rg2005 06.10.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 kinimoD, i ja się cieszę, że przybywa miłośników Brydzi . Tym bardziej, że mamy podobne plany co do startu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinimoD 07.10.2005 04:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Ooo! Fajnie, ze nie bede sam w grupie razniej. Gdzie chcesz sie budowac? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rg2005 18.10.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Hej. Gdzie to ja mam się budować? . A... zobacz kilka postów wstesz. No dobrze - Wiązowna koło Warszawy, jak wynika z odpowiedzi Richardo, mamy być prawie sąsiadami. Czekam na przepisanie warunków zabudowy - nie idzie tak szybko jak się spodziewałem. Pozdrowienia dla wszystkich. Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinimoD 18.10.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 I po co te nerwy? Przeoczenie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rg2005 19.10.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Ok, ok. nie myślałem, że to tak odbierzesz. Jak postępy? Masz już projekt? Ja jeszcze zwlekam, bo od planów zagospodarowania uzależniam czy będzie to Brydzia z katalogu, czy jej siostra z lustra. Pozdrawiam, Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinimoD 24.10.2005 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Spoks Na razie 'kupuje' dzialke. Teraz jestem poza domem, jeszcze jakies 2 tygodnie, bede mogl cos zdzialac jak wroce. Dzialka jest uzbrojona i z planem zagospodarowania. Projektu jeszcze nie mam ale raczej jestesmy zdecydowani na Brygide. 'Papiery' chce zlecic architektowi, podobno nie sa to straszne koszta a mozna zaoszczedzic sporo czasu, ktorego ciagle mi brakuje. Mam nadzieje, ze jak juz zaczne to 'poleci'. Czasami mam mieszane uczucia jak czytam jakie pieniadze ludzie wladowali w duzo prostsze domy pozdrawiam Domink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinimoD 24.10.2005 03:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Richardo jest szansa na znalezienie tych namiarow? Jak nie znajdziesz to moze pamietasz nazwe firmy?dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 13.12.2005 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Witam wszystkichSłuchajcie szukałem namiarów na ten dom wzorcowy pod Poznaniem ale niestety w swoich papierach nie mogę tego odnaleźć. Może poszukajcie w internecie firma się nazywa Techologia Domów Szkieletowych (TDS). Obiecuję że jak tylko znajdę namiary na człowieka to dam znać.Ale jeżeli będziecie mieć jakieś pytania dotyczące budowy - to moge pomóc jeżeli będę potrafił.Pozdrawiam.R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastian_b 20.12.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum. Wczoraj zrobiłem sobie prezent i po kilku miesiącach poszukiwań kupiłem projekt Brygidy!!! W zasadzie to była to dość spontaniczna decyzja gdyż okazało się (z wypisu z planu zagospodarowania), że mój upatrzony dom jest… za szeroki:(. Nie ma tego złego. Przyglądając się Brygidzie, „meblując” plan domu i czytając Wasze forum coraz bardziej jestem nakręcony. Jeżeli ktoś z Was mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami z budowy (najchętniej tymi złymi), zdjęciami budowanych lub wybudowanych domków to będę dozgonnie wdzięczny, bo sam jestem zielony w temacie budowy i z pewnością nie uda mi się uniknąć kilku (oby tylko) wpadek. Moje pytania i prośby są mało precyzyjne, ale z czasem będzie ich coraz więcej. Ze zmian, które ja sam chciałbym wprowadzić to: - zlikwidowanie spiżarni i powiększenie łazienki na dole - podwyższenie poddasza - powiększenie tarasu. Przedstawiciel Archipelagu poinformował mnie, że tych zmian nie trzeba nanosić na projekt (jestem zielony, więc grzecznie wierzę) Serdecznie pozdrawiam Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rg2005 27.12.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Witaj i przyjmij gratulacje. Nic jeszcze nie wiem, więc za dużo Ci nie pomogę, ale i na nas czas nastał. Również po wielu miesiącach zastanawiania się i po blisko 4,5 miesiącach od pierwszego mojego postu na tym forum – jest! Projekt Brydzi właśnie przed chwilą przyniósł kurier. Czas zacząć myśleć o kolejnych krokach! A to pewnie będzie się wiązało z zadawaniem kolejnych pytań i poszukiwaniem odpowiedzi na nie. Do dzieła!Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 19.02.2006 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 WitamGratuluję wszystkim przyszłym użytkownikom Brydzi zakupu projektu. Myślę że nie bedziecei żałować. Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie. W razie problemów/pytań - służę pomocą.R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol Kowalczyk 23.06.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Buduje Brygide w Gdansk-Osowa. Wlasnie ukladaja konstrukcje dachu. Zmiany:- poszerzenie garazu do 6m- wymiana drewnianego frgamentu stropu na betonowy lany (18cm)- jeden slup betonowy na tarasie- podniesienie scianki kolankowej o polowe pustaka- drewniane belki stropowe nad salonem (mozna bedzie kiedys polozyc podloge) Pozdrawiam - Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 26.06.2006 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 WitamNo super pomysły zrealizowałeś. A kiedy planujesz zasiedlić?R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 26.06.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Z opisu wyglada, że projekt ciekawy. Moze tylko ktoś zamieściłby link do pracowni, z ktorej ten projekt pochodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 26.06.2006 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Witamhttp://www.archipelag.plPozdrawiamR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 26.06.2006 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 WitamAle z tego co mi wiadomo, nie ma go już w sprzedaży. Moge ewentualnie odsprzedać swój projekt. Zainteresowanych zapraszam na priv, podeślę fotki i inne materiały.PozdrawiamR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 28.06.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Czyżby Brygida podzieliła losy niedostępnej na stronach Archipelagu Manueli? Richardo, dysponujesz może rzutami Brygidy? Chętnie bym sie z nimi zapoznała. A jaką ona ma powierzchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 29.06.2006 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 WitamNiestety jak już pisałem projekt Bryginy nie jest już dostępny w Archipelagu. Jeżeli chodzi o rzuty - to postaram się przesłać scany,lub zdjęcia domu wzorcowego pod Poznaniem lub mojego. Powierzchnia to około 140-160 m2, ale moja po paru przeróbkach ma około 180m2. PozdrawiamR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol Kowalczyk 29.06.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Witam! No własnie. Projekt zostal usuniety ze stron Archipelagu.Mam juz wiezbe i wieche. Ale teraz mam takze b. duzy problem z kominem Schiedla. Kupilem go na 8 metrow. Rondo plus zgodnie z projektem. Ma dwa kanaly dymne i pomiedzy nimi kanal wentylacyjny. Ma wymiary poziome 36x86cm. Czy nikt z uzytkownilow Brygidy nie zastanawial sie czy ten komin wystajacy 2m ponad dach nie przewroci sie od wiatru! Dzwonilem do Schiedla i tam powiedzieli ze powinienem go opasac katownikami przymocowanymi do stropu. Ale ja juz mam wymurowany komin powyzej stropu. Kierownik radzi aby obmurowac go cegla od stropu a klinkirowka powyzej dachu. I ze to wystarczajaco go wzmocni. Pytanie mam z kolei takie: czy strop tyle cegiel uniesie?Czy ktos z "Brygidowcow" mial podobny problem i jak go rozwiazal?Pozdrawiam i prosze o odpowiedz - Karol Kowalczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 29.06.2006 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Witam Oczywiście też miałem z tym problem, ale pozbyłem sie go bardzo szybki i w prosty sposób, mianowicie nie kupowałem gotowego tylko wymurowałem ze zwykłej cegły od podstawy komin z kilkoma kanałami (jeden dymowy + kilka wentylacyjncyh) a ponad dachem wymurowałem z klinkieru. Oczywiście zmieniła się wysokość komina, jest niższy od gotowego, ale dokładnych danych nie pamiętam. w Twojej sytuacji nie bardzo wiem co Ci moge poradzić. Musisz poradzić się kierownika budowy i połączyć jakoś wygląd zewnętrzny komina ze sztuką budowlaną. Powodzenia. R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts