Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt OPAL pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 2 months później...
Wybudowaliśmy ten dom(póki co stan surowy). Uwaga na błąd w rzucie fundamentu (my dostaliśmy wersję z błędem, moze Krajobrazy wysyłają już prawidłowy projekt), nasz wykonawca miał problem z dachem. Jeśli jeszcze zastanawiacie się nad projektem dajcie znać, to możemy pogadać o innych szczegółach.

• 3 weeks później...

Witam

Ja też buduje z zachodniej częsci Warszawy. Jeśli chodzi o dach to moje problemy wynikały z błedu w fundamentach oraz zamiany wymiarów garażu w ramach adaptacji (poszerzyłem garaż o 30 cm ). Na nieszczęście trafiłem na kiepską firmę budowlaną, której szef zastanawiał się jak wyciągnąć pieniadze a nie budować jego dewiza "po co mam myśleć o dachu jak robie fundamenty ! " a niestety trzeba było mysleć. Wyprzedzając pana budowlańca zrobiłem nawet nawej projekt zamienny dachu po tych wszystkich przeróbkach, ale i tak były problemy

1. Problem z ustawieiem wiązarów trapezowych efekt belki narożne nie chciały się spotkać w czubku dachu Pan twierdził że sa podane złe wymiary wiązarów. Pozatym mocowanie wiązarów na śruby jak mam zrobione uniemożliwia ich manewr. W końcu jakoś udło się zgrać belki

2) Lukarny moim zdaniem są za nisko osadzone. osobiści ma je podwyższone o 30 cm efekt normalny sufit w pokojach. Na projekcie płatew w lukarnach są poniżej wiązarów.

Witam

Około miesiąc po zakupie projektu dostałem poprawiona wersję fundamentów i wiązania trapezowego więc jeszcze projekt nie był w trakcie realizacji. Zmianę jaką zrobiłem do tej pory (bubunek przygotowany do montarzu murłat) to pozbycie się ściany od spiżarki w kuchni, przes co uzyskałem więcej przestrzeni, podniesienie wysokości ścian parter (na gotowo ma być 2,72-2,73), podniesienie ścianki kolankowej na gotowo ma być 1m. Myślę teraz nad zakupem okien i drzwi. Uwaga na drzwi bardzo nietypowy otwór cena będzie kosmiczna. Budowa k.Błonia

Pozdrawiam

Witam

Ja też szukam okien na razie mam przygotowałem otwory okienne pod typowe okna gdzie się oczywiście dało. Na dole zrezygnowałem z okna

półokrągłego w jadalni i dałem taki rozmiar jak w salonie. Odnośnie dzrzwi to faktycznie są nietypowe. Takie robi PORTA model chyba SOPOT z doświetleniem bocznym i górnym cena około 5000 netto, wołomin robi

1500 mm na 2180 mm + dodatkowe doświetlenie górne na zamówienie.

Jak będziesz miał jakieś sensowne oferty na okna i drzwi to napisz.

Pozdrawiam

mam wyceny okien z trzech firm profil veka 5 komorowe perfectline w okleinie obustronnej złoty dąb cena 14-16 tyś (nic nie zmieniałem w otworach myślę tylko o skuciu 3 okien 140/140 do 150/140 więcej światła a nadproża i tak są szerokie) w zależności od firmy, jutro jadę od Pruszkowa w stronę Wawy za drzwiami ale już po wstępnych rozeznaniach chyba obniżę nadproże do typowego aby nie brać dostawki górnej. Poza tym wachamy się czy drewniane to trwałe rozwiązanie, zadaszenie prawie żadne a drewno nie lubi wody. Gdzie budujesz?

Pzdr.

Chętnie zobaczę Twojego Opala dość często jadę do pracy przez Babice, zamówiłem okna, nietypowe drzwi nie zmieniając nic w otworze i bramę.

Okna pcv obustronnie złoty dąb, drzwi pcv łącznie z garażem również dąb.

Trochę się wykosztowałem, same łuki w oknach w tym projekcie to koszt 5000zł ale za to jaki wygląd. Dach przygotowany do deskowania, dziś murowali kominy i ścianki działowe na poddaszu. Jaki stan u Ciebie?

Pzdr.

witam

narazie czekam na blacharzy mają być w połowie września materiał zamówiony. Czy możesz napisać ile cię wyniosą okna, drzwi i brama garażowe i gdzie zamówiłeś. Moje oferty na na okna w okolicach 14 tyś z montażem ( termoplast złoty dąb jednostrnny 4 komorowy ) drzwi około 5 tyś z monażem.

pozdrawiam

Witaj

Okna obustronnie złoty dąb profil Koomerling szprosy w kolorze 144 pól (duży producent), drzwi pcv też dąb na obecny wymiar naświetle plus skrzydło(producent), brama Krispol dąb plus automatyka całość 30000 bez paru groszy na gotowo, jak będziesz zainteresowany to daj znać dam namiar na handlowca.Zwróć uwagę gdzie produkowane będą Twoje okna to bardzo istotne profil trochę mniej to rzecz gustu.Najtaniej wycenili mi Vekę 14900 cena bez szprosów obustronny kolor, ale jak żona zobaczyła Koomerlinga to nie było przebacz (profil bardzo zaokrąglony i szeroki)

pzdr.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
mam już podłączony prąd do domu, woda w pomieszczeniu gospodarczym na etapie fundamentu, gazu na razie nie mam jeszcze w drodze bo czekam na komitet sąsiedzki zainteresowanych gazem więc puki co nie planuję nic przed ociepleniem co do ocieplenia to styropian 12 kupiłem wcześniej, czy też zrezygnowałeś z łuków na górze w oknach ?