Daroll 03.05.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Co robic ? jakies 3 tyg temu robili mi elektryke i kable przyczepili do komina ,dach zle ocieplili ( niecaly) chyba sie zalamie . Jestesmi laikami w budowlance i dopiero po wizycie inspektora ( bo kierownika tez mamy do d..) wyszlo co mamy zle wykonane ( kierownik chyba slepy, no i u niego zawsze jest wszysto ok) Dach beda robic od nowa ale te kable co z nimi? pozdrawiam zona Darolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 03.05.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Witam W twardą rurę PCV. Do kupienia w każdej hurtowni elektrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 03.05.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 WitamPrzewody YDY czyli takie jakich używa się do instalacji wewnętrznych w domkach mają maksymalną temperaturę pracy 70st. Nie sądze żeby na powierzchni komina (nie wiem w którym miejscu oni to zamonotwali i od czego ten komin) pojawiła się taka temperatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 03.05.2006 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 tak to wyglada http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1a1tlh61vvhj2ktg.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/nz9ts4prg8k99r1k.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/anqnctwrvfu5cuuu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 03.05.2006 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 kable sa na komine od kominka ?? pozdr Beata zona Darola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 03.05.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 WitamA co to za skrzynka na kominie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.05.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 podststawowe pytanie czy to komin wentylacyjny czy dymowy a tak na marginesie nie rozumiem co ma wspolnego ocieplenie dachu z wiązkami przewodów na kominie mógłbys napisac coś więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 03.05.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Dośc istotne jest też czy masz system kominowy z izolacją , jeżeli tak to temp powinna być ok. ale też zaintrygowała mnie ta skrzynka i to podwójnie1) co tam jest (wygląda jak licznik ) ?2) CZYM TĄ SKRZYNKĘ ZAMONTOWALI DO KOMINA i czy ten zabieg go nie rozszczelnił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 03.05.2006 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Skrzynka na kominie bedzie na tv satelitarna i internet. Komin na ktorym sa kable - to komin z kominka ( jaki to jest komin? wentylacyjny czy dymowy bo nie wiem?) zreszta na 2 kominie tez sa jakies kable. Rezi? ocieplenie dachu niema nic wspolnego z kablami na kominie napisalam ,ze to mi tez zle wykonali Pozdrawiam zona Darolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.05.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 jak na mój gust to chłopcy powinni sciągnąć cala tego typu instalcję z komina , u mnie główny przewód antenowy idzie wewnątrz piony wentylacyjnego w specjalnej rurce stalowej. nie pamietam gdziesc czytałem na forum na temat temp z jaka potrafi sie rozgrzać komin i o ile wiem elektronika w tym pudełku nie lubi temperatur pow 50 st. chłopcy wg mnie dali d..... ciała i musza to porawić a tak na marginesie głowa do góry na tym etapie takie fuszerki można jeszcze poprawic wyłapac nigdy nie jest tak źle by nie mogło byc gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek 03.05.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Licho wyglądają przewody na kominie w którym zapaliły sie sadze - jeśli to kominy spalinowe to kabelki do zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 04.05.2006 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 dziekuje za pomoc , w poniedzialek przyjada elektrycy i beda poprawiac ale pan elektryk dalej twierdzi ze kabelki na kominie moga zostac pozdr zona darolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 04.05.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 dziekuje za pomoc , w poniedzialek przyjada elektrycy i beda poprawiac ale pan elektryk dalej twierdzi ze kabelki na kominie moga zostac pozdr zona darolla Mogą, ale w dodatkowej osłonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 04.05.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Rezi - to cię naciągnęli na rurkę stalową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 04.05.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 chyba nie ........... poczułbym w kazdym razie koloru stalowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i aleksander 04.05.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 U nas tez poprowadzili kabel po kominie od kominka ale na wiesc ze to komin nie wentylacyjny zdjeli natychmist bez gadania.I jeszcze przeprosili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 04.05.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 też miałem w paru miejscach pociągnięte przewody po kominie , i nie przejmowałem się tym, teraz już zatynkowane i po problemie, przewody sa ydyp , do 750 V w grubej izolacji , raczej nic im się nie stanie , ja bym się nie martwił , a dach jak cieknie to muszą poprawić, zwuykle cieknie gdzieś przy kominach i koszach , to newralgoczne miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 05.05.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 pawelurb - pierwsza rozsądna wypowiedź w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 10.05.2006 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Przyjechali elektrycy i dalej twierdza ze kable na kominie moga byc Powiedzieli ze komin nigdy nie jest taki goracy i co mam z nimi zrobic? Moze tez ich powiesze na tym kominie ? pozd beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 10.05.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 zadzwoń do nadzoru budowlanego i zapytaj ich o to zresztą nie tylko o kable tutaj chodzi a i o elektronikę w tym pudełku na kominie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts