrz - serce nie sługa :) Choć potem może być problem z odsprzedażą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 03.05.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Przed kupnem projektu w STUDIO ATRIUM, miałem możność :- obejrzeć makietę domku- obejrzeć wizualizację obrotową- pozwolono mi na miejscu sprzedaży (na Bartyckiej) zapoznać się z projektem i wynotować co trzeba, a także zadać pytania dotyczące ewentualnych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts