akinom 03.05.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Od tygodnia w naszym salonie "mieszka" sofa i fotel (Frida Domo Faber) obita jasną skórą.Proszę poradzcie jak pielęgnować skórę, czym czyścić w razie jak coś się rozleje (tfu, tfu). pozdrawiam,Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.05.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Od prawie 7 lat używamy preparaty Leather Master produkowane przez włoską firmę Uniters S.p.A . Mają ich całą gamę od środków czyszczących , pielgnujących po odświeżające . Nie są tanie ale warte swojej ceny . http://www.uniters.com Powinny być dostępne w salonach sprzedających meble ze skóry . Spróbuj też na allegro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigsister 05.05.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Te same środki kupisz też w Ikea. Jakość taka sama cena znacznie niższa. Mam 7-letnie doświadczenie z meblem w jasnej skórze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 06.05.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 o domowych sposobach pielęgnacji skórzanej tapicerki pisali w marcowym wydaniu czterech kątów strona 140. ciekawe pomysły. jakby coś mogę przepisać. warto też zapytać w porządnym salonie meblowym. na pewno coś polecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 08.05.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Bardzo dobry wybór!Mam jasny zestaw Kler od sześciu lat i nie zmieniłabym na żaden inny kolor.W sytuacjach awaryjnych zmywam pianą z szarego mydła. Spłukuję dobrze odciśniętą szmatką. Mam małe dziecko, sofy przeżyły już malowanie kredkami i długopisem. Tylko ślady od długopisu trzeba koniecznie zmyć jak najszybciej. Do czyszczenia i konserwcji używam używam środków sprzedawanych w salonach meblowych. Np Klera kosztują 60 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 10.05.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Dokładnie tak jak wyżej. Do mycia szare mydło, po wyschnięciu zapastować np. kremem Starwax (Obi, Castorama). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 11.05.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Z tymi poradami w salonach jest różnie. Właśnie stałem się posiadaczem jasnych skórzanych mebli do salonu. W firmie poradzili mi aby nie stosować żadnej chemii tylko czystą wodę z dodatkiem mydła DAVE.Podobno tak sami robią z meblami na ekspozycji.Szukając mebli odwiedziliśmy różne firmy i opinie o konserwacji były podzielone. Byli tacy co mówili o konieczności natłuszczania mebli co kwartał czymś (wyleciał mi z głowy).Obecnie używam innego wypoczynku (prawie biały) od 10 lat ale skóra nie wygląda najlepiej i co gorsze nie da się juz wyczyścić a ponadto jest popękana (właśnie podobno z powodów nie natłuszczania).I bądź mądry i zrób to co najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 12.05.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 No właśnie-co zrobić z pęknięciami? Dostałam zaniedbaną sofę która ma kilka dziur. Podobno są jakieś taśmy którymi się podkleja pęknięcia. Ale gdzie to kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek.tor 12.05.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Raz w roku przyjeżdża do mnie firma której zlecam pranie dywanów i czyszczenie całej tapicerki meblowej. Zanim położą jakąkolwiek pastę na skórzanych wypoczynkach to robią próbę na kawałku skóry w miejscu nieeksponowanym. Po jednym lub dwóch dniach sprawdzają czy położona chemia nie odbarwiła skóry itp. Poradzili mi bym środki do pielęgnacji skóry ewentualnie kupował nie w marketach lecz poprzez kontakty uzyskane u markowych dealerów samochodów. Polecają Mercedes i Volvo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 25.08.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Ja do pielęgnacji białej skóry używam białego mydła, ciepłej wody, czystej suchej i miękkiej ściereczki (np pielucha) + na koniec krem do tapicerki skórzanej. Przerabiałam już wszystkie preparaty do czyszczenia i zauważyłam, ze im częściej czyszczę takowymi, tym szybciej się brudzi - mydło się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagsped 20.05.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Do czyszczenia oraz pielęgnacji kanap i foteli tapicerowanych naturalną skórą nie wystarczy wilgotna ściereczka nasączona rozcieńczonym detergentem. Na rynku możemy znaleźć specjalne środki, które sprzedawane są najczęściej w zestawach. http://www.dagsped.pl - współpracujemy tylko z najlepszymi!! Najlepsze środki Najlepsi producenci Najlepsze efekty !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 22.05.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 hej, a co polecacie na ślady po długopisie na jasnej skórze. jakoś woda z mydłem nie dzialają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 22.05.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 mojej corce przyszlo do glowy zrobic na jasnej skorzanej kanapie rysunki dlugopisem i jakos dalam rade, chociaz myslalam, ze to juz koniec. Udalao sie spirytusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niecierpliwa 17.03.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam wszystkichmam mały kłopot z moim kompletem wypoczynkowym ze skóry, tzn. teściowa doradziła mi żeby Komplet umyć wodą z płynem do mebli naturalnych albo zwykłym mydłem i wodą. posłuchałam jej rady, ale okazało się że w nie których miejscach brud zszedł z kolorem (tzn. na siedzisku i na podłokietnikach) a na oparciu kolor został ciemniejszy.... proszę o radę czym mogę skórzanemu wypoczynkowi przywrócić piękny jasny beżowy kolor, przywrócić blask i zarazem pozbyć się brudu przez który skóra ma kolor orzechowy. Aha! w miejscu gdzie skóra jest jaśniejsza notorycznie pojawiają się zacieki z nowo powstałego kurzu i beż mocniejszego mycia zacieki nie chcą zejść. Za wszelkie porady dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 17.03.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 w OBI jest dobry preparat do pielegnacji mebli skorzanych, kupuje od lat, jednak najchetniej wycieram wilgotna miekka szmatka. Rozne modele mebli skorzanych uzytkuje co najmniej od 20 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 18.03.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Ja do mojego skorzanego narożnika używam preparatów COMODO niemieckiej marki Lederzentrum. Bardzo dobrze czyści, pielęgnuje i konserwuje skórę. Mają środki do różnego rodzaju skór naturalnych, a także do skór sztucznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niecierpliwa 18.03.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 a zna ktoś jakiś dobry i tani zestaw do pielęgnacji i czyszczenia skór anilinowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 18.03.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Ja do pielęgnacji białej skóry używam białego mydła, ciepłej wody, czystej suchej i miękkiej ściereczki (np pielucha) + na koniec krem do tapicerki skórzanej. Dokładnie tak samo robię, choć dopiero użytkuję sofy od 1,5 roku. Przy zakupie mebli dostałam takie specyfiki za 150 zł. ale jeszcze z nich nie korzystałam jakoś tak mydło mi bardziej pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba154 19.03.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 niecierpliwa wystarczy posmarowac oliwka dla dzieci...sprawdzone... nasza pielegnacja polega na myciu woda,od czasu do czasu oliwka...tzreba by jeszcze zakonserwowac,ale jeszcze do tego nie doszlam i po 3latach meble wygladaja dalej jak na poczatku mimo dwojki maluchow i popisania dlugopisem nie raz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala33 03.07.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 (edytowane) Edytowane 3 Lipca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts