Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moda ogródkowa - ja nie mam co na siebie włożyć

kofi

Recommended Posts

No właśnie, zupełnie nie mam. W ogóle nie posiadam dresów, ani niczego, co się nadaje. No bo w starych dżinsach grabić? Można, ale jak się schylę, to za dużo widać :oops: . Jedna sąsiadka ma seksowny dresik - czerwone winko (raczej w tę stronę się skłaniam), druga w podartych sztruksach (mam raczej nowe, więc trochę mi szkoda) i koszuli flanelowej... Co polecacie? A obuwie. Tenisówki przemakają, adidasy mam zamszowe i jasne, a kaloszy brak. Popracowałby człowiek, ale nie ma w czym... :wink:

W Bieszczadach mają takie fajne drinki

mozgojep sie to nazywa

Ty sobie zamowić ino dwa i gwarantuje ze tak Cie po drodze

sponiewierają ze bedziesz miec ciuch w sam raz na ogrodek

mi sie udało dojsc do pięciu 8) ....i nawet nie pytaj ile mam "mody ogrodkowej" przy okazji ...

No właśnie, zupełnie nie mam. W ogóle nie posiadam dresów, ani niczego, co się nadaje. No bo w starych dżinsach grabić? Można, ale jak się schylę, to za dużo widać :oops: . Jedna sąsiadka ma seksowny dresik - czerwone winko (raczej w tę stronę się skłaniam), druga w podartych sztruksach (mam raczej nowe, więc trochę mi szkoda) i koszuli flanelowej... Co polecacie? A obuwie. Tenisówki przemakają, adidasy mam zamszowe i jasne, a kaloszy brak. Popracowałby człowiek, ale nie ma w czym... :wink:

Bikini i japonki ? Lato idzie ...:)

Nie ma jak strój na pogromcę PGRu. Tj. rozwalające się obuwie, ewentualnie kalosze (choć w nich za gorąco), spodniasy obojętne - nalepsze z lumpeksu za zł. dwa. Podkoszulek zwany T-shirt i flanela. No i koniecznie beret z antenką z filcu. Wtedy ludzue się uśniechają - no tacy sympatyczni i mili :wink: :wink:

kofi ,

jeżeli Twoja obecność w ogródku ograniczy sie do sprawdzenia , jak tam mąż sobie radzi z kosiarką :wink: i czy kwiatki juz zakwitły 8) :wink: możesz wystąpić w czym chcesz :D

A do pracy to i dresik wygodny , i ogrodniczki się przydadzą ( dobrze żeby były ze stretchem , wiadomo , przyjemniejsze przy schylaniu , siadaniu ) . Z bucików polecam takie śmieszne kaloszki , wyglądające jak drewniaki , tylko z gumy . Bardzo praktyczna rzecz , do dostania w niektórych marketach ( u nas były w Auchan ) . No i obowiązkowo podkładka pod kolanka , cobyś na gołej ziemi nie musiała klęczeć przy pieleniu :)

PS. Styl " na pogromcę PGR " bardzo mi się podoba . Polecany zwłaszcza dla osób mieszkających w sąsiedztwie takiego gospodarstwa , coby się za bardzo nie odróżniać od otoczenia :D :wink:

do pielenia to malutki stołeczek polecam. A obok stołeczka zimne piwko :lol:

obowiązkowy strój: stare adidasy lub gumiaki jak mokro /nie może podeszwa być za cieńka, bo jak uzywać sztychówkę :o /, luźne portki, których kompletnie "nie żal" :wink: , koszulki robocze /najbardziej nadają się te wszystkie reklamowe :wink: /, koszula flanelowa, waciak /na dni zimniejsze/.

beretki nie posiadam i jakoś nie jestem przekonana :roll: :wink:

Czyli raczej styl swojsko-luzacki?

Co do nakrycia głowy, to młodszy domagał się połatanego słomianego kapelusza dla siebie i uparł się, że farmer chodzi z zawiniętymi rękawami. więc uparcie sobie podwija (gdzie on to widział). Co do ogrodniczek to eeeee.... ciążowych już nie mam a inne to.... no jakieś zaniżone rozmiary teraz produkują....

(Moher to ja baaardzo lubię, ale ostatnio coś za modny się zrobił...)

Czyli co - nie muszę jutro kupować dresików? A już się napaliłam...

Ech,może chociaż kaloszki

beretki nie posiadam i jakoś nie jestem przekonana :roll: :wink:

Majeczko w polu jak najbardziej wskazane ozdobne nakrycie głowy (właśnie ze względy na zwoje). Im bardziej fantazyjne tym ludzie sympatyczniejsi :wink:

Zwoje własne, mózgowe, które trzeba chronić przed przegrzaniem, czy zwoje nakrycia - coś na kształt turbanu?

Co do butków szmacianych - to jakoś nie umiem się nie zachlapać przy podlewaniu i zaraz mokre.

Zwoje własne, mózgowe, które trzeba chronić przed przegrzaniem, czy zwoje nakrycia - coś na kształt turbanu?

Co do butków szmacianych - to jakoś nie umiem się nie zachlapać przy podlewaniu i zaraz mokre.

Jak najbardziej własne przed przegrzaniem :lol: . Pelenie chwastów tylko w nakryciu głowy.

A wiesz takie mokre buty mają swoje zalety. Zazwyczaj wsypie się do nich trochę ziemi i masz od razu błotny piling stóp :wink: